kiepschuifpui

Kiepschuifpui

Met een kiepschuifpui is het mogelijk om de pui een stukje open te kiepen of helemaal open te schuiven. Ventileer uw woning eenvoudig met een houten of kunststof schuifpui of creëer een doorgang naar uw terras of tuin. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van deze pui, de materiaalsoorten natuurlijk over de prijs.

Bespaar op de kosten! Dit doet u eenvoudig door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Vraag de offertes aan via het offerteformulier. U weet zeker dat u niet te veel betaalt voor uw kiepschuifpui.

Kiepschuifpui of hefschuifpui?

Twijfelt u nog tussen een kiepschuifpui of een hefschuifpui? Met een hefschuifpui opent u de schuifpui met een hendel. Dit systeem maakt het makkelijk om grote puien eenvoudig te openen en te sluiten. Bovendien is het mogelijk om de schuifdeur op verschillende standen te openen. Bij een kiepschuifpui wordt het bewegende deel naar binnen gekiept. Vervolgens is het mogelijk om de schuifpui open te schuiven. Voordeel is dat u deze schuifpuien ook in de kiepstand kunt laten staan. Hierdoor is het ventileren van uw woning erg gemakkelijk. De rails van een hefschuifpui worden weggewerkt in de vloer, in tegenstelling tot een kiepschuifpui.

Voordelen

Er zijn diverse voordelen aan de aanschaf van een kiepschuifpui verbonden, die u bij andere schuifdeursystemen niet heeft. Het grootste voordeel is dat u deze schuifpui in een speciale kiep stand kan laten staan, wat leidt tot een betere ventilatie binnenshuis. Deze vorm van bediening werkt hetzelfde als een kiepraam; u kunt deze dus veilig gebruiken. Andere positieve kanten van een kiepschuifpui zijn de rankere kozijnen, de optie voor bovenlichten en het eenvoudige onderhoud. Naast voordelen heeft een schuifdeur met kiep functie ook nadelen. Zo moet u rekening houden met een vrij hoge kunststof dorpel en een zwaardere bediening dan bij een hefschuifpui. Dit leidt gezamenlijk tot een kortere levensduur. De voordelen wegen echter wel tegen de nadelen op, evenals de lagere prijs van de kiep schuifdeursystemen.


Voordelen

Een kiepschuifpui heeft vele voordelen. Door de kiepstand is het eenvoudig om uw woning te ventileren, u hoeft hiervoor niet de gehele pui te openen. Een ander voordeel is dat het mogelijk is om de schuifpui met slanke profielen te plaatsen. Dit geeft een stuk meer lichtinval in uw woning. Het nadeel van een kiepschuifpui is dat de dorpel hoger is dan bij een hefschuifpui, de rails zijn namelijk niet verborgen of gelijksvloers in de vloer. De belangrijkste voordelen van een kiepschuifpui:

  • Ventilatie door de kiepstand
  • Slankere profielen
  • Eenvoudig te onderhouden

Hoe werkt een kiepschuifpui?

De bediening van een kiepschuifpui is iets anders dan die van de hefvariant. Door de bediening met de kruk voor de helft naar beneden te draaien, zorgt u ervoor dat de schuifpui in de kiepstand komt. Het is nu niet mogelijk om het bewegende deel heen en weer te schuiven. Hiervoor moet u de bediening geheel naar beneden draaien. De schuifpui klikt dan los aan de onderzijde. Om hem te openen geeft u een beetje druk op de kruk en beweegt u het schuivende deel gemakkelijk open. Het verschil met een hefschuifpui is dat deze laatste variant geen kiepstand heeft in de bediening en vaak dikkere profielen nodig heeft.Prijzen

Wilt u een nieuwe schuifpui laten plaatsen? Dan bent u vast ook geïnteresseerd in de gemiddelde kosten. De gemiddelde prijs voor een schuifpui dat bestaat uit twee delen met een kiepsysteem begint vanaf €1.000,-. Hierbij heeft u een schuifpui dat gemaakt is van kunststof met een afmeting van 200 bij 220 centimeter. Houten puien zijn duurder dan kunststof. Voor een kiepschuifpui met dezelfde afmetingen als de kunststof variant, bent u ongeveer €900,- meer kwijt. Dit zijn allemaal gemiddelde prijzen en deze kunnen per specialist verschillen. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen voor uw pui.


