kunststof schuifpui

Kunststof schuifpui

Wilt u een kunststof schuifpui in uw woning laten plaatsen omdat uw schuifpui aan vervanging toe is, of omdat u meer licht wilt creëren. In steeds meer huizen zijn kunststof schuifpuien aanwezig. Een schuifpui biedt namelijk de perfecte oplossing voor een buitengevoel in huis. Er zijn verschillende varianten, kleuren en designs mogelijk. Hierdoor is het mogelijk om een kunststof pui zowel in oudere als moderne huizen te plaatsen. U vindt op deze pagina meer informatie over de duurzaamheid van een schuifpui, de isolatiewaarde en de kleuren en stijlen. Maar ook hoe u uw schuifdeur repareert en wat de kosten voor het plaatsen van een schuifpui zijn.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten voor het laten zetten van een schuifpui? Vraag gratis offertes aan en vergelijk deze vrijblijvend. Zo vindt u de juiste specialist in uw regio.

Waarom Schuifpui Expres?

 • Hoogwaardige producten
 • Scherpe prijzen
 • Eenvoudig vergelijken en besparen op de investering

Uw aanvraag is gratis en komt zonder enige verplichting. U ontvangt spoedig diverse offertes die u op uw gemak met elkaar vergelijkt. Hierdoor bespaart u tot 40% op uw investering!

Gratis offertes vergelijkenkunststof schuifdeur

Voordelen

Als u overweegt om een kunststof schuifpui te laten plaatsen, is het fijn om een aantal voordelen te weten. Kunststof is een uitstekend isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Het heeft een lange levensduur en is in verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar. Het is onderhoudsvrij, u heeft geen schilder nodig en het is milieuvriendelijk, want het materiaal is recyclebaar. In combinatie met dubbel glas is kunststof isolatiebesparend. Investeren in een kunststof schuifdeur zorgt voor waardestijging van uw woning. Tot slot is kunststof een stuk voordeliger dan hout of aluminium. De voordelen van kunststof op een rijtje:

 • Uitstekend isolatiemateriaal
 • Lange levensduur
 • In verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar
 • Onderhoudsvrij
 • Milieuvriendelijk materiaal, want recyclebaar
 • Isolatiebesparend in combinatie met dubbel glas
 • Waardestijging van uw woning
 • Goedkoper dan een houten of aluminium variant

Duurzaam en betaalbaar

Zoals hierboven al genoemd, hebben kunststof schuifpuien een aantal voordelen ten opzichte van houten of aluminium schuifdeuren. Een daarvan is de voordelige prijs van het materiaal. Bovendien zijn kunststof schuifpuien niet alleen goed betaalbaar, ze hebben ook nog eens een levensduur van 50 jaar of meer. Hierdoor zijn de puien niet alleen betaalbaar, maar ook zeer duurzaam en gaan ze dus lang mee.

Onderhoudsvrij

Naast duurzaamheid is kunststof ook nagenoeg onderhoudsvrij. Kunststof hoeft niet, net als hout, om de paar jaar geschilderd worden. Ook is kunststof eenvoudig schoon te maken met zeep en wat water en heb je geen speciale reinigingsmiddelen nodig. Als u eens per jaar uw schuifpui goed onderhoud, door het schoon te maken met een zachte doek, verlengt u de levensduur van uw kozijnen.

