Schuifpui Arnhem

Schuifpui Arnhem

Voor het creëren van een directe doorgang naar het balkon of terras, het verbeteren van de ventilatie en een stijging van de pandwaarde is een schuifdeur uitermate geschikt. Bij ons netwerk van specialisten in Arnhem bent u aan het juiste adres voor hulp bij het plaatsen en beveiligen van onder meer kunststof, houten en aluminium schuifpuien. Daarnaast kunt u één van de vakmannen die zich bij ons hebben aangesloten ook inzetten voor reparatie en onderhoud. Wilt u weten wat de prijzen worden voor een schuifpui naar uw wensen? Aarzel dan niet om een aantal vrijblijvende offertes bij ons op te vragen. Dit kan eenvoudig via het formulier op deze pagina. Vergelijk de offertes zelf op basis van prijzen en aanbod, en kies voor de vakman uit Arnhem die het beste bij u past! Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp.

Soorten schuifpuien

Wie heeft besloten om een houten schuifdeur te laten plaatsen bij een woning of bedrijfspand in Arnhem, heeft vervolgens de keus uit diverse systemen, waaronder het kiepsysteem, hefsysteem en het inwerken van de schuifdeuren. Hieronder vindt u een overzicht van de voor- en nadelen van de verschillende varianten.

  • Kiepsysteem: Het eerste model schuifpui dat onze vakmannen aanbieden is die met het kiepsysteem. Het voordeel van een dergelijk systeem is de uitstekende ventilatie en de lage kostprijs. Door het speciale mechanisme, is de kiepschuifpui maar tot 3 meter toe te passen, daarna is een hefschuifpui gebruikelijker. Het beveiligen van een kiepsysteem moet met speciaal beslag en een slot met meerpuntssluiting.
  • Hefschuifpui: Een hefschuifpui heeft een looprail die in de binnenvloer ligt, waardoor er geen drempels en andere obstakels voorkomen. Met een hendel aan de binnenzijde is het hefsysteem gemakkelijk te bedienen. Bovendien is de schuifpuibeveiliging relatief eenvoudig. Door het inwerken van de deurprofielen zorgt u voor een uitstekende aanblik die nergens door verstoord wordt.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u welke prijzen er gelden voor het plaatsen van een schuifpui bij uw bedrijfspand in Arnhem? Hebt u een vraag over de kosten voor reparatie of onderhoud? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen een standaard schuifpuibeveiliging en een speciaal slot en beslag? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier. Geef hierop uw wensen aan, en wij sturen u spoedig enkele offertes toe van experts uit de regio. Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken, vindt u altijd een passende vakman uit Arnhem. Of het nu gaat om een aluminium, kunststof of houten schuifdeur; u profiteert bij ons van een snelle installatie en aantrekkelijke prijzen, en wij helpen u met alle plezier verder!
kunststof schuifpui Arnhem

Kunststof

Wij gaven al aan dat er verschillende basismaterialen bestaan voor de productie van schuifdeuren. Het materiaal dat het meest gekozen wordt door klanten uit Arnhem is kunststof. Dit komt doordat kunststoffen bouwproducten een lange levensduur en hoge isolerende waarde hebben. Bovendien vraagt kunststof over het algemeen weinig onderhoud: jaarlijks een korte reinigingsbeurt is voldoende. Het nadeel van kunststof is dat een kleine reparatie vrijwel onmogelijk is. U zult dan direct het volledige oppervlak moeten aanpakken. Wilt u profiteren van de uitstraling van hout en van de eigenschappen van kunststof? Kies dan voor een houtdesign.


aluminium schuifpui Arnhem

Aluminium

Aluminium is een ander materiaal dat uitermate geschikt is als basis voor bouwproducten. Het grote voordeel van aluminium is dat het een grote draagkracht heeft. Hierdoor is het mogelijk om grote schuifdeuren te plaatsen, zonder dat hiervoor een heel dik deurprofiel voor nodig is. Aluminium is hierdoor een zeer populair product bij zakelijke klanten. Omdat aluminium veel in het bodemoppervlak aanwezig is, is het bovendien een relatief duurzaam product, en blijven de prijzen laag. Voor een goede isolatie van uw pand in Arnhem is het wel belangrijk dat u kiest voor aluminium deurprofielen met een koudebrug. Alleen dan blijft de isolatie in tact.


