Schuifpui Utrecht

Schuifpui Utrecht

Bent u op zoek naar een manier waarop u de ruimte op uw terras en balkon optimaal kunt benutten, terwijl u tevens uw woning ventileert? Wellicht is een schuifpui wat voor u. Schuifdeuren worden namelijk in de meeste gevallen in de muur gemonteerd, of op de grens van de muur, waardoor u zowel binnenshuis als buitenshuis geen kostbare ruimte verliest. Bij de specialisten uit ons netwerk in Utrecht zit u op de goede plek voor schuifpuien met zowel kunststof, houten en aluminium kozijnen. Deze kunnen zij voor u plaatsen en beveiligen en ook onderhoud en reparatie valt binnen hun vakgebied. Op deze pagina vindt u meer informatie over het zelf plaatsen en beveiligen van een schuifdeur, en informeren wij u over de beschikbare merken. Wilt u weten wat de prijzen worden voor een schuifpui naar uw wensen of een aangepaste schuifpuibeveiliging? Vraag direct vrijblijvende offertes aan bij experts uit uw woonplaats en omgeving. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod.

Diverse schuifpui systemen

Als u de mogelijkheden voor schuifpui systemen gaat onderzoeken, dan zult u ontdekken dat er vele mogelijkheden bestaan. Wij begrijpen dat het lastig is om uit de vele opties de juiste keuze te maken. Daarom hebben de bij ons aangesloten specialisten uit Utrecht voor u de vier meest voorkomende systemen op een rijtje gezet, met de voor- en nadelen waar u rekening mee moet houden. Hopelijk helpt dit om de keuze voor het soort systeem te vergemakkelijken.
Het hefsysteem. Schuifpuien met dit systeem hebben geen deurkruk waarmee de deur geopend of gesloten wordt, maar een hefboom. Dit heeft grote voordelen, zoals een goede luchtdichtheid (voorkoming van tocht) en een goede schuifpuibeveiliging. De prijzen voor een dergelijk model liggen rond het gemiddelde, en u bespaart uit eindelijk op kosten doordat u de deur niet hoeft te beveiligen.
De schuifdeur. Dit is de meest voorkomende schuifpui variant. Professionals plaatsen een schuifdeur voor u op zowel enkele als dubbele rail, waarna u direct de deur kunt gebruiken. Het voordeel van schuifdeuren zijn de lage prijzen. Het nadeel is dat u deze nog wel extra moet beveiligen, door een slot met meerpuntssluiting, of speciaal beslag te kiezen als schuifpuibeveiliging.
Het kiepsysteem. Het kiepsysteem is een schuifpui variant waarbij de boven- en onderkant van de deur los van elkaar geopend kunnen worden. Dit heeft als voordeel dat u de woonruimte goed laat ventileren, terwijl kleine kinderen of huisdieren niet naar buiten zullen glippen. Het kiepsysteem vereist echter ook een additionele schuifpuibeveiliging, en kent relatief hoge kosten.
Inwerken. Het laatste systeem is met name van toepassing wanneer u zo weinig mogelijk van de ophanging van de deuren of het railsysteem wilt zien. Dit is mogelijk door de schuifdeur in de spouw te verwerken. Dit leidt tot meer ruimte binnenshuis en een verbeterd uitzicht. Het nadeel hiervan is de verhoudingsgewijs lange verbouwtijd en aanzienlijke kosten.

Vergelijk gratis offertes

Overweegt u om een schuifpui aan te schaffen? Dan adviseren wij om contact op te nemen met één van de professionals in Utrecht waar wij mee samenwerken. Deze kan u van de juiste informatie voorzien, en u adviseren op het gebied van prijzen, merken en mogelijkheden. Wij garanderen dat alle experts uit ons netwerk jarenlange ervaring hebben met het vakgebied, en zich steeds doorontwikkelen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Bovendien zal elke vakman die zich bij ons heeft aangesloten voor u binnen korte tijd de nieuwe schuifdeur plaatsen, beveiligen of onderhoud plegen. Voor een reparatie draaien zij eveneens hun hand niet om.
kunststof schuifpui Utrecht

