kunststof schuifpui

Kunststof schuifpui

Tegenwoordig plaatsen we in huizen steeds meer kunststof schuifpuien. Een schuifpui biedt namelijk een uitstekende oplossing voor een buitengevoel binnenshuis. Door de vele variatie mogelijkheden in kleur en design kan een kunststof schuifpui zowel in oudere huizen als moderne huizen worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk de schuifpui aan te leveren met een houtstructuur. Dit levert een authentieke uitstraling met het gebruiksgemak van kunststof. Op deze pagina vindt u meer informatie over de voor- en nadelen van een kunststoffen schuifdeur, de bijbehorende kosten en de mogelijkheden voor reparatie en onderhoud. Vul voor meer informatie of een vrijblijvende prijsindicatie ons contactformulier in!

Voordelen

Voordat u overgaat tot het laten plaatsen van een kunststof schuifdeur, dient u de verschillende voor- en nadelen te overwegen. Onze specialisten hebben deze daarom voor u op een rijtje gezet. Wilt u graag meer weten over deze verschillende eigenschappen, of wilt u graag advies over de beste keuze voor u, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met een expert.

  • Kunststof is erg duurzaam materiaal.
  • Kunststof vergt weinig tot geen onderhoud.
  • Een moderne kunststoffen schuifpui biedt een hoge isolatiewaarde. Zo kunt u de kosten voor de investering op de lange termijn terugverdienen.
  • Dankzij de unieke eigenschappen van de grondstof is uw schuifdeur goed inbraakwerend.

Nadelen

Aan een kunststof schuifpui zitten een aantal nadelen verbonden, deze hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  • In vergelijking met houten en aluminium schuifdeuren is de kunststoffen variant iets duurder.
  • De reparatie van een kunststof schuifdeur is verhoudingsgewijs relatief lastig. Zeker in vergelijking met een houten schuifpui.
  • Het schilderen van de schuifdeur kan een lastige klus zijn. Dit komt doordat de verf op het materiaal niet zo goed blijft zitten.

Uw schuifdeur repareren

Hoewel het met een kunststof schuifdeur niet zo snel zal voorkomen, kan het zijn dat er beschadigingen of een slijtage ontstaat bij uw schuifdeur. In de meeste gevallen is dit een probleem met het rolsysteem van de deur, of de ophanging. Daarnaast kan een beschadiging van het sluitingsysteem een probleem vormen. Met name in het laatste geval is het zaak om snel een professional te contacteren voor een reparatie. Wanneer uw schuifpui namelijk niet goed sluit loopt u een grotere kans op een gelegenheidsinbraak, en bent u tevens niet meer verzekerd tegen inbraak. De kosten voor een reparatie van de schuifpui zijn afhankelijk van het probleem. In de meeste gevallen bent u echter niet meer dan een paar tientjes kwijt. Professionals raden daarom ook af om zelf te pogen een reparatie uit te voeren, dit kan leiden tot grotere problemen of een onherstelbare beschadiging en dan bent u nog verder van huis.

Prijs van een kunststof schuifdeur

De prijs van een kunststof schuifdeur is afhankelijk van diverse factoren. Zo is een schuifpui met hefsysteem vaak goedkoper dan de kiepvariant. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de oppervlakte van de deuren en het gekozen design. Tevens van invloed op de prijs is het merk schuifdeur waar u voor kiest. De grote merken zijn over het algemeen duurder dan het merk van de lokale bouwmarkt. Dit ziet u echter ook terug in de kwaliteit, levensduur en isolatiewaarde van de schuifdeur. Om u een voorbeeld te geven: voor een schuifdeur in standaard kleur met een afmeting van 2.3 bij 2.1 meter bent u in totaal zo’n 4000 euro kwijt. Kiest u voor een schuifpui in afwijkende kleur, van 1.9 bij 2.3 meter dan moet u algauw denken aan 5000 euro. Door offertes met elkaar te vergelijken kunt u vaak besparen op de prijs, dus laat niet direct de eerste de beste specialist uw schuifdeuren plaatsen.Keurmerken

Wanneer u een schuifdeur wilt laten plaatsen zijn naast de kosten, ook de toegepaste keurmerken van belang. Voor kunststof gelden diverse keurmerken zoals het KOMO keurmerk en het SKG keurmerk. Bij de kwalificaties geven aan in hoeverre het productieproces veilig en duurzaam is verlopen, en wat de kwaliteit van het geleverde product is. Daarnaast krijgen een aantal schuifdeuren ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen mee. Een product met dit veiligheidslabel zorgen voor een halvering van de kans op een gelegenheidsinbraak. Eén van onze medewerkers kan u hierover desgewenst van meer informatie voorzien.Neem contact op voor meer informatie

Een kunststof schuifpui mag dan wat duurder zijn, u hebt wel jarenlang plezier van een kunststof schuifpui. Wilt u een schuifpui laten installeren? Hebt u vragen over de mogelijkheden voor het plaatsen van een schuifdeur op maat? Wilt u weten wat de kosten zijn voor een reparatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij plaatsen de schuifpui bij u altijd snel en tegen een altijd lage prijs! Uiteraard krijgt u een uitstekende garantie op uw schuifpui. Schuifpui Expres is gevestigd door heel Nederland, dus u kunt direct bij ons terecht. Wij helpen u met alle plezier!Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven zorgvuldig geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit, een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs en uitstekende garantievoorwaarden!

Bestrating offertes aanvragen