Schuifpui Amsterdam
 

Schuifpui Amsterdam

Voor het creëren van een directe doorgang naar het balkon of terras, het verbeteren van de ventilatie en een stijging van de pandwaarde is een schuifdeur uitermate geschikt. Bij ons netwerk van specialisten in Amsterdam bent u aan het juiste adres voor hulp bij het plaatsen en beveiligen van onder meer kunststof, houten en aluminium schuifpuien. Daarnaast kunt u één van de vakmannen die zich bij ons hebben aangesloten ook inzetten voor reparatie en onderhoud. Wilt u weten wat de prijzen worden voor een schuifpui naar uw wensen? Aarzel dan niet om een aantal vrijblijvende offertes bij ons op te vragen. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen en aanbod, en kies voor de vakman uit Amsterdam die het beste bij u past! Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp.

Soorten schuifpuien

Wie heeft besloten om een houten schuifdeur te laten plaatsen bij een woning of bedrijfspand in Amsterdam, heeft vervolgens de keus uit diverse systemen, waaronder het kiepsysteem, hefsysteem en het inwerken van de schuifdeuren. Hieronder vindt u een overzicht van de voor- en nadelen van de verschillende varianten.

 • Kiepsysteem: Het eerste model schuifpui dat onze vakmannen aanbieden is die met het kiepsysteem. Het voordeel van een dergelijk systeem is de uitstekende ventilatie en de lage kostprijs. Door het speciale mechanisme, is de kiepschuifpui maar tot 3 meter toe te passen, daarna is een hefschuifpui gebruikelijker. Het beveiligen van een kiepsysteem moet met speciaal beslag en een slot met meerpuntssluiting.
 • Hefschuifpui: Een hefschuifpui heeft een looprail die in de binnenvloer ligt, waardoor er geen drempels en andere obstakels voorkomen. Met een hendel aan de binnenzijde is het hefsysteem gemakkelijk te bedienen. Bovendien is de schuifpuibeveiliging relatief eenvoudig. Door het inwerken van de deurprofielen zorgt u voor een uitstekende aanblik die nergens door verstoord wordt.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u welke prijzen er gelden voor het plaatsen van een schuifpui bij uw bedrijfspand in Amsterdam? Hebt u een vraag over de kosten voor reparatie of onderhoud? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen een standaard schuifpuibeveiliging en een speciaal slot en beslag? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier. Geef hierop uw wensen aan, en wij sturen u spoedig enkele offertes toe van experts uit de regio. Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken, vindt u altijd een passende vakman uit Amsterdam. Of het nu gaat om een aluminium, kunststof of houten schuifdeur; u profiteert bij ons van een snelle installatie en aantrekkelijke prijzen, en wij helpen u met alle plezier verder!

Offertes aanvragen


Gelieve dit veld leeg te laten.


 

Op zoek naar een specialist die uw schuifpui wil installeren of beveiligen? Bij het netwerk van Schuifpui Expres wordt u gegarandeerd snel en vakkundig geholpen.

Schuifpui beveiligen

Schuifpui beveiliging

Tot een aantal jaar geleden was de kans op een inbraak door de schuifpui relatief groot, vandaag de dag bestaan er echter vele mogelijkheden voor het beveiligen van schuifpuien. Zo kunt u voor de schuifpuibeveiliging bijvoorbeeld kiezen voor een slot met meerpuntssluiting, een dievenklauw of ander beslag dat de kans op een inbraak aanzienlijk verkleint. Naast deze zaken bestaan er tevens sensoren en camera’s die de inbraakveiligheid volledig optimaliseren. Het beveiligen van een kunststof schuifdeur is over het algemeen het eenvoudigst, aluminium en houten oplossingen vragen meer aandacht. De kosten voor het beveiligen hangen af van de mate van schuifpuibeveiliging die u wenst. Kies het liefst voor producten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, deze verkleinen de kans op een gelegenheidsinbraak met 50 procent.

Schuifpui plaatsen

Keurmerken

Om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van een bouwproduct te kunnen garanderen, bestaan er verschillende keurmerken. Een keurmerk wordt door een onafhankelijk testbureau uitgegeven, wat betekent dat ze zeer betrouwbaar zijn. Een kwaliteitslabel dat geldt voor kunststoffen deurprofielen is het VKG keurmerk. Voor houten woononderdelen bestaan er het FSC en het PEFC keurmerk. Deze staan voor een duurzaam rooiproces. Aluminium bouwproducten hebben helaas geen eigen kwaliteitslabel. Bij deze artikelen kunt u het beste letten op algemene keurmerken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit certificaat geeft aan dat met een standaard schuifpuibeveiliging de kans op een gelegenheidsinbraak met 50 procent wordt verlaagd. Schuifpuien met een keurmerk hebben vaak iets hogere prijzen dan die zonder.


