Schuifpui Den Haag

Schuifpui Den Haag

Bent u op zoek naar een manier waarbij u wel kan genieten van de buitenlucht en heerlijke temperaturen, zonder dat u uw terras moet verbreden of andere grote verbouwingen moet laten uitvoeren? Door schuifpuien te installeren profiteert u van de volledige ruimte van het terras of balkon, terwijl ook de beschikbare woonruimte gelijk blijft. De specialisten uit ons netwerk in Den Haag hebben zowel kunststof, aluminium als houten schuifdeuren in het assortiment. Deze zullen zij met alle plezier voor u plaatsen, of van onderhoud voorzien. Daarnaast helpen zij u tevens graag met de eventuele reparatie van uw huidige schuifpui. Op deze pagina geven wij u meer informatie over het plaatsen, beveiligen en onderhouden van uw schuifdeur, en vindt u tevens meer over prijzen en merken. Vul het contactformulier op deze pagina in en ontvang op korte termijn vrijblijvende offertes van meerdere experts uit de regio!

Soorten schuifpuien

Bij de meeste leveranciers in Den Haag levert men diverse schuifpuisystemen. Zo kunt u bij alle vakmannen terecht voor een schuifdeur, een schuifpui met hefsysteem of kiepsysteem, en kunt u tevens de schuifpuien laten inwerken. Hieronder leggen wij kort uit wat de verschillende voordelen zijn, en waar op u de keuze voor het soort schuifpui kunt baseren.
Schuifdeur: een schuifdeur is de meest bekende vorm van een schuifpui. Kiest u voor deze variant? Dan zal een professional de deuren op een enkele of dubbele rail plaatsen, waarna de deur toegang geeft tot het balkon of uw terras. Dit is een zeer eenvoudig plaatsingstechniek, waarbij de rail enigszins zichtbaar blijft. De prijzen hiervoor blijven echter laag. Schuifpuien openen en sluiten op een standaard manier, maar u kunt deze extra beveiligen door een slot met meerpuntssluiting aan te schaffen, of gespecialiseerd beslag te installeren.tandaard manier geopend en gesloten, maar u kunt deze extra beveiligen door een slot met meerpuntssluiting aan te schaffen, of gespecialiseerd beslag te installeren.
Inwerken: het is tot slot mogelijk uw schuifdeuren te laten inwerken. Dit betekent dat men de rail en ophanging in de spouw verwerkt, wat leidt tot een beter aanzicht en meer ruimte binnenshuis. Het nadeel van inwerken is dat hiervoor een relatief grote verbouwing nodig is.
Het hefsysteem: schuifpuien met een hefsysteem vormen een tweede variant. Hierbij zal de deur niet door middel van een deurkruk worden geopend en gesloten, maar met een hefboom. Het grote voordeel van een hefsysteem is dat de deur goed luchtdicht wordt afgesloten, en het tevens een hoge mate van schuifpuibeveiliging kent. De kosten voor een dergelijk model vallen gemiddeld uit. U bespaart echter doordat u de deuren niet extra hoeft te beveiligen, en geen tochtstrips nodig hebt. Daarmee bespaart u extra energie.
Het kiepsysteem: bij dit systeem is het mogelijk om uw schuifdeur van onder te vergrendelen, terwijl deze aan de bovenkant geopend wordt. Dit geeft als voordeel dat u de woning gemakkelijk laat ventileren, terwijl bijvoorbeeld huisdieren niet kunnen ontsnappen. Het nadeel is dat een dergelijk model vaak meer kosten met zich meebrengt, en u moet zorgen voor extra schuifpuibeveiliging met sloten en speciaal beslag.
kunststof schuifpui Den Haag

Kunststof

Tegenwoordig worden de meeste schuifdeuren geleverd in kunststof. Dit komt met name door de goede isolatie, lange levensduur en het eenvoudige onderhoud van het kunststoffen product. Producten van kunststof kunnen bovendien in diverse stijlen en designs worden geleverd. Het nadeel van dit materiaal is dat het relatief duur is, en als een reparatie nodig is, zal dit ook niet eenvoudig zijn. U dient zelf de afweging te maken of de prijzen voor het kunstof opwegen tegen de voordelen die het met zich mee brengt.


