Schuifpui vergunningen

Schuifpui vergunning

Bij het plaatsen van een schuifpui is het nodig om een vergunning hiervoor aan te vragen. U hoeft geen vergunning aan te vragen als u zich aan een aantal regels houdt. Wij zullen u vertellen wanneer het wel nodig is en wanneer u geen vergunning hoeft aan te vragen.

Schuifpui zonder vergunning

Bij het verbouwen moet u zich dus aan een aantal regels houden. Hierbij kunt u denken aan de veiligheidseisen bij de verbouwing. Één van de belangrijkste regels zijn, verander niks aan de originele maatvoering. Als u iets wilt verbouwen aan de zijgevel of achtergevel dan is hier vaak geen vergunning voor nodig. Het is belangrijk dat u zich wel aan de regels houdt. U kunt het bouwbesluit raadplegen op bouwbesluitonline hier kunt u alle regels vinden. Ook kunt u kijken op de wetten van de overheid. Op deze website staan alle situaties waar u geen vergunning voor nodig heeft. Staat uw situatie er niet bij? Dan moet u toch een vergunning aanvragen.

Schuifpui met vergunning

Op de online pagina van Omgevingsloket kunt u zelf kijken of u een vergunning nodig heeft. Als u een vergunning nodig heeft kunt u deze ook gelijk aanvragen. Dit kunt u allemaal doen op omgevingsloket. Op deze website vragen ze naar een aantal vragen over de grootte, ligging, oppervlakte etc. Het is dus belangrijk om alle gegevens eerst op een rijtje te zetten voordat u aan de slag gaat.

Indienen van een vergunningsaanvraag

Zoals u eerder heeft gelezen is het mogelijk om deze op de online pagina van Omgevingsloket aan te vragen. Dit kunt u ook doen bij het gemeentehuis. Een vergunningsaanvraag kan weken duren, maar het kan ook maanden duren. Dit verschilt bij elke gemeente, er is niet één bepaalde tijd vast te stellen. Als uw verzoek wordt goedgekeurd zal dit naar het welstandscommissie van de gemeente gaan. Dit kan ook weken/maanden gaan duren. Maar als dit wordt goedgekeurd kunt u meteen aan de slag met de verbouwing.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven zorgvuldig geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit, een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs en uitstekende garantievoorwaarden!

Gratis offertes