Kunststof

Tegenwoordig plaatsen schuifpuispecialisten de meeste schuifpuien in kunststof variant. Dit komt doordat kunststof vele voordelen met zich meebrengt, zoals een grote variatie in design en stijl, een hoge isolatiewaarde en een lange levensduur. Toch kent kunststof ook nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de hoge kosten, en een relatief kostbare reparatie bij beschadiging. In de meeste gevallen wegen deze hogere prijzen niet op tegen de voordelen, zeker ook door de besparing op stookkosten op de lange termijn. Benieuwd naar de opties bij kunststof? Vraag het één van de bij ons aangesloten experts uit Utrecht.


aluminium schuifpui Utrecht

Aluminium

Aluminium is een zeer duurzaam product, door de eenvoudige methode waarmee het uit de grond kan worden gehaald. Bovendien is er veel aluminium in de grond aanwezig, wat de prijzen voor het materiaal binnen de perken houdt. Het grote voordeel van aluminium voor de installatie van schuifdeuren is dat dit een zeer sterk bouwmateriaal is. Grote deuren – en dan met name de zware beglazing – zullen de kozijnen niet laten verzakken of beschadigen.


houten schuifpui Utrecht

Hout

Houten producten werden met namelijk voor de opmars van kunststof als bouwmateriaal geplaatst. Toch hebben houten kozijnen nog steeds een bepaalde aantrekkingskracht. Het grootste voordeel van hout is de verhoogde sfeerwaarde en authenticiteit. Houten schuifpuien brengen een zekere warmte en rustiek in huis. Daarnaast is aan een houten schuifdeur makkelijk een reparatie uit te voeren, en kunt u deze desgewenst snel in een andere kleur of stijl schilderen. Nadeel van hout is de beperkte levensduur en het noodzakelijk onderhoud. De kosten reflecteren dit echter ook: houten schuifpuien hebben relatief lage kosten.


meranti schuifpui Utrecht

Meranti schuifpui

Eén van de speciale modellen schuifpuien die u kunt bestellen in Utrecht is de Meranti schuifdeur. Deze term staat voor bepaalde tropische houtsoorten die een roodbruine kleur hebben, en daarmee een unieke sfeer geven. Het voordeel van Meranti hout is dat dit gemakkelijk te beveiligen is, zelfs met een enkel slot en beslag. De schuifpuibeveiliging kost zo weinig extra geld, en u bent zeker van een veilige woning of bedrijfspand.Keurmerken

Om uzelf er van te verzekeren dat de kunststof, aluminium of houten schuifdeuren jarenlang meegaan, is het aan te raden navraag te doen naar de verscheidene keurmerken die op het gebied van schuifpuien bestaan. Wij helpen u hier vast een handje. Zowel voor kunststof als houten producten bestaan er gespecialiseerde keurmerken, terwijl u voor aluminium artikelen het beste kijkt naar algemene kenmerken en de keuringslabels die daar voor gelden. Het meest bekende keurmerk voor kunststoffen artikelen is het SKG label. Dit wordt toegepast op alle producten in de bouw die van dit materiaal geproduceerd worden. Een ander belangrijke kwalificering is het KOMO keurmerk. Beide keurmerken kijken met name naar de veiligheid van de producten en de kwaliteit. Voor houten kozijnen gelden tevens twee bekende keuringslabels. Beide richten zich op duurzame productie en een verantwoord bosbeheer. Vraag uw expert in Utrecht hiervoor naar PEFC of FSC als labels. Let wel, producten met een keurmerk hebben vaak hogere prijzen. Toch is het in de meeste gevallen de extra kosten wel waard.

Prijzen

Wij kunnen voor u geen standaard of gemiddelde prijsindicatie geven voor de aanschaf van een schuifpui. De prijzen hangen namelijk van diverse factoren af, die allen een grote invloed hebben. De belangrijkste factor is het materiaal waarvan u de schuifdeur laat maken. Kiest u bijvoorbeeld voor kunststof, dan zult u meer moeten betalen, deze hogere prijzen verdient u echter op de lange termijn terug, door een verhoogde isolatiewaarde. Kiest u voor een houten kozijn? Dan zullen de prijzen relatief laag uitvallen. De isolatiewaarde van de deur gaat echter ook met sprongen achteruit. Een tweede element dat van invloed is, is de afmeting van de deur: hoe groter hoe hoger de kosten, met name door de plaatsing van de beglazing. Een derde kostenpost vormt de mate van schuifpuibeveiliging waar u voor kiest. Hoe gespecialiseerder het slot en beslag, hoe meer de prijzen stijgen. Houdt in ieder geval rekening met een minimale prijs van €800,-.
schuifdeuren buiten Utrecht