 

aluminium schuifpui Amsterdam

Isolatieglas

Wij gaven al aan de het plaatsen van een schuifpui bij uw woning in Amsterdam bijdraagt aan een betere isolatiewaarde. Voorwaarde is dan wel dat u kiest voor een kunststof of aluminium kozijn, en deze combineert met hoog isolerende beglazing. Dit zogeheten HR++ glas zorgt ervoor dat het warmteverlies vermindert. De kosten voor HR++ beglazing liggen vrij hoog, maar u draagt hierdoor wel bij aan een beter milieu. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de plaatsing van isolerende glazen. Ook de combinatie van een houten kozijn met isolerend glas levert soms een verbetering van de isolatiewaarde op.

kunststof schuifpui Amsterdam

Erkend vakman

Zoekt u een erkend vakman uit Amsterdam die u kan ondersteunen bij het plaatsen van een schuifpui? Of die het onderhoud, een reparatie of de schuifpuibeveiliging voor u afhandelt? Dan zit u bij ons goed. Bij ons netwerk zijn enkel ervaren en uitstekend gediplomeerde experts uit het hele land aangesloten. Wij verwachten bovendien dat elke vakman zich regelmatig laat bijscholen, om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken voor installatie en reparatie. Heeft u tips ter verbetering van ons werk? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Uw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel.


 

 

Kunststof

Wij gaven al aan dat er verschillende basismaterialen bestaan voor de productie van schuifdeuren. Het materiaal dat het meest gekozen wordt door klanten uit Amsterdam is kunststof. Dit komt doordat kunststoffen bouwproducten een lange levensduur en hoge isolerende waarde hebben. Bovendien vraagt kunststof over het algemeen weinig onderhoud: jaarlijks een korte reinigingsbeurt is voldoende. Het nadeel van kunststof is dat een kleine reparatie vrijwel onmogelijk is. U zult dan direct het volledige oppervlak moeten aanpakken. Wilt u profiteren van de uitstraling van hout en van de eigenschappen van kunststof? Kies dan voor een houtdesign.

Aluminium

Aluminium is een ander materiaal dat uitermate geschikt is als basis voor bouwproducten. Het grote voordeel van aluminium is dat het een grote draagkracht heeft. Hierdoor is het mogelijk om grote schuifdeuren te plaatsen, zonder dat hiervoor een heel dik deurprofiel voor nodig is. Aluminium is hierdoor een zeer populair product bij zakelijke klanten. Omdat aluminium veel in het bodemoppervlak aanwezig is, is het bovendien een relatief duurzaam product, en blijven de prijzen laag. Voor een goede isolatie van uw pand in Amsterdam is het wel belangrijk dat u kiest voor aluminium deurprofielen met een koudebrug. Alleen dan blijft de isolatie in tact.

Hout

Tot een aantal jaar terug werd voornamelijk hout gekozen als basis voor kozijnen, ramen en deuren. Tegenwoordig ziet men houten producten echter als ouderwets en te weinig bijdragend aan een beter milieu. Toch heeft een houten schuifdeur nog wel enkele voordelen ten opzichte van de andere materialen. Zo bieden houten kozijnen een warmere en meer authentieke uitstraling, en is een reparatie van een houten deur gemakkelijker, doordat u alleen een klein deel kunt repareren. Het is afhankelijk van de houtsoort die u kiest hoeveel extra geld u kwijt bent aan het beveiligen van de schuifpui. Wij informeren u desgewenst graag over de mogelijkheden.


 

houten schuifpui Amsterdam

Meranti schuifpui

Een speciale houtsoort die u kunt aanschaffen bij de experts uit ons netwerk in Amsterdam is Merantie hout. De term Meranti staat voor verschillende soorten tropisch hardhout met een roodbruine kleur. Het voordeel van deze houtsoort is dat het een goede hardheid heeft. Hierdoor is het eenvoudiger om een schuifdeur van Meranti te beveiligen, en hoeft u weinig extra beslag te plaatsen. De kosten voor Meranti ten opzichte van andere houtsoorten liggen relatief hoog, maar u krijgt hier dan ook veel voor terug. Kijk voor een natuurvriendelijk gerooid product naar een FSC of PEFC label, dit biedt garantie over de herkomst van het hout.