aluminium schuifpui Den Haag

Aluminium

Aluminium is een materiaal dat vaak vergeten lijkt. Toch kan de keuze voor één van de beschikbare aluminium schuifpuien zeer voordelig uitvallen. Dit is met name het geval wanneer het gaat om zeer grote deur afmetingen. Hoe groter het deuroppervlak, hoe meer gewicht er op de kozijnen zal drukken vanuit het glas. Aluminium is zeer sterk, en zal daarom niet gauw meebuigen. Een ander voordeel van aluminium is dat er zeer veel van het materiaal voorhanden is. Hierdoor blijven de prijzen beperkt.


houten schuifpui Den Haag

Hout

Het grootste voordeel van hout is dat het een hoge sfeerwaarde heeft. Dit betekent dat u met houten producten warmte en een rustieke stijl in huis haalt. Het andere voordeel van een houten schuifpui is dat een reparatie hieraan snel en eenvoudig uit te voeren is. Naast voordelen heeft een houten schuifdeur tevens nadelen. De grootste hiervan is dat het hout slecht isoleert, en veel onderhoud nodig heeft. Hout is daarom ook het goedkoopste materiaal om uw schuifpui van te laten maken.


meranti schuifpui Den Haag

Meranti schuifpui

Er bestaan zoals gezegd heel wat soorten schuifpuien. Eén van de varianten waar wij graag uw aandacht op willen vestigen is de Meranti schuifpui. De term Meranti is een verzamelnaam voor tropische hardhout soorten, die een roodbruine kleur hebben. Dit tropisch hardhout is zeer duurzaam, en gemakkelijk te beveiligen. Wel is er regelmatig onderhoud nodig om de duurzaamheid van het meranti hout te waarborgen. De prijzen voor deze houten woononderdelen vallen relatief hoog uit.Keurmerken

Voor veel producten in de bouwsector bestaan vandaag de dag verschillende keurmerken. Onafhankelijke testbureaus testen de producten op diverse kenmerken, zoals kwaliteit en duurzaamheid, of de veiligheid van het productieproces. Elk testbureau test weer andere kenmerken, waardoor er veel variatie bestaat in keurmerken. Een schuifdeur van één van de bekendere merken draagt daarom vaak ook meerdere keuringscertificaten. Hieronder vindt u een lijstje met de meest bekende certificatielabels, per materiaalsoort.
Kunststof: een kunststof schuifdeur zal een Komo Keurmerk, of SKG label meekrijgen. Beide labels richten zich specifiek op kunststof (gevel)bouwproducten en testen met name de kwaliteit van het materiaal.
Hout: houten producten kennen twee keurmerken, die beide eisten stellen aan verantwoord bosbeheer en een duurzaam productie proces. Vraag hiervoor naar een deur met het keuringslabel SFC of PEFC.
Aluminium: voor een aluminium product bestaat niet echt een eigen keuringslabel. Het is verstandig om te kijken naar de algemene keurlabels, met name voor veiligheid en kwaliteit.

Prijzen

De kosten voor een schuifdeur zijn zeer variabel, en hangen af van meerdere kenmerken. De prijs hangt ten eerste af van het materiaal waarvoor u kiest. Over het algemeen is kunststof het duurst, terwijl een houten product vaak de laagste prijzen kent. Een aluminium schuifpui valt hiertussen, mits hierbij een koudebrug geïnstalleerd is. Het voordeel van kunststof deuren is echter wel dat u de investering op de lange termijn terugverdient, door een beter isolatie, langere levensduur en eenvoudigere reparatie. De prijzen hangen ten tweede af van de afmeting van de gekozen deuren, en het bedieningssysteem. Meestal is het kiepsysteem iets duurder dan het hefsysteem. De manier van beveiligen is ten derde van invloed. Hoe geavanceerd uw slot en beslag, des te hoger de prijzen. Wanneer wij een eenvoudige schuifdeur met standaard beslag bij u plaatsen, dan bent u minimaal €800,- kwijt. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan via het contactformulier prijsopgaven aan bij meerdere specialisten uit Den Haag.
schuifdeuren buiten Den Haag