houten schuifpui Arnhem

Hout

Tot een aantal jaar terug werd voornamelijk hout gekozen als basis voor kozijnen, ramen en deuren. Tegenwoordig ziet men houten producten echter als ouderwets en te weinig bijdragend aan een beter milieu. Toch heeft een houten schuifdeur nog wel enkele voordelen ten opzichte van de andere materialen. Zo bieden houten kozijnen een warmere en meer authentieke uitstraling, en is een reparatie van een houten deur gemakkelijker, doordat u alleen een klein deel kunt repareren. Het is afhankelijk van de houtsoort die u kiest hoeveel extra geld u kwijt bent aan het beveiligen van de schuifpui. Wij informeren u desgewenst graag over de mogelijkheden.


meranti schuifpui Arnhem

Meranti schuifpui

Een speciale houtsoort die u kunt aanschaffen bij de experts uit ons netwerk in Arnhem is Meranti hout. De term Meranti staat voor verschillende soorten tropisch hardhout met een roodbruine kleur. Het voordeel van deze houtsoort is dat het een goede hardheid heeft. Hierdoor is het eenvoudiger om een schuifdeur van Meranti te beveiligen, en hoeft u weinig extra beslag te plaatsen. De kosten voor Meranti ten opzichte van andere houtsoorten liggen relatief hoog, maar u krijgt hier dan ook veel voor terug. Kijk voor een natuurvriendelijk gerooid product naar een FSC of PEFC label, dit biedt garantie over de herkomst van het hout.Keurmerken

Om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van een bouwproduct te kunnen garanderen, bestaan er verschillende keurmerken. Een keurmerk wordt door een onafhankelijk testbureau uitgegeven, wat betekent dat ze zeer betrouwbaar zijn. Een kwaliteitslabel dat geldt voor kunststoffen deurprofielen is het VKG keurmerk. Voor houten woononderdelen bestaan er het FSC en het PEFC keurmerk. Deze staan voor een duurzaam rooiproces. Aluminium bouwproducten hebben helaas geen eigen kwaliteitslabel. Bij deze artikelen kunt u het beste letten op algemene keurmerken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit certificaat geeft aan dat met een standaard schuifpuibeveiliging de kans op een gelegenheidsinbraak met 50 procent wordt verlaagd. Schuifpuien met een keurmerk hebben vaak iets hogere prijzen dan die zonder.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen en beveiligen van een schuifdeur hangen af van een groot aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van het materiaal dat u kiest hoe hoog de uiteindelijke prijs wordt, en hangen de prijzen tevens af van de mate van schuifpuibeveiliging waar u voor kiest. Wij kunnen daarom ook geen expliciete indicatie van de prijzen geven. Wel is het mogelijk om een algemene indicatie aan te bieden: zo moet u er rekening mee houden dat het monteren van een kunststof schuifdeur duurder is dan de houten variant, en brengt ook de plaatsing van extra beslag hogere prijzen met zich mee. Kosten voor eventueel onderhoud of een reparatie vallen rond de €35,- per uur. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan via het formulier op deze pagina.
schuifdeuren buiten Arnhem

Isolatieglas

Wij gaven al aan de het plaatsen van een schuifpui bij uw woning in Arnhem bijdraagt aan een betere isolatiewaarde. Voorwaarde is dan wel dat u kiest voor een kunststof of aluminium kozijn, en deze combineert met hoog isolerende beglazing. Dit zogeheten HR++ glas zorgt ervoor dat het warmteverlies vermindert. De kosten voor HR++ beglazing liggen vrij hoog, maar u draagt hierdoor wel bij aan een beter milieu. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de plaatsing van isolerende glazen. Ook de combinatie van een houten kozijn met isolerend glas levert soms een verbetering van de isolatiewaarde op.


