Schuifpui Amsterdam
 

Schuifpui Amsterdam

Wilt u direct vanuit uw slaapkamer op het balkon kunnen stappen? Of hebt u behoefte aan een rechtstreekse doorgang naar het terras vanuit de woonkamer? Dan is wellicht een schuifpui het overwegen waard. Een schuifdeur zorgt voor meer licht in een woonruimte, en biedt tevens de mogelijkheid voor ventilatie. Bent u op zoek naar een specialist die een schuifpui kan plaatsen, of zorgt voor de reparatie of het onderhoud? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De experts die zich bij ons netwerk hebben aangesloten helpen u met alle plezier bij installatie, reparatie en onderhoud, of bij het beveiligen van uw schuifdeuren. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig enkele vrijblijvende offertes aan bij experts uit de regio Amsterdam, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Kies zo zelf voor de expert die bij u past!

Soorten schuifpuien

Schuifpuien zijn op verschillende manieren in te delen in categorieën. Zo kunt u bijvoorbeeld een schuifpui kiezen gebaseerd op het materiaal waarvan deze is gemaakt. Bij menig aanbieder uit Amsterdam hebt u de keus uit onder andere kunststof, aluminium en houten schuifdeuren. Daarnaast dient u tevens een keuze te maken uit twee verschillende ophangsystemen: een hefsysteem en een kiepsysteem.

 • Bij de hefschuifpui ligt de looprail net zo hoog als de binnenvloer, waardoor u drempels en andere obstakels voorkomt. Een hefschuifpui is gemakkelijk te openen met een hendel aan de binnenzijde van de deur. U moet hierdoor wel zorgen voor extra schuifpuibeveiliging voor een goede inbraakveiligheid.
 • Een kiepschuifpui is geschikter voor kleinere schuifpuien; het mechanisme is te gebruiken tot een afstand van drie meter. Het kiepsysteem is in een enkele kiepstand te zetten, maar de schuifdeur kan eveneens volledig naar links of rechts worden geschoven. Het beveiligen van een kiepschuifpui doet u het best met standaard beslag en een slot met meerpuntssluiting.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat het verschil in prijzen is tussen een hef- en kiepschuifpui? Hebt u behoefte aan hulp bij de reparatie of het onderhoud van uw huidige schuifdeuren? Of bent u benieuwd naar de prijs voor het beveiligen van uw schuifdeur met een speciaal slot of extra beslag? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van de professionals uit ons netwerk. Wij sturen u desgewenst enkele vrijblijvende offertes toe van schuifpuispecialisten uit Amsterdam. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies zo voor de expert die het beste aan uw wensen voldoet. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen bij het plaatsen, beveiligen en onderhouden van uw schuifdeur.

Offertes aanvragen


Gelieve dit veld leeg te laten.


 

Bent u op zoek naar een specialist uit Amsterdam die uw schuifpui kan plaatsen, repareren of beveiligen? Dan bent u bij schuifpui expres aan het juiste adres. Wij zijn u graag van dienst!

Schuifpuibeveiliging Amsterdam

Schuifpui beveiliging

Wanneer u uw schuifpui wilt beveiligen, dan hebt u de keus uit een ruim assortiment aan artikelen voor schuifpuibeveiliging. Hebt u een schuifdeur die aan de buitenzijde schuift? Dan is het mogelijk om een latje in de bovenrail te schroeven, waarmee wordt voorkomen dat de deur op te tillen is. Dit is tevens mogelijk bij deuren die aan de binnenzijde schuiven. Een andere optie is om een dievenklauw te plaatsen op het naar buiten draaiende gedeelte. De kosten voor het plaatsen van een slot met meerpuntssluiting, standaard beslag of extra beveiligingsmaatregelen zoals een beveiligingscamera hangen af van de kwaliteit en productielijn. Het is daarom verstandig om de verschillende opties voor schuifpuibeveiliging nauwkeurig met elkaar te vergelijken.

