schuifpui prijzen

Schuifpui prijzen

Bent u zat van uw oude schuifpui? Of wilt u juist uw woonkamer uitbreiden met een handige grote pui? Op deze pagina leest u meer over de gemiddelde prijzen voor nieuwe schuifpuien. Daarnaast vertellen we meer over de prijzen voor het inmeten, het materiaal, de montage en de extra opties.

Laat uw schuifpui inmeten en plaatsen door een vakman. Ga bijvoorbeeld voor een klassieke houten hefschuifpui of juist voor een moderne aluminium kiepschuifpui. Welke schuifdeur u ook kiest, u bespaart door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken. Vraag de offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Wat kost een schuifpui?

Wilt u een nieuwe hefschuifpui lof kiepschuifpui aten plaatsen? Dan wilt u waarschijnlijk meer weten over de prijzen. Wij geven u een aantal prijzen. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals materiaal, het glas en montage. Een 2-delige schuifdeur van hout of kunststof van 200 bij 220 cm heeft een ongeveer een prijs van €2.500,- tot €3.200,-. Een 3-delige pui met afmetingen van 300 bij 220 cm is iets duurder. De prijzen liggen dan gemiddeld tussen de €3.800,- tot €4.400,-. Een grote 4-delige pui van 400 bij 220 cm kost gemiddeld €4.800,- tot €5.600,-. De prijzen verschillen per aanbieder. Daarom is het verstandig om gratis offertes aan te vragen. Vergelijk de offertes en kies de beste vakman.

Tabel: kosten

Soort schuifpui Afmetingen Gemiddelde prijs*
2-delig 200×220 cm €2.500,- tot €3.200,-
3-delig 300 x 220 cm €3.800,- tot €4.400,-
4-delig 400 x 220 cm €4.800,- tot €5.600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per leverancier verschillen.


Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Een aantal factoren beïnvloeden de totaalprijs van het plaatsen van een hefschuifpui of kiepschuifpui. Eén van de belangrijkste factoren is het materiaal waar de pui van gemaakt is en de het glassoort. Kunststof is het goedkoopste en aluminium het duurste. Wilt u driedubbele beglazing, dan bespaart u het meest op uw energierekening. De optie is echter wel duurder dan normaal HR-glas of dubbel glas. Daarnaast is ook het systeem en de afmetingen van invloed op de kostprijs. Naast de materiaalkosten moet u ook rekening houden met montagekosten van de schuifpui en eventuele extra’s zoals een hor.

Materialen

Wanneer u een nieuwe schuifpui wilt laten plaatsen, moet u allereerst een keuze maken tussen de verschillende materialen. Kunststof is zeer veelzijdig en heeft een aantrekkelijke kostprijs. De prijzen zijn ongeveer €1.850,- tot €3.000,-. Aluminium is de duurste optie. Dit elegante materiaal heeft gemiddeld een kostprijs van €3.000,- tot €3.100,- voor een 2-delige schuifdeur. Hout geeft een natuurlijke en warmte uitstraling. De prijzen liggen precies tussen aluminium en kunststof in, een hefschuifpui of kiepschuifpui van hout kost gemiddeld €2.850 tot €3.100,-.


Tabel: prijs per materiaal

Materiaal Gemiddelde prijs*
Kunststof €1.850,- tot €3.000,-
Hout €2.850 tot €3.100,-
Aluminium €3.000,- tot €3.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen die per specialist kunnen verschillen. Het gaat hierbij om een 2-delige schuifpui. Wilt u zeker weten wat een schuifpui u gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Montagekosten

Naast de aanschafprijs moet u ook rekening houden met montagekosten voor het inmeten, plaatsen en afwerken van de schuifpui. Een vakman zal eerst de pui inmeten. Het inmeten is belangrijk zodat de pui precies goed is. Wanneer er te weinig speling is, zal de schuifpui niet passen en bij te veel speling heb je te maken met veel tocht. Kunststof en aluminium kunnen naderhand niet meer aangepast worden, het moet in één keer passen. Het inmeten kost gemiddeld €100,- tot €150,-. De plaatsingskosten liggen tussen de €800,- en €4.000,-. Dit is afhankelijk van het materiaal, de grootte en de moeilijkheid.


schuifpui kosten


Tabel: montagekosten

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Schuifpui inmeten €100,- tot €150,-
Schuifpui plaatsen €800,- tot €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. De prijs kan per specialist verschillen.
schuifpui prijzen

Beglazing

Er bestaan verschillende soorten glas voor uw schuifpui van kunststof of hout. Dubbel glas is de goedkoopste optie met prijzen van ongeveer €65,- per m², maar HR-glas biedt u meer voordelen. Dit glas bestaat uit twee of drie glasplaten. Tussen de glasplaten zit een ruimte, ook wel spouw genaamd. De spouw is gevuld met edelgas dat warmteverlies voorkomt. Daarnaast is er ook nog een warmtewerende coating aangebracht. Wilt u een lagere energierekening, warmteverlies voorkomen en gaan voor een optimale isolatie? Kies dan minstens voor HR++ beglazing. Het verschil tussen dubbel- en HR++-glas is maar €15,- per m².

Tabel: beglazing kosten

Soort beglazing Gemiddelde prijs per m²
Dubbel glas €65,-
HR €70,-
HR+ €75,-
HR++ €80,-
HR+++ €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kostprijs kan per specialist verschillen.

Extra opties

U heeft de keuze uit vele extra’s om uw deur van kunststof of hout mee uit te breiden. Plaats bijvoorbeeld ventilatieroosters. Zo ventileert u de ruimte eenvoudig, zonder dat u daarvoor de deur open moet schuiven. Het ventileren is dag en nacht mogelijk, ook als het regent. Het plaatsen van roosters kost gemiddeld €100,- tot €150,- per stuk. De prijzen van driedubbel glas zijn gemiddeld €500,- tot €800 per m². Met dit glas voorkomt u warmteverlies en verwarmt u uw woning efficiënter. Houd vervelende insecten buiten met een insectenhor. Het plaatsen van een insectenhor kost gemiddeld €200,- tot €300,-.

Tabel: prijs extra’s

Opties Gemiddelde kosten*
Driedubbel glas €500,- tot €800 per m²
Ventilatieroosters €100,- tot €150,- per stuk
Screens €600,- tot €1.000,- per stuk
Insectenhor €200,- tot €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kostprijs kan per specialist verschillen.

Besparen? Vergelijk offertes!

Wanneer u een nieuwe schuifpui wilt laten plaatsen, dan wilt u natuurlijk niet te veel betalen. Vul daarom vandaag nog het offerteformulier in. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende prijsoffertes van bedrijven bij u uit de buurt. Door de aanbiedingen te vergelijken op basis van de prijzen en aanbod, weet u zeker dat u nooit te veel betaalt. Van een prachtige houten schuifpui met een natuurlijke uitstraling tot een veelzijdige kunststof pui. Alles is mogelijk. De vakman zorgt voor een goede inmeting en perfecte plaatsing voor het beste resultaat.Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven zorgvuldig geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit, een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs en uitstekende garantievoorwaarden!

Gratis offertes