schuifdeur buiten

Erkend vakman

Zoekt u een erkend vakman uit Arnhem die u kan ondersteunen bij het plaatsen van een schuifpui? Of die het onderhoud, een reparatie of de schuifpuibeveiliging voor u afhandelt? Dan zit u bij ons goed. Bij ons netwerk zijn enkel ervaren en uitstekend gediplomeerde experts uit het hele land aangesloten. Wij verwachten bovendien dat elke vakman zich regelmatig laat bijscholen, om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken voor installatie en reparatie. Heeft u tips ter verbetering van ons werk? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Uw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel.Sloten en beslag

Voor de schuifpuibeveiliging zijn goede sloten en beslag van groot belang. Eén soort slot die wij regelmatig aanraden is het slot met een meerpuntssluiting. Bij een dergelijk slot draait u met één sleutel meerdere grendels in de schuifdeur, waardoor deze luchtdicht en inbraakveilig wordt afgesloten. Naast een slot met meerpuntssluiting, bestaan er ook simpelere sloten, zoals een penslot. Beslag dat naast een grendel gebruikelijk is, is de dievenklauw of een speciaal latje dat u in de bovengeleider kunt leggen. Hierdoor voorkomt u dat inbrekers de deur uit de ophanging kunnen tillen.

Merken

Wie overweegt om een aluminium, kunststof of houten schuifpui te laten plaatsen bij zijn woning in Arnhem, doet er goed aan de beschikbare merken met elkaar te vergelijken. De leveranciers uit ons netwerk bieden zowel A-merken als huismerken aan. Dit betekent dat het aan u is om te besluiten in hoeverre u kiest voor kwaliteit en levensduur, of voor budget. Over het algemeen raden onze experts aan om te kiezen voor één van de A-merken, omdat deze langer meegaan en u de investering op de lange termijn zult terugverdienen dankzij de hogere isolatiewaarde.


schuifpui beveiligen

Schuifpui beveiligen

Tot een aantal jaar geleden was de kans op een inbraak door de schuifpui relatief groot, vandaag de dag bestaan er echter vele mogelijkheden voor het beveiligen van schuifpuien. Zo kunt u voor de schuifpuibeveiliging bijvoorbeeld kiezen voor een slot met meerpuntssluiting, een dievenklauw of ander beslag dat de kans op een inbraak aanzienlijk verkleint. Naast deze zaken bestaan er tevens sensoren en camera’s die de inbraakveiligheid volledig optimaliseren. Het beveiligen van een kunststof schuifdeur is over het algemeen het eenvoudigst, aluminium en houten oplossingen vragen meer aandacht. De kosten voor het beveiligen hangen af van de mate van schuifpuibeveiliging die u wenst. Kies het liefst voor producten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, deze verkleinen de kans op een gelegenheidsinbraak met 50 procent.


schuifpui reparatie Arnhem

Reparatie en onderhoud

Naast het plaatsen en beveiligen van schuifpuien, is menig expert uit ons netwerk gespecialiseerd in de reparatie of het nodige onderhoud. Wie zorgt voor het juiste onderhoud van de diverse woononderdelen voorkomt dat er een reparatie nodig is, en verlengt bovendien de levensduur. Zelfs bij goed onderhoud komt het echter af en toe voor dat er een reparatie nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de noodzaak voor het vervangen van de beglazing, het herstellen van de rails of het aanpassen van de schuifpuibeveiliging. Wij raden onze klanten uit Arnhem over het algemeen aan om voor de reparatie de hulp van een erkend vakman in te schakelen. Deze zal de reparatie snel en vakkundig afhandelen, zodat u spoedig weer geniet van een optimaal wooncomfort.Schuifpui wieltjes vervangen

Heeft u maar weinig budget voor een reparatie en bent u enigszins handig ingesteld? Dan is het mogelijk om een reparatie zelf uit te voeren. Eén van de klussen waarvoor u niet perse de hulp van een schuifpuispecialist uit Arnhem nodig heeft, is het vervangen van de wieltjes. Een schuifdeur loopt over het algemeen over enkele wieltjes, welke door veelvuldig gebruik kunnen slijten of beschadigen. Het vervangen van deze wieltjes is niet heel ingewikkeld, maar zal wel enige tijd kosten.


schuifpui wieltjes vervangenZelf een schuifpui plaatsen?