Schuifpui installateur Amsterdam

Keurmerken

Een ander voordeel waarvan u profiteert wanneer u kiest voor schuifpuien van één van de bekendere merken, is dat deze vaak één of meerdere keurmerken dragen. Keurmerken staan voor een bepaalde eigenschap van het product, en garanderen hierin een hoge kwalitatieve waarde. Dit kan onder andere gaan om de duurzaamheid, veiligheid of levensduur van het product. Keurmerken die men regelmatig toepast voor een schuifpui zijn bijvoorbeeld het VKG keurmerk voor kunststof kozijnen of het FSC keurmerk, voor de duurzaamheid van houten producten. In tegenstelling tot de kunststoffen en houten variant heeft aluminium geen eigen keurmerk, het is dan verstandig om naar algemene keurmerken te kijken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen.


 

Schuifdeur isolatieglas Amsterdam

Isolatieglas

Regelmatig krijgen experts uit ons netwerk in Amsterdam de vraag of het installeren van een schuifpui niet zorgt voor een verminderde isolatie van hun pand. Vroeger was dit zeker het geval, omdat men schuifpuien destijds alleen maakte met enkel glas. Tegenwoordig bestaan er echter stevigere modellen, onder andere door het toepassen van kunststof of aluminium als materiaal voor het kozijn. In deze stevigere modellen is het mogelijk om dubbelglas en zelfs speciaal isolatieglas te installeren. U hoeft dus met het plaatsen van een schuifdeur niet te vrezen dat de isolatie van uw woning vermindert, u kunt deze zelfs verbeteren met de schuifpui.

Schuifpui plaatsen Amsterdam

Erkend vakman

Alle schuifpui specialisten die zich bij het netwerk van Schuifpui Expres Amsterdam hebben aangesloten, zijn allen zeer ervaren binnen het vakgebied, en bezitten de juiste diploma’s. Daarnaast vragen wij van elk schuifpuienbedrijf dat zij hun werknemers regelmatig laten bijscholen over de nieuwste technieken en gereedschappen die zij kunnen gebruiken om het werk sneller en eenvoudiger te laten verlopen. Wij garanderen dan ook dat u altijd op professionele wijze wordt geholpen, waarbij wij ons best doen om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken.


 

 

Kunststof

Kiest u voor kunststof als basismateriaal voor de kozijnen van uw schuifpuien? Dan hoeft u zich de komende jaren geen zorgen te maken over de kwaliteit van de kozijnen. Kunststof vereist relatief weinig onderhoud en zal niet snel kapot gaan. Is er wel een reparatie nodig? Dan zal deze direct ook meer kosten. Kunststof heeft een lange levensduur en kan wel tot 50 jaar mee gaan! Op de lange termijn verdient u de investering dan ook terug.

Hout

Hoewel tegenwoordig houten schuifwanden minder populariteit kennen, werden deze traditioneel veel geplaatst. Houten producten hebben als voordeel dat ze een zeer warme sfeer creëren. Daarnaast is het zeer eenvoudig om een reparatie uit te voeren wanneer een klein deel van de houten schuifpui beschadigd is. Het nadeel van houten kozijnen is het vele noodzakelijk onderhoud, en de soms lastige schuifpuibeveiliging.

kunststof schuifpui prijs

 

aluminium schuifpui Amsterdam

Aluminium

Aluminium heeft een minder stijlvolle uitstraling dan kunststof, maar is zeker een goede optie voor het plaatsen van schuifpuien bij uw bedrijfspand in Amsterdam. Het voordeel van aluminium deuren ten opzichte van de houten en kunststoffen variant is dat het materiaal zeer licht is, terwijl het zware gewichten kan dragen. Door deze eigenschappen is aluminium zeer geschikt voor schuifpuien met grote afmetingen. Wij informeren u graag verder.

Meranti schuifpui

Hoewel steeds meer mensen kiezen voor een schuifdeursysteem van kunststof, kennen ook de houten modellen nog steeds een hoge populariteit. Eén van de houtsoorten die wij aanbieden is Meranti. De verzamelterm Meranti staat voor verschillende tropische houtsoorten, die allen een hoge hardheid hebben. Dit betekent dat het beveiligen van uw schuifpuien met behulp van Meranti hout relatief eenvoudig is, en een extra slot of beslag vrijwel onnodig.