HR++ Glas

Met het installeren van een schuifpui is het mogelijk dat de isolatie van uw woning in Den Haag erop achteruitgaat. Zeker nu elke woning verplicht een energielabel moet hebben bij verhuur of verkoop is een dergelijke achteruitgang in isolatiewaarde ongewenst. Met name houten deuren of een schuifdeur van aluminium zonder koudebrug brengen lagere isolatiewaarden met zich mee. Door te kiezen voor een kunststof kozijn met HR++ beglazing is het echter ook mogelijk de isolatiewaarde, en daarmee de verkoopwaarde van uw pand te verhogen. HR++ glas is een glassoort waarbij tussen twee glaspanelen een ruimte bestaat, waartussen isolatiegas is gespoten.


schuifdeur buiten

Geheel vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u meer weten over de aanschaf van dergelijke dubbele beglazing bij u thuis? Hebt u behoefte aan uitgebreider advies over het kopen van een schuifdeur, de mogelijkheden voor beveiligen, onderhoud en reparatie, of de verschillen tussen een meerpunt- of standaard slot? Door via het contactformulier uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan te geven, kunnen wij uw vragen beantwoorden, en u desgewenst voorzien van prijsindicaties van specialisten uit de omgeving van Den Haag. Deze vergelijkt u geheel gratis en vrijblijvend op basis van uw eisen, waardoor u altijd kiest voor een schuifpui-leverancier die bij u past. Wist u dat u door het vergelijken van meerdere offertes tot wel 25% kan besparen op de kosten van de klus? We helpen u graag en hopen u te zien in Den Haag!Sloten en beslag

Natuurlijk is het beveiligen van uw schuifdeur niet alleen mogelijk door het installeren van een slot met meerpuntsloten, of een ander slot. Wij kunnen uw schuifpui tevens beveiligen met verschillende soorten beslag zoals: dievenklauwen, grendels, of een bewegingssensor. Alle leveranciers uit ons netwerk beschikken over een groot aantal vormen van schuifpuibeveiliging, die uw woning snel optimaal beveiligen. Voor elke soort slot en beslag voor het beveiligen van uw bedrijfspand in Den Haag zit u bij ons goed.

Merken

Voor vrijwel alle bouwproducten zijn zowel huismerken als A-merken op de markt. Schuifdeuren van een B-merk, koopt u het beste bij de plaatselijke bouwmarkt. Voor de meer bekende merken, raden wij aan contact op te nemen met meer gespecialiseerde leveranciers. Het voordeel van schuifpuien van een A-merk is dat deze een langere levensduur kent, gemakkelijker te plaatsen en te beveiligen is, en dat reparatie vaak niet nodig blijkt. Het gevolg van deze voordelen is natuurlijk dat de prijzen voor de bekende merken zeer veel hoger liggen. Bij menig leverancier in Den Haag bent u aan het juiste adres voor zowel kunststof als aluminium en houten schuifdeuren van: Knipping, Finstral, Veka en Schüco.


schuifpui beveiligen

Schuifpui beveiligen

Hebt u een kunststof, aluminium of houten schuifpui aangeschaft? Dan is het tevens van belang deze goed te (laten) beveiligen. De meest voorkomende vorm van schuifpuibeveiliging is de installatie van een slot met meerpuntssluiting. Bij dit slot draait u met één sleutel verschillende grendels naar buiten, waarmee de deur stevig tegen de tochtstrip aan wordt getrokken en goed beveiligd is. Daarnaast is het mogelijk om uw deur extra te beveiligen met dievenklauwen, speciale schuifdeur balken, of zelfs lichtsensoren. Bovendien bestaat er een groot assortiment aan sloten en beslag, waaruit u vrij mag kiezen. Onze professionals uit Den Haag geven u hierover graag meer informatie. Wij verzekeren dat vrijwel alle topsloten en beslag voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Door een dergelijk slot te kopen zult u dan ook de kans op een gelegenheidsinbraak met de helft verkleinen.


