aluminium schuifpui

Aluminium schuifpui

Met de heerlijke Nederlandse zomers van tegenwoordig worden er steeds vaker schuifdeuren geplaatst. Wilt u graag een heerlijk buitengevoel binnenshuis? Gemakkelijk van de woonkamer op het terras komen, of uw balkon deels vergroten? Dan is een schuifpui een goede keuze voor u. Voordat u een schuifdeur kunt kopen dient u wel te kijken naar de diverse mogelijkheden op het gebied van materiaal, prijzen en bijbehorende eigenschappen. Op deze pagina vindt u daarom meer informatie over de voor- en nadelen van een aluminium (alu) schuifpui, de prijzen en de mogelijkheden voor reparatie en afstellen. Kijk op onze andere pagina’s voor meer kennis op het gebied van de houten of kunststof schuifdeur. Ontvangt u graag een prijs indicatie op maat? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst!

Voor- en nadelen van een aluminium schuifpui

Wanneer u overweegt een aluminium schuifdeur te kopen, dan dient u op de hoogte te zijn van de verschillende voor- en nadelen van het materiaal. Onze professionals hebben deze daarom voor u op een rijtje gezet. Hieronder vindt u eerst een aantal voordelen die een aluminium schuifpui te bieden hebben, en daaronder een lijstje met nadelen. Ontvangt u na het lezen van beide overzichten graag nog meer informatie over de eigenschappen van het materiaal? Of wilt u weten welk materiaal het meest geschikt is voor een schuifdeur naar uw wensen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze professionals.

Voordelen:

  • Aluminium is duurzaam materiaal en enorm sterk, hierdoor zullen beschadigingen niet of weinig voorkomen
  • Alu profielen en onderdelen vergen weinig tot weinig tot geen onderhoud.
  • Aluminium is één van de meest lichte materialen, dit komt het gebruiksgemak ten goede. Het schuiven verloopt zeer soepel, dit kan een groot voordeel zijn voor ouderen.
  • Alu onderdelen zijn brandwerend, waardoor het extra veiligheid biedt.

Nadelen:

  • Een aluminium schuifpui is over het algemeen wat duurder dan een houten schuifpui, er zijn echter op lange termijn minder onderhoudskosten.
  • Hoewel beschadigingen weinig voorkomen bij alu profielen, is het nadeel dat de reparatie van een eventuele beschadiging zeer lastig is.
  • Aluminium is niet zomaar overschilderbaar, wilt u toch de kleur van uw schuifpui veranderen, dan zult u een professional moeten inschakelen
  • Aluminium onderdelen zijn uit zichzelf niet zeer isolerend. Door de toevoeging van een koudebrug – tegen een hogere prijs – is de isolatiewaarde wel sterk te verbeteren.

Een hef- of kiepsysteem?

Voor welk basismateriaal u ook kiest, er zijn twee verschillende soorten sluitsystemen mogelijk: de hefvariant of de kiepvariant. Een hef schuifpui is hierbij de meest stevige en degelijk. Het alu profiel wordt gemaakt met een extra zware onderdorpel, om zo beschadiging bij het doorlopen te voorkomen. De hefschuifpui zal bij opening direct op de wielen staan. Dit betekent dat de deur gemakkelijk te openen en sluiten is, en wij deze ook licht kunnen afstellen.

Kiepsysteem

Een kiepsysteem werkt enigszins anders. Hierbij moet de schuifpui eerst naar voren vallen, waarna deze over een rails schuift. Daarnaast is een kiepsysteem gevoeliger voor beschadigingen en kunnen wij de onderdelen minder goed afstellen. De prijs voor de kiepvariant is daarom ook lager dan voor het hefsysteem.

Prijzen

De prijzen voor schuifdeuren worden beïnvloed door diverse factoren. Zo kan de prijs door de materiaalkeuze al tussen de 500 en 1000 euro variëren. Daarnaast is ook het sluitsysteem van invloed op de prijs. Zoals gezegd zijn de prijzen voor een alu kiepsysteem lager dan voor het hef/schuifsysteem. Tot slot zijn ook de afmetingen van de verschillende onderdelen van invloed op de prijs. Kijken we naar de gemiddelde prijzen, dan zien we dat de richtprijs voor een schuifpui met een vast onderdeel en een hef/schuifgedeelte rond de 3000 euro valt, terwijl e prijs voor een schuif-kiepsysteem rond de 13000 uitkomt. Benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor een aluminium schuifdeur? Kijk dan in onderstaande tabel. De prijzen zijn inclusief dubbele beglazing en een hefsysteem.

Prijstabel

Breedte (m): Hoogte (m): Prijs (incl. BTW):
2 2.1 €3500,-
2.25 2.3 €3600,-
2.5 2.1 €3750,-
2.75 2.3 €4000,-Uw schuifdeur afstellen

Wanneer onze professionals voor u de schuifdeur installeren, dan zullen zij die direct ook afstellen. Dit betekent dat zij ervoor zorgen dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten, waardoor de deuren gemakkelijk te openen en sluiten zijn. Dit afstellen kost weinig moeit, maar levert een groot gebruiksgemak op. Door veelvuldig gebruik en na verloop van tijd kan het voorkomen dat uw schuifpui enigszins verzakt. Dit zorgt ervoor dat de afgestelde onderdelen niet meer helemaal met elkaar overeenstemmen. Om dit op te lossen kunt u zelf de deuren weer enigszins op elkaar afstellen. Dit doet u door met een kruisschroevendraaier aan de onderzijde van de zijstijlen te draaien. Zo draait u de wielen in en uit, en komt de schuifdeur in de gewenste verticale stand te staan.

Zelf een reparatie uitvoeren?

Zoals gezegd zijn alu onderdelen zeer duurzaam en stevig, waardoor zij vrijwel nooit een beschadiging krijgen. Mocht er toch een slijtageplek ontstaan, of zich een ander probleem voordoen? Dan raden wij af om zelf de reparatie uit te voeren. Dit komt doordat u met een dergelijke reparatie de problemen kunt verergeren, in die mate dat een reparatie niet meer voldoende is, maar dat u de volledige aluminium schuifdeur dient te vervangen. Daarnaast verspeelt u met een dergelijke reparatie de garantie op de schuifdeur. Vallen uw schuifdeuren nog binnen de garantie? Dan zal de fabrikant de reparatie kosteloos voor u moeten uitvoeren.Vrijblijvend een offerte aanvragen

Wilt u meer weten over de aluminium schuifpui? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte aan. Bij Schuifpui-expres helpen wij u altijd zo snel mogelijk en voor u het weet is de schuifpui bij u geïnstalleerd. U vindt bij ons de schuifpuien tegen de meest scherpe prijzen met een uitstekende garantie! We zijn gevestigd door heel Nederland, dus altijd bij u in de buurt. Neem nu contact op met een van onze expert of vul uw gegevens in op het contactformulier.Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven zorgvuldig geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit, een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs en uitstekende garantievoorwaarden!

Gratis offertes