 

 

Reparatie en onderhoud

Wanneer u een schuifpui laat monteren door een specialist uit ons netwerk, dan bent u ervan verzekerd dat dit op een juiste wijze gebeurt, en dat de deur goed zal werken. Het kan echter op termijn voorkomen dat er een probleem ontstaat met het schuifgedeelte, of dat door veelvuldig gebruik een deel van de deur enigszins verbuigt. Dergelijke zaken kunnen leiden tot beschadigingen en slijtage. Het is dan ook belangrijk om uw schuifdeur goed te controleren op mogelijke problemen, en desnoods een erkend vakman langs te laten komen voor een reparatie. Onze professionals uit Amsterdam helpen u snel en vakkundig met de reparatie, opdat u snel weer van een optimaal wooncomfort geniet. De reparatie is bij ons in goede handen.

Prijzen

Hoe hoog de prijzen voor het laten plaatsen van een schuifpui worden, is afhankelijk van het soort systeem waar u voor kiest, de beglazing die u toepast en de afmetingen van de deur. Het is voor ons dan ook onmogelijk om een exacte prijs voor u aan te geven, wanneer we niet meer weten van uw wensen. Wel kunnen we u voorzien van enkele richtprijzen. Zo worden de kosten voor een schuifpui met vast- en schuif/kiepsysteem ongeveer €1.300,- en betaalt u voor een schuifpui met een vast raam en hef/schuifsysteem ongeveer €2.100,-. Deze prijzen zullen echter stijgen bij afwijkende afmetingen of extra isolerend glas. Wilt u een reparatie laten uitvoeren bij uw houten schuifdeur? Houdt dan rekening met een uurloon rond de €25,-.


 

Sloten en beslag

Voor de beveiliging van een schuifpui kunt u gebruik maken van diverse soorten sloten en beslag. Hierboven spraken we al over de dievenklauw, en andere extra beveiligende methoden. Een goede beveiliging begint echter natuurlijk bij het juiste slot. Over het algemeen raden wij onze klanten uit Amsterdam aan om te kiezen voor een meerpuntsslot. Dit is een slot waarbij u met één sleutel meerdere grendels in de deur draait, waardoor deze hermetisch en tochtvrij wordt gesloten. Het nadeel van een slot met meerpuntssluiting is dat u deze niet zelf kunt aanleggen, hierdoor liggen de prijzen gemiddeld iets hoger.

Merken

Schuifpuien zijn bij menig aanbieder uit Amsterdam verkrijgbaar, die elk weer in connectie staan met bepaalde merken of zelfs een huismerk verkopen. Het voordeel van een A-merk is dat u profiteert van een hoge kwaliteit, en langere levensduur en een kleinere kans op reparatie. De meeste bekende merken kennen echter wel hogere prijzen dan de standaard huismerken die verkrijgbaar zijn. Kijk daarom op voorhand goed naar uw budget en eisen. Voorbeelden van enkele van deze bekende merken voor schuifpuien zijn: Finstral, Knipping, Rehau, Veka, Schüco.


 

 

veka schuifdeursysteem

Veka

Eén van de meest bekende merken voor schuifdeursystemen is Veka. Dit Duitse bedrijf bestaat sinds 1983 en is al een aantal jaar ook in Nederland te vinden. Het voordeel hiervan is dat de producten van Veka tegenwoordig ook voldoen aan alle Nederlandse eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Alle producten van Veka vereisen bovendien weinig onderhoud en hebben een lange levensduur.

knipping schuifdeuren

Knipping

Een unieke speler op de markt voor schuifpuien is Knipping. Dit bedrijf combineert namelijk kunststoffen en aluminium onderdelen om te besparen op de kosten, en de draagkracht van het model te verbeteren. Door aluminium te kiezen levert men bovendien een bijdrage aan het milieu. Het beveiligen van dergelijke schuifsystemen is het beste mogelijk met een slot met meerpuntssluiting en aangepast beslag.

finstral schuifpui Amsterdam

Finstral

Een specialist op het gebied van kunststoffen woononderdelen is Finstral. Al sinds de jaren 80 produceert dit bedrijf huisdeuren, kozijnen en serres in vele uitvoeringen. Dit betekent dat u altijd zelf bepaalt hoe de uitstraling van uw woning of bedrijfspand wordt. Dankzij de constante productontwikkeling blijven de prijzen bij Finstral laag, maar garanderen zij tevens de hoogste kwaliteit materiaal en schuifpuibeveiliging.