schuifpui reparatie Den Haag

Reparatie en onderhoud

Onze kunststof, aluminium en houten schuifdeuren gaan gegarandeerd jarenlang mee. Toch is het mogelijk dat er door een hoge gebruiksmate enige slijtage of beschadiging ontstaat. Het is dan aan te raden de reparatie door één van de bij ons aangesloten specialisten uit Den Haag te laten uitvoeren. Is er een wieltje vastgelopen? Een lek ontstaan in de beglazing? Of vertoont het houten kozijn enige scheuren? Zij helpen u graag om de reparatie snel en vakkundig uit te voeren. In de meeste gevallen is voor een reparatie maar een uurtje nodig, opdat u snel weer van een optimale schuifpui geniet. De experts ondersteunen u niet alleen bij een standaard reparatie, ook voor het onderhoud of het beveiligen van uw schuifdeur bent u bij hen aan het juiste adres.Schuifpui wieltjes vervangen

Wilt u voorkomen dat u een vakman uit Den Haag moet inschakelen voor een reparatie of onderhoud? Overweeg dan om op tijd zelf de wieltjes van een schuifpui te vervangen. Het vervangen van de wieltjes is geen ingewikkelde klus, maar u moet hier wel de tijd voor nemen. De materialen schaft u bij de lokale bouwmarkt aan. Controleer tijdens het werk direct sloten en beslag, zo weet u zeker dat de schuifpuibeveiliging optimaal blijft.


schuifpui wieltjes vervangenZelf een schuifdeur plaatsen?

Wilt u wel graag meer ruimte op uw terras of balkon, maar heeft u niet zo’n groot budget. Het is mogelijk ervoor te kiezen om zelf de schuifdeuren te plaatsen. Om dit proces voor u te vergemakkelijken vindt u hier een lijst met benodigdheden en een vereenvoudigd stappenplan. Wij raden u aan om bij problemen de raad in te roepen van een expert uit Den Haag, zo voorkomt u dat er later grotere moeilijkheden ontstaan. De expert kan u tevens assisteren bij het aanleggen van een extra schuifpuibeveiliging met een speciaal slot of beslag. Meer informatie over het zelf plaatsen.

Stappenplan

Stap 1: U begint met het verbinden van de kap clips aan één van de vurenhouten latten, deze lat moet u daarna waterpas op de gordingen bevestigen.

Stap 2: Hierna is het van belang dat u uw (in dit geval) duorail op maat maakt. Deze rail moet aan de onderkant van de lat worden verbonden. Plaats tevens een tweede lat aan de onderkant, maar bevestig deze nog niet.

Stap 3: Meet bovendien af hoe groot de (houten) deuren moeten worden, door een wieltje vast in de rail te plaatsen.

Stap 4: Meet de deuren af, en teken deze af op de mdf platen.

Stap 5: Zaag de platen op maat, en geef deze desgewenst nog een kleur naar keuze.

Stap 6: Bevestig de wieltjes, en hang de deuren in de rail.

Stap 7: Tot slot dient u het ondergeleidingsprofiel te plaatsen.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Den Haag en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!

Een schuifdeur plaatsen laat u over aan de specialisten gelieerd aan Schuifpui Expres uit Den Haag. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifdeur! Makkelijk, snel en geheel kosteloos.Hoe werkt het?

U overweegt een nieuwe hefschuifpui of kiepschuifpui aan te schaffen of zoekt een vakbedrijf voor de reparatie van uw huidige schuifdeur. In zo’n geval is het prettig dat u Schuifpui Expres kent. Ons team uit Den Haag staat voor u klaar om u een scherp voorstel te doen.

  • U vraagt via het formulier op deze pagina vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
  • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
  • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
  • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Ruim 25 jaar ervaring

Voordat u een schuifpui aanschaft, is het van belang om goed de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan de verschillen in isolatiewaarde tussen kunststof en houten kozijnen, of de kwaliteitsverschillen tussen A- en huismerken. Daarnaast is het ook belangrijk om uw schuifpui goed te beveiligen. De bedrijven in ons netwerk hebben allen jarenlange ervaring met schuifpuibeveiliging, het plaatsen van schuifpuien, en het uitvoeren van een eventuele reparatie. Zij zullen elke klus snel en vakkundig uitvoeren, waarbij de klanttevredenheid hoog in het vaandel staat. U zult dankzij ons binnen korte tijd van een verhoogd wooncomfort genieten.
hefschuifpui Den Haag

Bestrating offertes aanvragen