 

 

Reparatie en onderhoud

Naast het plaatsen en beveiligen van schuifpuien, is menig expert uit ons netwerk gespecialiseerd in de reparatie of het nodige onderhoud. Wie zorgt voor het juiste onderhoud van de diverse woononderdelen voorkomt dat er een reparatie nodig is, en verlengt bovendien de levensduur. Zelfs bij goed onderhoud komt het echter af en toe voor dat er een reparatie nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de noodzaak voor het vervangen van de beglazing, het herstellen van de rails of het aanpassen van de schuifpuibeveiliging. Wij raden onze klanten uit Amsterdam over het algemeen aan om voor de reparatie de hulp van een erkend vakman in te schakelen. Deze zal de reparatie snel en vakkundig afhandelen, zodat u spoedig weer geniet van een optimaal wooncomfort.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen en beveiligen van een schuifdeur hangen af van een groot aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van het materiaal dat u kiest hoe hoog de uiteindelijke prijs wordt, en hangen de prijzen tevens af van de mate van schuifpuibeveiliging waar u voor kiest. Wij kunnen daarom ook geen expliciete indicatie van de prijzen geven. Wel is het mogelijk om een algemene indicatie aan te bieden: zo moet u er rekening mee houden dat het monteren van een kunststof schuifdeur duurder is dan de houten variant, en brengt ook de plaatsing van extra beslag hogere prijzen met zich mee. Kosten voor eventueel onderhoud of een reparatie vallen rond de €35,- per uur.

 

Sloten en beslag

Voor de schuifpuibeveiliging zijn goede sloten en beslag van groot belang. Eén soort slot die wij regelmatig aanraden is het slot met een meerpuntssluiting. Bij een dergelijk slot draait u met één sleutel meerdere grendels in de schuifdeur, waardoor deze luchtdicht en inbraakveilig wordt afgesloten. Naast een slot met meerpuntssluiting, bestaan er ook simpelere sloten, zoals een penslot. Beslag dat naast een grendel gebruikelijk is, is de dievenklauw of een speciaal latje dat u in de bovengeleider kunt leggen. Hierdoor voorkomt u dat inbrekers de deur uit de ophanging kunnen tillen.

Merken

Wie overweegt om een aluminium, kunststof of houten schuifpui te laten plaatsen bij zijn woning in Amsterdam, doet er goed aan de beschikbare merken met elkaar te vergelijken. De leveranciers uit ons netwerk bieden zowel A-merken als huismerken aan. Dit betekent dat het aan u is om te besluiten in hoeverre u kiest voor kwaliteit en levensduur, of voor budget. Over het algemeen raden onze experts aan om te kiezen voor één van de A-merken, omdat deze langer meegaan en u de investering op de lange termijn zult terugverdienen dankzij de hogere isolatiewaarde.


 

 

veka houten schuifpui Amsterdam

Veka

Het eerste merk waar wij u graag over willen informeren is Veka. Deze specialist op het gebied van kunststof woononderdelen levert wereldwijd hoog kwalitatieve producten, tegen een aantrekkelijke prijs. Het bedrijf richt zich bovendien actief op het creëren van een beter milieu, onder andere door recyclebare materialen en het duurzaam maken van productieprocessen. Hun schuifpuien hebben een hoge isolatiewaarde.

knipping schuifpui plaatsen

Knipping

Een zeer unieke aanbieder van deurprofielen is Knipping. Dit Duitse familiebedrijf levert schuifpuien in een combinatie van aluminium en kunststof. Dit heeft als voordeel dat men profiteert van de draagkracht van aluminium, maar de isolerende eigenschappen van het kunstof. De prijzen voor de schuifdeuren van Knipping blijven relatief laag, door de steeds verdere ontwikkeling van productietechnieken, die het werk versnellen.

finstral hefschuifpui

Finstral

Wilt u voor uw schuifpui graag de uitstraling van een houten profiel, maar de eigenschappen van een kunststoffen model? Dan zit u bij Finstral goed. Deze fabrikant biedt een groot assortiment aan designs en afmetingen, en ook voor een uitgebreid aanbod aan kleuren bent u hier aan het juiste adres. Finstral richt zich op de persoonlijke aanpassing van producten voor zowel bedrijven als particulieren.