Tabel: kiepschuifpui kosten

Soort schuifpui Materiaal Afmetingen Gemiddelde prijs*
2-delige schuifpui met kiepsysteem Kunststof 200×220 cm Vanaf €1.000,-
2-delige schuifpui met kiepsysteem Hout 200×220 cm Vanaf €1.900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, de kosten kunnen per specialist verschillen. Voor exacte prijzen vraagt u offertes aan via het offerteformulier.Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Een aantal factoren zijn van invloed op de prijs. Denk hierbij aan de materiaalsoort, de grootte van de pui, de kosten voor het monteren, de bediening en eventuele extra opties waar u voor kiest zoals een hor. Kunststof is één van de goedkoopste opties. Een grotere schuifpui geeft u meer lichtinval en een grotere deur, maar is ook duurder dan een kleinere variant. De vakman rekent kosten voor het inmeten van de nieuwe deur, het monteren en het juist afstellen en afwerken van de pui. Daarnaast moet u ook nog rekening houden met een meerprijs voor het verwijderen van de oude pui. Extra opties bieden u meer wooncomfort en veiligheid, zoals een hor en extra veilig beslag, maar kosten wel meer.

Kunststof of houten schuifpui?

U heeft de keuze uit verschillende materiaalsoorten, namelijk kunststof of houten deuren. Vaak kiezen mensen voor een houten pui vanwege de prachtige warme en natuurlijke uitstraling. Houten schuifpuien zijn uniek door de houtnerf. Het nadeel van een houten pui is dat het onderhoud vereist. U moet het af en toe schoonmaken, na een paar jaar opnieuw schuren en verven en regelmatig controleren op houtrot. Alleen dan blijven de houten schuifpuien in goede conditie. Kunststof is onderhoudsarm, verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen (zelfs met een houtlook) en heeft goede isolatiewaardes, vergelijkbaar met een houten schuifpui. Nadeel van kunststof is dat u het niet gemakkelijk in een andere kleur verft.Kiepschuifpui laten plaatsen

Voor het plaatsen van een kiepschuifpui verwijdert de vakman eerst de oude pui. Daarna meet hij de opening opnieuw op voor de nieuwe pui. Het kozijn wordt geplaatst met behulp van een stelkozijn, dit is beter voor de isolatie en het netjes plaatsen. In het kozijn worden de bewegende delen geplaatst, vaak is dit nog zonder glas. De vakman zorgt ervoor dat het openen en sluiten eenvoudig en soepel gaat. Dit kan alleen als de pui precies goed geplaatst is. Daarna wordt het glas in de pui gezet en netjes afgewerkt. Tot slot bevestigt de vakman het hang- en sluitwerk voor het openen en sluiten van de schuifpui. Natuurlijk zorgt de expert ook voor het afstellen en afwerken voor het beste resultaat.

Onderdelen

Een kiepschuifpui wordt door vrijwel elke leverancier geleverd, inclusief alle onderdelen zoals het bediening systeem en het hang- en sluitwerk. De schuifdeur zelf is, net als alle andere schuifdeursystemen, verkrijgbaar in diverse materialen. Het meest gebruikelijk is om de kozijnen en andere onderdelen van de kiepdeur in kunststof of aluminium te bestellen. Zowel kunststof als aluminium dragen de zwaarte van het systeem gemakkelijk. Het is ook een optie om te kiezen voor hout. Hout is echter een relatief dure keuze in dit geval. Bovendien zijn schuifdeursystemen van hout lastig af te stellen. Als laatste dient u bij de diverse onderdelen ook keuze te maken uit verschillende soorten beglazing. Over het algemeen passen alle vormen van dubbele beglazing in de kiepschuifpui.
kunststof kiepschuifpui

Kiepschuifpui beveiligen

Met het plaatsen schuifpuibeslag is het mogelijk om uw kiepschuifpui extra te beveiligen. Bijvoorbeeld door ze te beveiligen met een meerpuntsslot, waarbij u op verschillende hoogtes de deur op slot doet. Het is verstandig om een grendel te plaatsen die afgesloten wordt met een sleutel, dit is veiliger wanneer u van huis bent. Een andere beveiliging die u kunt plaatsen is een balkslot. Deze balk plaatst u tussen het kozijn en het slot. Waardoor u de schuifpui wel kunt openen en op een kier kunt laten staan, maar ondertussen ook kunt afsluiten. Met beslag voor beveiligen met het Politie Keurmerk Veilig Wonen bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en extra veilige producten voor het beveiligen.


houten kiepschuifpui

Offerte aanvragen

Wilt u meer weten over de kosten voor het plaatsen van een nieuwe kiepschuifpui? Met deze schuifpui is het mogelijk om een doorgang naar uw tuin te creëren, maar ook om te kiezen voor ventilatie door de kiepstand. Ga bijvoorbeeld voor kunststof of een warme houten pui. Bespaar eenvoudig door offertes aan te vragen via het offerteformulier. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast! Vergelijk de aanbiedingen van specialisten uit de regio op basis van aanbod, prijs en voorwaarden en kies de beste specialist. U weet zeker dat u nooit te veel betaalt voor uw kiepschuifpui.

Gratis offertes