houten schuifpui

Houten schuifpui

Overweegt u een schuifpui te kopen? Dan is het van belangrijk dat u alle verschillende mogelijkheden onderzoekt. Zo is het mogelijk om schuifdeuren te kopen van hout, aluminium of kunststof, zijn er verschillende open- en sluitsystemen zoals een kiepsysteem of hefsysteem en variëren de prijzen naar gelang het merk dat u gekozen heeft. Omdat wij begrijpen dat deze keuze niet gemakkelijk is, hebben wij op deze pagina alle nuttige informatie over een houten schuifdeur verzameld, zoals de voordelen, prijzen en een mogelijke reparatie. Kijk op onze andere pagina’s voor meer kennis over de aluminium of kunststof variant. Ontvangt u graag een overzicht van de verschillende prijzen? Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel een offerte op maat aan. Wij helpen u graag verder!

Waarom een houten schuifpui kopen?

Hout of hardhout (Meranti) is een populair materiaal om mee te werken. Ook bij schuifpuien zien we de onze klanten vaak de houten variant kopen. Dit niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat hout zorgt voor een klassieke sfeer, en tevens een natuurlijke uitstraling aan uw woning geeft. Andere voordelen van een houten schuifdier zijn onder meer de volgende:

  • Hout is goed te schilderen.
  • Hout heeft een goede isolatiewaarde, zo bespaart u op stook- en isolatiekosten.
  • Het is relatief gemakkelijk om een reparatie op de schuifdeur uit te voeren. Vaak is een likje verf voldoende om een kras of slijtage weg te werken.
  • Houten schuifpuien kunnen exact op maat gemaakt worden.

Nadelen van een houten schuifpui

Naast al deze voordelen, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het kopen van een schuifpui. De grootste hiervan is dat een schuifdeur van hout relatief veel onderhoud vraagt in vergelijking met de aluminium en kunststof variant. Daarnaast is het mogelijk dat door vocht en temperatuurverschillen het hout kan gaan werken of kromtrekken, waardoor de schuifpui niet meer goed sluit.

Authentiek en natuurlijk.

Kort gezegd is een houten schuifpui zeer geschikt wanneer u op zoek bent naar een deur met een authentieke en natuurlijke uitstraling, en geen probleem heeft met het uitvoeren van regelmatig onderhoud. Hebt u liever een schuifdeur die weinig onderhoud vraagt? Kies dan voor een kunststof schuifpui. Wij voorzien u desgewenst graag van meer informatie.Reparatie en onderhoud

Zoals gezegd vraag een schuifpui van hout om relatief veel onderhoud. Dit betekent onder andere dat u de deur regelmatig moet afnemen met een vochtige doek, en dat in ieder geval de buitenzijde jaarlijks een lik verf kan gebruiken. Daarnaast kan het hout ook snel beschadigd raken. Dit is echter gemakkelijk op te lossen met een beetje verf. Naast de specifieke problemen voor houten schuifdeuren zijn er nog andere problemen die kunnen ontstaan bij elk model schuifdeur. Dit is ten eerste een defect aan de geleiders. Een dergelijk defect zorgt ervoor dat de schuifdeur niet meer gemakkelijk open en dicht gaat. In dit geval is het noodzakelijk contact op te nemen met een professional voor een reparatie. Deze zal de geleiders snel en adequaat weer herstellen. Een tweede vorm van schade is een lek in de beglazing. Het gevolg is dat de onderzijde van uw schuifdeur zal beslaan. Dit kan worden opgelost door een kleine reparatie of het vervangen van het glas tegen een lage prijs. Ga nooit zelf aan de slag met een dergelijke reparatie. Dit kan ten koste gaan van uw garantie en kan de prijzen voor een herstel reparatie ver opdrijven.Prijzen

De prijs voor een houten schuifdeur wordt bepaald door diverse factoren. De eerste is het soort hout waar u voor kiest. Houten schuifpuien worden gemaakt van zowel zacht- als hardhout. Hardhout heeft daarbij de hoogste prijs, maar kent tevens een langere levensduur en vergt minder onderhoud. Andere factoren die van invloed zijn op de prijs van een houten schuifdeur is de oppervlakte van de deur, en het gekozen sluitsysteem. Om u een indicatie te geven van de prijsverschillen, hebben wij in onderstaande tabel een overzicht gemaakt van de prijzen bij diverse afmetingen. De schuifdeur is dan voorzien van standaard isolatieglas en een bedieningshendel.

Prijstabel

Breedte (m): Hoogte (m): Prijs (incl. BTW):
2 2.3 €4900,-
2.25 2.3 €5050,-
2.5 2.1 €5075,-
2.5 2.3 €5200,-Keurmerken

Wanneer u een bouwproduct van hout aanschaft is het belangrijk om te kijken naar de keurmerken die daaraan zijn toegekend. Producten met een keurmerk hebben vaak een iets hogere prijs, u bent er echter wel van verzekerd dat het hout op een eerlijke en duurzame manier gerooid is. In Nederland zijn er twee verschillende houtkeurmerken mogelijk. De meest bekende is het Forest Steward Council keurmerk. Dit label staat voor een verantwoord bosbeheer en een duurzaam rooiproces. De tweede mogelijke kwalificatie is die van het PEFC. Dit label geeft aan dat het hou afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos, waarbij aandacht is besteed aan de drie P’s (People, Planet en Profit).

Inbraakveiligheid

Waar kunststof direct beschermt tegen een gelegenheidsinbraak, is het bij hout van belang dat u de schuifdeur goed afsluit en voorziet van de nodige beveiliging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra grendel, of een dievenklauw. Om de kans op een gelegenheidsinbraak te verkleinen, kunt u ook kiezen voor een deur met het politiekeurmerk veilig wonen. Dit wordt alleen gegeven aan producten die de kans op een inbraak met vijftig procent verkleinen ten opzichte van de standaard producten. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een schuifpui die voldoet aan Inbraakwerend Gevel Timmerwerk klasse 2 (NEN 5096). Eén van onze medewerkers kan u hierover desgewenst van meer informatie voorzien.Interesse in een houten schuifpui?

Bent u geïnteresseerd geraakt in de houten schuifpui? Wilt u weten wat de exacte prijzen zijn voor het kopen van een houten schuifdeur naar uw wensen? Hebt u behoefte aan meer informatie? Vraag via het contactformulier dan naar de mogelijkheden en vraag hier vrijblijvend een offerte aan. Schuifpui-expres staat bekend om zijn snelle service, producten van hoge kwaliteit en dat allemaal tegen een scherpe prijs! En vergeet daarbij niet de uitstekende garantie. U kunt ons vinden door heel Nederland, dus we zijn altijd bij u in de buurt. Wij zijn u met alle plezier van dienst!Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven zorgvuldig geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit, een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs en uitstekende garantievoorwaarden!

Gratis offertes