Optimale isolatie

U wilt dat erin de winter zo min mogelijk warmte uit de woning ontsnapt. Als u een kunststof schuifpui neemt, weet u dat dit een optimale isolatie biedt. Veel schuifpuien zijn namelijk opgevuld met isolatiemateriaal, beschikken over dubbel HR++ glas en hebben hierdoor een gunstige U-waarde. De U-waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m2 en per graad temperatuurverschil doorgelaten wordt. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Breed aanbod aan kleuren en stijlen

Bij het plaatsen van een nieuwe schuifdeur wilt u natuurlijk dat dit in dezelfde stijl en kleur is als de rest van uw kozijnen. Dit is geen probleem, want met kunststof kunt u alle kanten op. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een hedendaags design of juist klassiek. Bovendien is het mogelijk om een schuifpui met houtlook te laten maken. Qua kleurenpalet zijn er oneindig veel opties en vindt u gemakkelijk de kleur die bij de rest van uw interieur en exterieur past.Uw schuifdeur repareren

Hoewel het met een kunststof schuifdeur niet zo snel zal voorkomen, kan het zijn dat er beschadigingen of een slijtage ontstaat bij uw schuifdeur. In de meeste gevallen is dit een probleem met het rolsysteem van de deur, of de ophanging. Daarnaast kan een beschadiging van het sluitingsysteem een probleem vormen. Met name in het laatste geval is het zaak om snel een professional te contacteren voor een reparatie. Wanneer uw schuifpui namelijk niet goed sluit loopt u een grotere kans op een gelegenheidsinbraak, en bent u tevens niet meer verzekerd tegen inbraak. De kosten voor een reparatie van de schuifpui zijn afhankelijk van het probleem. In de meeste gevallen bent u echter niet meer dan een paar tientjes kwijt. Professionals raden daarom ook af om zelf te pogen een reparatie uit te voeren, dit kan leiden tot grotere problemen of een onherstelbare beschadiging en dan bent u nog verder van huis.

Prijs van een kunststof schuifdeur

Als u kiest voor een kunststof schuifdeur, wilt u uiteraard ook de prijs hiervan weten. Wat de exacte prijs is van een kunststof schuifdeur is van een aantal factoren afhankelijk. Zo zijn de kosten afhankelijk van het type schuifdeur, neemt u bijvoorbeeld een hefsysteem of een kiepvariant? Vier andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de oppervlakte van de deuren, het aantal delen, de montagekosten en het design. Hoe groter de deuren, hoe hoger de kosten. Tot slot heeft het merk ook invloed op de totale kosten. Een bekend en groot merk is over het algemeen prijziger dan een lokale bouwmarkt. Echter heeft een bekend merk een betere kwaliteit en isolatiewaard, waardoor de pui langer meegaat.

Bent u benieuwd naar de precieze prijs voor een kunststof schuifpui? In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen van een kunststof schuifpui.Tabel: prijzen schuifpui

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde prijs*
2 3 tot 3,3 meter €1.850,- tot €3.000,-
3 4 tot 4,3 meter €2.800,- tot €4.400,-
4 5 tot 6 meter €4.200,- tot €5.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per expert verschillen.Keurmerken

Wanneer u een schuifdeur wilt laten plaatsen zijn naast de kosten, ook de toegepaste keurmerken van belang. Voor kunststof gelden diverse keurmerken zoals het KOMO keurmerk en het SKG keurmerk. Bij de kwalificaties geven aan in hoeverre het productieproces veilig en duurzaam is verlopen, en wat de kwaliteit van het geleverde product is. Daarnaast krijgen een aantal schuifdeuren ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen mee. Een product met dit veiligheidslabel zorgen voor een halvering van de kans op een gelegenheidsinbraak. Eén van onze medewerkers kan u hierover desgewenst van meer informatie voorzien.Vraag gratis offertes aan!

Dankzij de goede prijs-kwaliteit verhouding, het onderhoudsvrije materiaal en een uitstekende isolatie, gaat uw kunststof schuifpui jarenlang mee. Bovendien zijn er verschillende opties als het aankomt op de kleuren en stijlen. Wilt u nieuwe schuifdeuren van kunststof laten plaatsen of wilt u uw oude pui vervangen? Onze specialisten zorgen dat de klus snel geklaard is. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om meer informatie te vergaren over de prijzen en de mogelijkheden. Vergelijk deze offertes en vind de juiste expert!Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk deze onderling en vindt de juiste vakman in uw regio.

Gratis offertes