HR++ Glas

Om de isolatiewaarde van uw pand in Utrecht te waarborgen, raden wij aan te kiezen voor een HR++ beglazing van uw schuifdeur. Deze glassoort bestaat uit twee losse glasplaten, waartussen een ruimte van ongeveer 13 millimeter is over gelaten. Deze ruimte wordt gevuld met een speciaal isolatiegas, waardoor de convectie en daarmee het warmteverlies zal verminderen. Kiest u voor een kunststof kozijn met deze beglazing, dan zult u zelfs aan isolatiewaarde winnen, wat kan leiden tot een stijging van de verkoopwaarde van uw pand. Het is eveneens aan te raden dit te overwegen in verband met het verplichte energielabel dat tegenwoordig gevraagd wordt bij de verhuur en verkoop van uw woning.


schuifdeur buiten

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de diverse keuzemogelijkheden die aan de koop van een schuifpui verbonden zitten? Wilt u weten of u het beste voor hout, kunststof of aluminium kunt kiezen? Hebt u behoefte aan meer informatie over het beveiligen van de schuifdeur? Bent u benieuwd naar de prijsindicatie voor uitgebreid onderhoud of reparatie? Door het contactformulier op deze pagina zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, kunnen wij ervoor zorgen dat uw hulpvraag zo goed mogelijk wordt beantwoord. Desgewenst sturen wij u ook enkele prijsindicaties van leveranciers uit Utrecht toe, welke u zelf kunt vergelijken op basis van aanbiedingen en opties. Er is altijd een expert die de installatie of reparatie op zich kan nemen!Sloten en beslag

Natuurlijk is het beveiligen van uw schuifdeur niet alleen mogelijk door het installeren van een slot met meerpuntsloten, of een ander slot. Wij kunnen uw schuifpui tevens beveiligen met verschillende soorten beslag zoals: dievenklauwen, grendels, of een bewegingssensor. Alle leveranciers uit ons netwerk beschikken over een groot aantal vormen van schuifpuibeveiliging, die uw woning snel optimaal beveiligen. Voor elke soort slot en beslag voor het beveiligen van uw bedrijfspand in Utrecht zit u bij ons goed.

Merken

Wilt u voorkomen dat u regelmatig een reparatie moet uitvoeren aan de schuifdeur, of deze met een gespecialiseerd slot of beslag extra moet beveiligen? Door te kiezen voor een schuifpui van één van de bekende merken zult u veel problemen voorkomen. Verhoudingsgewijs zullen de merkdeuren namelijk langer meegaan, en minder reparatie nodig hebben. De prijzen voor de merkproducten liggen echter aanzienlijk hoger dan die voor artikelen van een huismerk. Het is aan u om, eventueel in overleg met de leverancier uit Utrecht, te kiezen voor de optie die het beste bij u past. De meeste bekende merken voor schuifpuien zijn: Veka, Schüco, Finstral en Knipping.


schuifpui beveiligen

Schuifpui beveiligen

Een veelgestelde vraag binnen het vakgebied heeft betrekking op de veiligheid van schuifdeuren. Vele klanten vrezen voor een daling in de inbraakveiligheid van hun pand te Utrecht, wanneer zij een schuifdeur installeren. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Bij zowel kunststof, als aluminium en houten deuren is het goed mogelijk om de inbraakpreventie optimaal te houden met een standaard schuifpuibeveiliging. Het meest voorkomende slot dat hiervoor gebruikt wordt is het schuifpuislot (beter bekend als het balkslot). Bij dit slot komt er een balk voor de opening van de schuifdeur, wat een inbraak zeer bemoeilijkt. U kunt de schuifpui tevens (laten) beveiligen met een slot met meerpuntssluiting, of een oplegslot. Beide vormen van beslag dragen het Politiekeurmerk Veilig Wonen wat betekent dat zij de kans op een gelegenheidsinbraak sterk verminderen.

Wilt u uw deuren nog sterker beveiligen?