 

schüco schuifpui

Schüco

Vindt u naast de uitstraling, ook de duurzaamheid en isolatiewaarde van uw schuifdeuren van belang? Kijk dan eens bij de systemen die aangeboden worden door Schüco. Dankzij de uitstekende isolatiewaarden van de onderdelen zult u jaarlijks aanzienlijk besparen op de energiekosten. De schuifpuien van schüco zijn daarnaast gemakkelijk te beveiligen, en eventueel te voorzien van extra beslag voor een hoog wooncomfort.

deceuninck schuifpui Amsterdam

Deceuninck

Vrijwel alle A-merken bieden schuifpuien in een groot aantal soorten en maten aan, de variëteit aan aangeboden kleuren verschilt echter nogal. Eén van de merken met een uitgebreid kleurassortiment is Deceuninck. Zij werken met een kleurconcept genaamd Omniral, waarbij alle naden, randen en kanten van de schuifdeur gekleurd worden. Ook deuren met een zogeheten houtdesigns kunnen zij bij u in Amsterdam leveren.

profine schuifpui plaatsen

Profine

Een laatste merk waar wij uw aandacht op willen vestigen is Profine. Deze fabrikant bestaal al sinds 1969 en biedt vele kunststof onderdelen voor renovatie en nieuwbouw aan. Eén van de voordelen van Profine is dat het een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Hierdoor is er voor elk budget wel een schuifdeursysteem te vinden. Alle producten kunt u bovendien gemakkelijk voorzien van een uitstekende schuifpuibeveiliging.


 

 

Schuifpui wieltjes vervangen

Ondanks een uitstekend onderhoud van alle onderdelen van het schuifsysteem, bestaat de kans dat er een probleem ontstaat met de wieltjes. Het is in sommige gevallen dan ook noodzakelijk om deze wieltjes te vervangen. Dit is niet heel ingewikkeld, maar u moet hiervoor wel een dag tijd inruimen. Bent u met de reparatie begonnen, maar wil het niet lukken? Schakel dan alsnog de hulp van een vakman in. Zo voorkomt u verdere beschadiging.

schuifpui reparatie Amsterdam

 

Zelf een schuifpui plaatsen?

Onze klanten geven regelmatig aan dat zij overwegen om zelf een schuifpui te plaatsen, en vragen dan of dit een goede optie is, of dat zij zich hiermee veel problemen op de hals halen. Wij geven over het algemeen aan dat het best mogelijk is om zelf de schuifdeur te installeren, mits zij eerdere ervaring hebben met het monteren van een kozijn of deur. Er komt namelijk wel enige handigheid kijken bij de installatie van een schuifdeur. Zo dient u niet alleen de kozijnen te vervangen, maar moet u tevens rekening houden met een eventuele verhoging van de vloer en de plaatsing van een rail. Hebt u eerder raamkozijnen of deurstijlen geïnstalleerd, dan moet een schuifdeur weinig moeite geven. Hebt u totaal geen ervaring, dan raden wij de klus over te laten aan een erkend vakman uit Amsterdam. Zo voorkomt u dat een onnodige reparatie in de toekomst noodzakelijk is.

Stappenplan

Onze professionals uit Amsterdam hebben voor u een eenvoudig stappenplan opgesteld, waarmee het installeren van schuifdeurtjes kinderspel wordt. Hebt u tijdens het klussen vragen, of ontvangt u toch graag enige praktische ondersteuning bij het beveiligen van het systeem? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en wij komen spoedig naar u toe.

Stap 1: Bevestig op een vurenhouten plank schuine kapjes, om de plank vervolgens waterpas op de gordingen te installeren.

Stap 2: Maak de geleider op maat: kies voor een duorail als u meerdere deurtjes achter elkaar langs wilt laten lopen, of een solorail voor een eenvoudiger proces. De rails maakt u aan de onderzijde van de lat vast.

Stap 3: Hang een wieltje in de rail om te kijken hoe groot de deurtjes moeten worden. Houd hierbij rekening met het feit dat de deur nog wel moet kunnen bewegen.

Stap 4: Meet de afmetingen van de deuren af op de MDF plaat, en zaag het materiaal op maat. Eventueel kunt u deze ook nog verven of behangen.

Stap 5: Bevestig de wieltjes aan de schuifdeuren en hang ze in de al opgehangen rails.