 

schüco schuifpui vervangen

Schüco

Schüco is het volgende merk waar wij uw aandacht op willen vestigen. Dit bedrijf heeft als kernpunten: comfort, energiezuinigheid en veiligheid. Dit betekent dat u voor het beveiligen van de schuifpuien van Schüco geen extra geld hoeft te reserveren, en ook de duurzaamheid van het product is bij deze fabrikant gewaarborgd. U moet dan wel rekening houden met hogere basis prijzen.

deceuninck schuifdeur Amsterdam

Deceuninck

Stelt u hoge eisen aan de uitstraling van de nieuwe schuifdeuren voor bij uw pand in Amsterdam? Kijk dan eens bij het aanbod van Deceuninck. Bij dit bedrijf werkt men met een speciaal kleurconcept genaamd Omnistral. Dit kleurconcept houdt in dat niet alleen de buitenzijde van de deur gekleurd wordt, maar ook de randen, naden en hoekjes. Zo biedt het geheel één strakke aanblik.

profine schuifpui Amsterdam

Profine

Eén van de andere A-merken die zeer populair is in Nederland is Profine. De woononderdelen van profine vormen een geschikte keus voor zowel nieuwbouw als renovatie. Daarnaast zorgt het bedrijf voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardoor er voor elk budget een geschikte oplossing te vinden is. Profine beperkt het verbruik van fossiele brandstof en doet aan recycling.


 

 

Schuifpui wieltjes vervangen

Heeft u maar weinig budget voor een reparatie en bent u enigszins handig ingesteld? Dan is het mogelijk om een reparatie zelf uit te voeren. Eén van de klussen waarvoor u niet perse de hulp van een schuifpuispecialist uit Amsterdam nodig heeft, is het vervangen van de wieltjes. Een schuifdeur loopt over het algemeen over enkele wieltjes, welke door veelvuldig gebruik kunnen slijten of beschadigen. Het vervangen van deze wieltjes is niet heel ingewikkeld, maar zal wel enige tijd kosten.

schuifpui prijzen Amsterdam

 

Zelf een schuifpui plaatsen?

Bent u een ervaren doe-het-zelver en wilt u graag eigenhandig de schuifpui plaatsen? Dat is zeker een optie. Voorwaarde is dan wel dat u over de juiste gereedschappen en materialen beschikt, en dat u enige ervaring hebt met het installeren van kozijnen of deurprofielen. Het afhangen van een schuifdeur is namelijk een precies klusje. Hangt u de deur niet goed recht, of sluit deze net niet helemaal aan? Dan zal de isolerende waarde verloren gaan, en is ook de schuifpuibeveiliging niet gegarandeerd. Overige klussen die vallen onder het plaatsen van een schuifpui zijn het inbedden van een rail in het plafond of de vloer, of zelfs het verhogen van een vloer. Hou daarom rekening met een verbouwtijd van enkele dagen. Hebt u weinig ervaring met het kluswerk? Laat dit dan over aan een vakman uit Amsterdam. Zo weet u zeker dat u binnenkort geniet van een optimaal wooncomfort!

Stappenplan

Het hierop volgende stappenplan is geschikt voor de plaatsing van kleinere schuifdeuren. Wilt u wten hoe u een schuifpui van grotere afmetingen moet plaatsen, of hebt u een vraag over één van de beschreven stappen? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Vul het webformulier in en u krijgt spoedig een aantal vrijblijvende offertes toegestuurd van experts uit Amsterdam.

Stap 1: Begin met het voorbereiden van de lat waaraan u uiteindelijk de rails ophangt. Het is noodzakelijk om de lat waterpas op te hangen, en kapjes aan beide uiteinden te plaatsen.

Stap 2: Maak vervolgens de geleider op maat. Het is afhankelijk voor uw wensen voor de schuifdeur of u moet kiezen voor een enkele of dubbele rail.

Stap 3: Bevestig daarna de rails aan de onderzijde van de lat.

Stap 4: Met een proefwieltje is het mogelijk te testen hoe hoog de deurtjes moeten worden. Denk eraan dat u ze wel in de rails moet kunnen schuiven: maak ze daarom niet te hoog.

Stap 5: Teken de deuren af op de MDF-platen. Zaag deze vervolgens in de juiste afmeting, en kies voor verf of behang voor een optimale afwerking.

Stap 6: Monteer daarna de wieltjes op de deuren, en hang deze op.

Stap 7: Maak het geleidingsprofiel vast, en hang de schuifdeurtjes ook aan de onderkant in het profiel.