Eén van de experts uit ons netwerk in Utrecht helpt u tevens graag bij het vinden van extra beslag, bewegingssensoren of zelf bewakingscamera’s. Uw schuifpuibeveiliging is bij ons in uitstekende handen.


schuifpui reparatie Utrecht

Reparatie

De kunststof, aluminium en houten schuifpuien die de bij ons netwerk aangesloten leveranciers uit Utrecht in hun assortiment hebben, kennen gegarandeerd een lange levensduur. Door veelvuldig gebruik, of een stom ongeluk kan het echter gebeuren dat er enige slijtage of beschadiging ontstaat aan de schuifpui. Dit kan variëren van een lek in de beglazing, tot het doorzakken van een wieltje, of scheuren in een (houten) kozijn. Wij raden af om zelf een reparatie of onderhoud uit te voeren. Een specialist uit Utrecht zal een dergelijke reparatie sneller en doeltreffender verzorgen. De reparatie van uw schuifdeuren is bij ons in goede handen.

Onderhoud

Om de levensduur van het product te verlengen, en de schuifdeur in perfecte conditie te houden, is regelmatig onderhoud eveneens van belang. Naast een standaard reparatie helpen onze professionals u dan ook graag bij het onderhoud van de schuifpui. Denk hierbij aan het schoonmaken van de kozijnen, het checken van de beglazing, of het verhelpen van een kleine beschadiging. Het juiste onderhoud en reparatie werk zorgt tevens voor het behoud van de fabrieksgarantie.Schuifpui wieltjes vervangen

Het onderhoud van een schuifpui bestaat niet alleen uit het controleren van het beslag en het herstellen van een verzakt slot, ook het vervangen van de wieltjes valt hieronder. Een dergelijke reparatie wordt door veel van onze klanten uit Utrecht overgelaten aan een erkend vakman. Het is echter ook een optie om zelf de wieltjes te vervangen. Hiervoor dient u wel enige tijd vrij te maken. De klus duurt al snel een dag.


schuifpui wieltjes vervangenZelf een schuifdeur plaatsen?

Het plaatsen van een kunststoffen of houten schuifsysteem is niet perse heel ingewikkeld. Zorg er wel voor dat u altijd een specialist uit Utrecht achter de hand heeft om u bij problemen te assisteren, of de deur extra voor u te beveiligen met een speciaal slot, of extra beslag. Meer informatie over het zelf plaatsen.

Stappenplan

Stap 1: U begint met het verbinden van de kap clips aan één van de vurenhouten latten, deze lat moet u daarna waterpas op de gordingen bevestigen.

Stap 2: Hierna is het van belang dat u uw (in dit geval) duorail op maat maakt. Deze rail moet aan de onderkant van de lat worden verbonden. Plaats tevens een tweede lat aan de onderkant, maar bevestig deze nog niet.

Stap 3: Meet bovendien af hoe groot de (houten) deuren moeten worden, door een wieltje vast in de rail te plaatsen.

Stap 4: Meet de deuren af, en teken deze af op de mdf platen.

Stap 5: Zaag de platen op maat, en geef deze desgewenst nog een kleur naar keuze.

Stap 6: Bevestig de wieltjes, en hang de deuren in de rail

Stap 7: Tot slot dient u het ondergeleidingsprofiel te plaatsen.

Stap 8: Controleer of uw schuifdeur correct schuift, zo niet schakel dan een vakman in van Schuifpui Expres.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Utrecht en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!

Een schuifdeur plaatsen laat u over aan de specialisten gelieerd aan Schuifpui Expres uit Utrecht. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifdeur! Makkelijk, snel en geheel kosteloos.Hoe werkt het?

U overweegt een nieuwe hefschuifpui of kiepschuifpui aan te schaffen of zoekt een vakbedrijf voor de reparatie van uw huidige schuifdeur. In zo’n geval is het prettig dat u Schuifpui Expres kent. Ons team uit Utrecht staat voor u klaar om u een scherp voorstel te doen.

  • U vraagt via het formulier op deze pagina vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
  • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
  • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
  • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Landelijk netwerk

Wij staan bekend om onze uiterst effectieve dienstverlening. U zoekt een vakman voor het plaatsen of repareren van uw schuifdeur, wij beheren een landelijk opererend netwerk van experts. Doordat wij samenwerken met meer dan driehonderd specialisten, bevinden er zich altijd meerdere vakmannen bij u in de buurt. Wij zijn u in alle provincies van dienst! Aan het netwerk nemen alleen erkende vakmannen deel, wij hebben alvast een schifting voor u gemaakt. Aan u om een goede deal te sluiten.
hefschuifpui Utrecht

Bestrating offertes aanvragen