Stap 6: Tot slot moet u het geleidingsprofiel vastmaken, en de schuifdeurtjes ophangen.

Benodigdheden

Voor het afsluiten van een deel van een schuine wand, of het plaatsen van een schuivend schot is er minder ervaring nodig, en dit kan elke klusser afhandelen. Voor het plaatsen van een dergelijke schuifdeur heeft u de volgende materialen en gereedschappen nodig:

 • Mdf Platen
 • Duo- of solorail
 • Geleidingsprofiel
 • Handgreeprofiel
 • Raildragers
 • Boormachine
 • Hamer
 • Waterpas
 • Potlood


Schuifpui prijzen

 

Meer licht en ventilatie nodig voor uw slaapkamer? Met houten, aluminium of kunststof schuifdeuren creëert u een mooie lichtinval, en haalt u de buitenlucht snel in
huis.

Kwaliteit gegarandeerd

Koopt u een schuifdeur bij één van onze leveranciers uit Amsterdam? Of laat u één van onze vakmannen een reparatie uitvoeren voor u? Dan bent u verzekerd van een hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Wij garanderen dat al onze specialisten een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied, en dat zij u snel en vakkundig helpen bij al uw vragen over en problemen met onderhoud, reparatie en schuifpuibeveiliging. Door de prijzen van de diverse aanbieders met elkaar te vergelijken is het mogelijk om tot wel 25% op de initiële investering te besparen.

 • In één keer diverse offertes aanvragen
 • Op uw eigen tempo prijsopgaven vergelijken
 • Alleen zorgvuldig geselecteerde bedrijven
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Vakwerk tegen de scherpste prijs

Tevreden klanten

Y. Bartalia – Amsterdam
Onlangs heb ik een offerte aangevraagd via Schuifpui Expres voor een nieuwe kunststof hefschuifpui. Al snel ontving ik offertes in huis van diverse bedrijven uit de regio. Ik kon direct contact leggen met het bedrijf welke ik had uitgekozen. Alles is zorgvuldig ingemeten en de pui is snel en naar volle tevredenheid geplaatst.

Fam. De Vries – Amsterdam
Ik wou een schuifdeur laten plaatsen naar de tuin. Vandaar dat ik diverse offertes heb aangevraagd via Schuifpui Expres. Hier ben ik erg over te spreken, binnen enkele uren had ik de eerste offertes in huis en ik heb verder niet hoeven zoeken naar andere leveranciers. De service is gratis en ik kan het van harte aanbevelen indien u op zoek bent naar een nieuwe pui.

 

 

Gegarandeerd een schuifpui van hoge kwaliteit aanschaffen? Een vakman van Schuifpui Expres Amsterdam helpt u snel en vakkundig met de installatie of een eventuele reparatie tegen aantrekkelijke prijzen.

 

Hoe werkt het?

Als u op het contactformulier uw wensen aangeeft voor de installatie of reparatie van een schuifpui, dan zullen wij deze vervolgens doorzetten naar een aantal van onze specialisten die bij u in de regio werken. Zij zullen vervolgens een offerte op maat maken, welke wij weer naar u toesturen. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken.

 • U vraagt via het formulier vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
 • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
 • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
 • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.


Landelijk netwerk

Bij Schuifpui Expres werken we met een landelijk netwerk van professionals die allen gespecialiseerd zijn op het gebied van schuifdeuren en schuifpuien. Waar wij eerst begonnen met een lokaal netwerk hebben wij ons de laatste jaren steeds verder uitgebreid, zodat wij nu in heel Nederland onze diensten aan kunnen bieden.
houten schuifpui Amsterdam


 

MKB’ers in de regio

Zoekt u naar een schuifpui of schuifdeur voor uw pand in Amsterdam? Ook bij u in de regio werken wij samen met erkende en ervaren professionals. Doordat wij u alleen offertes bieden van specialisten in de regio, profiteert u altijd van diverse voordelen zoals lage voorrijkosten. Wilt u meer weten over onze werkwijze, of hebt u vragen over de mogelijkheden voor een schuifdeur bij u thuis? Wij geven u met alle plezier advies. Kijk in de hiernaast staande lijst voor vakmannen bij u in de provincie.
Hefschuifpui Amsterdam

Comments are closed.