kiepschuifpui

Kiepschuifpui

Hoewel de meeste mensen alleen het principe van een hefschuifpui kennen, kent een kiepschuifpui diverse voordelen ten opzichte van de hefvariant. Een kiepschuifpui wordt geopend en gesloten door middel van een kiep systeem, waarbij deze naar links en rechts kan worden geschoven met behulp van loopwagens aan de onderdorpel. Dergelijke schuifdeursystemen zijn uitermate geschikt voor overbruggingen tot drie meter, daarna wordt het kiep systeem te zwaar. Bij de meeste aanbieders kunt u een kiepschuifpui bestellen van zowel kunststof en aluminium, en eventueel van hout. Op deze pagina vindt u meer informatie over de bediening, onderdelen en mogelijkheden voor een kiepschuifpui. Wilt u meer weten of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en wij helpen u zo spoedig mogelijk!

Voordelen

Er zijn diverse voordelen aan de aanschaf van een kiepschuifpui verbonden, die u bij andere schuifdeursystemen niet heeft. Het grootste voordeel is dat u deze schuifpui in een speciale kiep stand kan laten staan, wat leidt tot een betere ventilatie binnenshuis. Deze vorm van bediening werkt hetzelfde als een kiepraam; u kunt deze dus veilig gebruiken. Andere positieve kanten van een kiepschuifpui zijn de rankere kozijnen, de optie voor bovenlichten en het eenvoudige onderhoud. Naast voordelen heeft een schuifdeur met kiep functie ook nadelen. Zo moet u rekening houden met een vrij hoge kunststof dorpel en een zwaardere bediening dan bij een hefschuifpui. Dit leidt gezamenlijk tot een kortere levensduur. De voordelen wegen echter wel tegen de nadelen op, evenals de lagere prijs van de kiep schuifdeursystemen.


Bediening kiepschuifpui

Bediening

De bediening van een kiepschuifpui is iets anders dan die van de hefvariant, door de andere onderdelen. Bij het kiepmodel haal je de deur eerst naar voren, en daarna kan deze zowel naar links als rechts over een rails worden geschoven. Dit kan door speciale loopwagens aan de onderdorpel. De bediening kent dus meerdere handelingen dan bij een hefschuifpui. Dit wordt voor veel mensen echter goedgemaakt door de lagere kosten.

Onderdelen

Een kiepschuifpui wordt door vrijwel elke leverancier geleverd inclusief alle onderdelen zoals het bediening systeem en het hang- en sluitwerk. De schuifdeur zelf is – evenals andere schuifdeursystemen – verkrijgbaar in diverse materialen. Het meest gebruikelijk is om de kozijnen en andere onderdelen van de kiep deur in kunststof of aluminium te bestellen. Zowel kunststof als aluminium kan de zwaarte van het systeem gemakkelijk dragen. Naast kunststof en aluminium kozijnen is het ook een optie om te kiezen voor hout. Hout is echter een relatief dure keuze in dit geval. Bovendien zijn schuifdeursystemen van hout lastig af te stellen. Als laatste dient u bij de diverse onderdelen ook keuze te maken uit verschillende soorten beglazing. Over het algemeen passen alle vormen van dubbele beglazing in de kiepschuifpui. Sommige aanbieders van schuifdeursystemen raden echter aan een specifieke variant te kiezen.


Kiepschuifpui offerte

Beveiliging

Onze leveranciers krijgen vaak vragen over de veiligheid van onze schuifdeursystemen, zeker over de kiepvariant. Wij kunnen u hierover echter honderd procent geruststellen. Wanneer u kiest voor adequaat hang- en sluitwerk hoeft u zich geen zorgen te maken over de beveiliging, zelfs niet wanneer de schuifpui in de kiep stand staat. Kies bijvoorbeeld voor het afsluiten van de schuifdeur met een meerpuntsslot, en een met sleutel afsluitbare grendel of andere beveiliging onderdelen voor extra zekerheid. Wij informeren u hierover met alle plezier.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor diverse onderdelen en de prijsverschillen tussen hout, kunststof en aluminium, of wilt u meer weten over de bediening van een kiepschuifpui ten opzichte van andere schuifdeursystemen? Stuur vandaag nog uw vraag op via het contactformulier. Desgewenst sturen wij vrijblijvende prijsindicaties toe. Wij zijn u graag van dienst!

Benieuwd naar de prijzen?

Vraag offertes aan en bespaar op de kosten!

Ja, stuur mij gratis offertes