Stap 8: Bevestig tot slot de handgrepen, en controleer of alles geruisloos over de rails loopt. Verander eventueel iets aan de ophanging.

Benodigdheden

Voor het installeren van een kunststof, houten of aluminium schuifdeur dient u een aantal gereedschappen in huis te hebben. Wilt u eerst oefenen met de techniek? Overweeg dan om eerst kleinere schuifdeuren te monteren, bijvoorbeeld voor het afsluiten van een schuine wand. U creëert dan meer kastruimte, en hebt direct enig inzicht in uw handigheid. De experts uit ons netwerk in Amsterdam hebben voor deze klus een handig stappenplan opgesteld, waarmee u het werk in korte tijd hebt afgrond. In onderstaande lijst vindt u de benodigde materialen, en verderop het stappenplan.

 • Mdf Platen
 • Duo- of solorail
 • Hangreep en geleidingsprofiel
 • Raildragers


schuifpui reparatie Amsterdam

 

De schuifpuibeveiliging verbeteren met een speciaal slot of extra beslag? De specialisten uit ons netwerk bieden een ruim assortiment aan producten aan.

Kwaliteit gegarandeerd

Wanneer u een schuifdeur aanschaft bij één van de professionals uit ons netwerk in Amsterdam, dan profiteert u gegarandeerd van een aantal voordelen. Zo verzekeren wij u dat wij enkel samenwerken met ervaren specialisten, zowel op het gebied van plaatsing als van reparatie, onderhoud en schuifpuibeveiliging. Doordat u bij ons altijd offertes krijgt toegestuurd van verschillende experts, is er altijd wel een vakman die aan uw eisen voldoet. Dankzij het vergelijken van de offertes bespaart u tot wel 25% op de uiteindelijke kosten!

 • In één keer diverse offertes aanvragen
 • Op uw eigen tempo offertes vergelijken
 • Alleen zorgvuldig geselecteerde bedrijven
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Vakwerk tegen de scherpste prijs

Tevreden klanten

Y. Bartalia – Amsterdam
Onlangs heb ik een offerte aangevraagd via Schuifpui Expres voor een nieuwe kunststof hefschuifpui. Al snel ontving ik offertes in huis van diverse bedrijven uit de regio. Ik kon direct contact leggen met het bedrijf welke ik had uitgekozen. Alles is zorgvuldig ingemeten en de pui is snel en naar volle tevredenheid geplaatst.

Fam. De Vries – Amsterdam
Ik wou een schuifdeur laten plaatsen naar de tuin. Vandaar dat ik diverse offertes heb aangevraagd via Schuifpui Expres. Hier ben ik erg over te spreken, binnen enkele uren had ik de eerste offertes in huis en ik heb verder niet hoeven zoeken naar andere leveranciers. De service is gratis en ik kan het van harte aanbevelen indien u op zoek bent naar een nieuwe pui.

 

 

Geen tijd voor het onderhoud van uw schuifpuien? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u met plezier

 

Hoe werkt het?

Hebt u interesse in de plaatsing van een schuifdeur? Dan kunt u via het contactformulier uw wensen doorgeven. Wij zullen deze daarna doorzetten naar enkele professionals uit de regio. Deze zullen u vervolgens voorzien van een offerte op maat op basis van uw wensen. Het is aan u om deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken en contact op te nemen met de expert naar wens.

 • U vraagt via het formulier vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
 • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
 • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
 • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.


Landelijk netwerk

Zoals eerder al aangegeven werken wij bij Schuifpui Expres met een landelijk netwerk van specialisten. Dit betekent dat er altijd een specialist in de regio beschikbaar is, om u te helpen bij het installeren, beveiligen en onderhouden van uw schuifdeuren. De effectiviteit van deze methode is bewezen tijdens een eerste kleine pilot. Wegens groot succes hebben wij onze service daarna uitgebreid over heel Nederland.
schuifdeur prijzen Amsterdam


 

MKB’ers in de regio

Het grote voordeel van werken met een landelijk samenwerkingsverband, is dat er altijd wel iemand beschikbaar is voor het werk bij u in Amsterdam. Doordat het gaat om lokale professionals voorkomt u bovendien dat u veel geld kwijt bent aan voorrijkosten. Hebt u een vraag over onze werkwijze, of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Stel u dan met ons in verbinding. In onderstaand lijstje ziet u in welke grote plaatsen wij in de provincie verder werken.
schuifdeur Amsterdam

Comments are closed.