Schuifpui reparatie

Schuifpui reparatie

Werkt uw schuifpui niet meer goed? Dat is dit het moment om deze te repareren. De zon begint weer te schijnen en niets is dan lekkerder dan binnen en buiten in elkaar over te laten lopen en lekker van u tuin of balkon te genieten.

Oorzaken van schade

Schade aan uw schuifpui kan een aantal oorzaken hebben. Een duidelijke oorzaak is bijvoorbeeld inbraak of poging tot inbraak. In deze gevallen is een reparatie van het hang- en sluitwerk nodig. Tip: schakel voor deze reparatie een specialist in die dit op de juiste manier kan repareren.

Een defect aan de geleiders

Door veelvuldig gebruik van de schuifpui is het mogelijk dat deze na verloop van tijd zeer stroef opent en sluit. In de meeste gevallen is de oorzaak hiervan te vinden bij de geleiders, waarin zich zand of ander vuil heeft opgehoopt. Gaat uw schuifdeur niet meer soepel open en/of dicht? Dan is de kans groot dat de geleiders waarover deze heen en weer gaat gerepareerd dan wel schoongemaakt moeten worden. Haal hiervoor de pui en de wielen uit de rails en maak deze schoon. Kijk ook de rail na wat betreft verbuigingen, deuken of andere vormen van slijtage. Spuit de wielen en rails vervolgens in met kaarsvet, olie of siliconen spray en plaats daarna de schuifpui weer op zijn plek. Als het goed is zal deze nu weer soepel openen en sluiten. Is dit niet het geval? Raadpleeg dan een professional. Deze kan een en ander nakijken, en eventueel repareren.

Beschadiging door inbraak of ongeval

Hoewel het niet vaak voorkomt, kan het zijn dat men poogt om uw woning binnen te komen door de schuifpui. Wanneer dit het geval is hebt u groot risico op beschadiging van het slot, of een verbuiging van de ophanging. Voor uw gemoedsrust en de levensduur van de pui is het aan te raden zo snel mogelijk een vakman in te schakelen, die uw deur weer snel in de juiste staat brengt, door de beschadigingen te repareren. Daarnaast kan het gebeuren dat er tijdens uw gewoon woonverkeer een ongelukje gebeurt, waardoor de schuifdeur een deuk, kras of andere beschadiging oploopt. Vaak is dit op te lossen met een enkele reparatie. Een kleine reparatie kunt u natuurlijk altijd zelf uitvoeren, maar denk hierbij wel aan uw recht op garantie! Tip: Valt uw pui nog onder garantie? Neem dan altijd contact op met het bedrijf dat de pui bij u heeft geïnstalleerd. Zij dienen dit dan voor u te repareren.Een lek in de beglazing

Een andere oorzaak van schade kan zijn dat u een lek in de beglazing heeft. Hoewel dit bij de huidige kwaliteit van dubbele glazen bijna niet voorkomt, kan het na verloop van tijd gebeuren. U zult het lek opmerken doordat het glas aan de onderkant van de schuifpui zal gaan beslaan. In de meeste gevallen moet het glas vervangen worden. Dit is geen ingrijpende reparatie, maar moet wel zorgvuldig gebeuren. Aarzel dan ook niet om bij twijfel een specialist in te schakelen om dit voor u te laten repareren. Is een reparatie niet voldoende en moet het glas daadwerkelijk vervangen worden? Overweeg dan om uw huidige beglazing te laten vervangen door een beter isolerende variant zoals HR++ glas dat nu op de markt is. Dit zorgt voor minder stookkosten, en u draagt tevens bij aan een beter milieu. Tip: Maak hierbij de afweging of de schuifpui zelf nog goed genoeg is om de nieuwe (en misschien zwaardere) beglazing te dragen. Is dit niet het geval, dan zullen de geleiders beschadigen en zullen er meer reparaties volgen.

Beschadigde sloten

Een laatste probleem dat zich voor kan doen bij schuifdeuren na verloop van tijd is, naast een stroef werkend loopwerk, de beschadiging van het slot van de deur. De meest voorkomende oorzaak hiervan is ophopend vuil. Zeker omdat in veel gevallen het een andere sleutel betreft dan die van uw voor- of achterdeur, brengt deze vaak vuil met zich mee in het slot. Een ander probleem is de verzakking van de deuren, waardoor de slotuiteinden niet meer op elkaar aansluiten. Hierdoor kunt u de deur niet of nauwelijks meer afsluiten. Onze specialisten kunnen indien gewenst vandaag nog uw sloten vervangen door een nieuw exemplaar, of een extra grendel voor een verhoogde inbraakbeveiliging toepassen. Het is tevens een optie om uw schuifpui te voorzien van een slot waarop ook de sleutels van uw voor- of achterdeur passen. Wij zijn u graag van dienst.Contact

Twijfelt u of u uw schuifpui moet laten vervangen of toch repareren? Vraag dan onze specialist om advies via het contactformulier op deze pagina. Wij informeren u over de kosten voor het repareren en voor het aanschaffen van een nieuwe pui. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wilt u zelf de wielen van een aluminium schuifpui vervangen? Afhankelijk van het type schuifdeur kunt u deze reparatie zelf uitvoeren, mits u de juiste wielen kunt vinden. Hoe ouder uw schuifpui, hoe moeilijker dit zal zijn. Haal eerst de ruit eruit om het proces te vergemakkelijken. U kunt de ruit verwijderen door in het kader boven de schuifdeur het afsluitblokje of borstel (afhankelijk van het merk) eruit te halen. Plaats nooit uw vinger onder de deur! Mocht deze van de rail vallen dan krijgt u het gewicht van de deur op uw vinger.


schuifpui reparatie offertemdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat hebben wij met zorg alle aangesloten bedrijven uitgekozen. Hierdoor bent u verzekerd van een gedegen reparatie indien uw pui kapot of defect is. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Gratis offertes