Bent u een ervaren doe-het-zelver en wilt u graag eigenhandig de schuifpui plaatsen? Dat is zeker een optie. Voorwaarde is dan wel dat u over de juiste gereedschappen en materialen beschikt, en dat u enige ervaring hebt met het installeren van kozijnen of deurprofielen. Het afhangen van een schuifdeur is namelijk een precies klusje. Hangt u de deur niet goed recht, of sluit deze net niet helemaal aan? Dan zal de isolerende waarde verloren gaan, en is ook de schuifpuibeveiliging niet gegarandeerd. Overige klussen die vallen onder het plaatsen van een schuifpui zijn het inbedden van een rail in het plafond of de vloer, of zelfs het verhogen van een vloer. Hou daarom rekening met een verbouwtijd van enkele dagen. Hebt u weinig ervaring met het kluswerk? Laat dit dan over aan een vakman uit Arnhem. Zo weet u zeker dat u binnenkort geniet van een optimaal wooncomfort!

Stappenplan

Het hierop volgende stappenplan is geschikt voor de plaatsing van kleinere schuifdeuren. Wilt u wten hoe u een schuifpui van grotere afmetingen moet plaatsen, of hebt u een vraag over één van de beschreven stappen? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Vul het webformulier in en u krijgt spoedig een aantal vrijblijvende offertes toegestuurd van experts uit Arnhem.
Stap 1: Begin met het voorbereiden van de lat waaraan u uiteindelijk de rails ophangt. Het is noodzakelijk om de lat waterpas op te hangen, en kapjes aan beide uiteinden te plaatsen.

Stap 2: Maak vervolgens de geleider op maat. Het is afhankelijk voor uw wensen voor de schuifdeur of u moet kiezen voor een enkele of dubbele rail.

Stap 3: Bevestig daarna de rails aan de onderzijde van de lat.

Stap 4: Met een proefwieltje is het mogelijk te testen hoe hoog de deurtjes moeten worden. Denk eraan dat u ze wel in de rails moet kunnen schuiven: maak ze daarom niet te hoog.

Stap 5: Teken de deuren af op de MDF-platen. Zaag deze vervolgens in de juiste afmeting, en kies voor verf of behang voor een optimale afwerking.

Stap 6: Monteer daarna de wieltjes op de deuren, en hang deze op.

Stap 7: Maak het geleidingsprofiel vast, en hang de schuifdeurtjes ook aan de onderkant in het profiel.

Stap 8: Bevestig tot slot de handgrepen, en controleer of alles geruisloos over de rails loopt. Verander eventueel iets aan de ophanging.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Arnhem en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!

Een schuifdeur plaatsen laat u over aan de specialisten gelieerd aan Schuifpui Expres uit Arnhem. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifdeur! Makkelijk, snel en geheel kosteloos.Hoe werkt het?

Hebt u interesse in de plaatsing van een schuifdeur? Dan kunt u via het contactformulier uw wensen doorgeven. Wij zullen deze daarna doorzetten naar enkele professionals uit de regio. Deze zullen u vervolgens voorzien van een offerte op maat op basis van uw wensen. Het is aan u om deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken en contact op te nemen met de expert naar wens.

  • U vraagt via het formulier vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
  • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
  • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
  • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Landelijk netwerk

Zoals eerder al aangegeven werken wij bij Schuifpui Expres met een landelijk netwerk van specialisten. Dit betekent dat er altijd een specialist in de regio beschikbaar is, om u te helpen bij het installeren, beveiligen en onderhouden van uw schuifdeuren. De effectiviteit van deze methode is bewezen tijdens een eerste kleine pilot. Wegens groot succes hebben wij onze service daarna uitgebreid over heel Nederland.
hefschuifpui Arnhem

Bestrating offertes aanvragen