hefschuifpui

Een hefschuifpui, iets voor u?

Het handige van een hefschuifpui is dat het openen en sluiten zeer gemakkelijk gaat door het hendel mechanisme. Plaats bijvoorbeeld een mooie houten, kunststof of aluminium pui. Laat het plaatsen over aan een vakman voor het beste resultaat. Op deze pagina leest u meer over hoe hefschuifpuien werken en wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast vertellen we u meer over de prijzen.

Bespaar op de totaalprijs door offertes van meerdere bedrijven te vergelijken. Vraag deze offertes gratis aan via het offerteformulier. Vergelijk en betaal niet te veel voor uw nieuwe schuifpui.

Inbraakveilige schuifpui

Een hefschuifpui biedt u vele voordelen en één van deze voordelen is dat ze zeer inbraakveilig zijn. U wilt inbrekers het natuurlijk niet te makkelijk maken! De rails van de deur zijn weggewerkt in de vloer en de deuren zijn vaak dikker. Met het systeem kunt u de deur ook op verschillende standen zetten, van helemaal open tot een kleine kier voor ventilatie. De belangrijkste voordelen:

  • Inbraakveilig
  • Eenvoudig te bedienen
  • Veel lichtinval

Hoe werkt een hefschuifpui?

Een hefschuifpui werkt net iets anders dan een kiepschuifpui. Het heeft een systeem met een hendel. Deze hendel beweegt u om de deur van het slot te halen. Vervolgens is het al voldoende om een beetje druk op de hendel te zetten om de deur in beweging te zetten. De deur zet u eenvoudig vast in verschillende standen, zo is het ook mogelijk om de schuifdeur een klein stukje open te zetten. De rails van de puien liggen in de vloer, hierdoor steken ze niet uit of heeft u niet te maken met een drempel. Dit systeem is overigens erg geschikt voor grote glasoppervlaktes met veel lichtinval.

Wat kost een hefschuifpui?

De prijzen zijn afhankelijk van de grootte van de schuifdeur. Een 2-delig systeem gemaakt van kunststof begint vanaf €2.100,- en een 3-delig houten pui begint vanaf €2.500,-. Liever aluminium? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs vanaf €2.900,-. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het verwijderen van de oude pui, het materiaalsoort, de glassoort en het inmeten en monteren van invloed op de prijs. Plaats hoogrendementsglas om warmteverlies te voorkomen en te besparen op de energiekosten. Voor exacte prijzen is het verstandig om gratis offertes aan te vragen.Tabel: kosten hefschuifpui

Soort schuifpui Formaat Gemiddelde prijs*
Kunststof hefschuifpui 2-delig Vanaf €2.100,-
Houten hefschuifpui 3-delig Vanaf €2.500,-
Aluminium 2-delig Vanaf €2.900,-

Belangrijke prijsbepalers

De prijs voor een hefschuifpui wordt door een aantal factoren beïnvloedt. De belangrijkste prijsbepalers zijn de keuze voor het materiaal en de grootte van de pui. Hoe groter de hefschuifpui, hoe hoger de totaalprijs zal zijn. Hierbij zijn ook de bewegende delen van belang. Kunststof is goedkoper dan aluminium. Ook het glas is van invloed op de prijs. Met dubbel glas bent u minder kwijt dan hoogrendementsglas, maar dit is niet verstandig voor een goede isolatie. Tot slot is ook het deurbeslag en de montage van invloed. Voor het monteren zal de vakman de pui inmeten, monteren en goed afstellen.
houten hefschuifpui

Materiaalsoorten

U heeft de keuze uit verschillende materiaalsoorten, namelijk kunststof, hout of aluminium. Het voordeel van een houten schuifdeur is dat houten puien een een warme en authentieke uitstraling hebben. U kunt de houten puien in elke gewenste kleur verven. Maar houten puien vereisen onderhoud. Dit probleem heeft u niet met kunststof. Kunststof is zeer veelzijdig, vereist weinig onderhoud en is zelfs verkrijgbaar met een houtlook. Aluminium is zeer sterk, wat het mogelijk maakt om grote deuren te plaatsen met elegante en slanke profielen. Kies uit één van de volgende materiaalsoorten:

  • Kunststof
  • Hout
  • Aluminium


hefschuifpui kunststof

Hefschuifpui plaatsen

Het plaatsen van een aluminium, kunststof of houten hefschuifpui vereist veel vakkennis en ervaring. De vakman begint eerst met het verwijderen van de oude schuifpui. De opening wordt opgemeten voor het stelkozijn. Daarna plaatst de vakman een nieuw kozijn waarin de schuifdeur wordt geplaatst. Het schuifdeel, of beide schuifdelen, worden hiervoor eerst ingemeten. Tijdens het plaatsen let de vakman er steeds op dat het schuivende deel eenvoudig en rustig heen en weer schuift. De pui moet precies parallel lopen met de muur. Daarna is het tijd om het glas in de hefschuifpui te plaatsen met een tochtband, zodat u later geen last heeft van tocht. Na het monteren werkt de vakman alles netjes af en zorgt hij voor het afstellen.Extra opties

Het is belangrijk om goed te blijven ventileren in huis. Dit is beter voor uw gezondheid en voorkomt problemen met condensatievocht. Door ventilatieroosters ventileert u uw woning zelfs wanneer de pui niet open staat. Het plaatsen kost ongeveer €100,- tot €150,-. Uw pui wordt nog luxer door te kiezen voor slanke profielen. Nog meer lichtinval! Dit kost gemiddeld €150,- tot €250,-. Met screens heeft u meer bescherming tegen de zon en verhoogt u uw privacy. U plaatst ze al vanaf €500,-. Door het plaatsen van een hor voorkomt u dat vervelende insecten uw woning binnenkomen. De hor sluit de open ruimte af en er zijn verschillende soorten beschikbaar voor een hor.

Hefschuifpui beveiligen

Een hefschuifpui is inbraakveilig, maar er zijn nog een aantal opties voor hefschuifbeslag om uw woning nog meer te beveiligen. Bijvoorbeeld met hefschuifbeslag zoals een balkslot. Dit slot is speciaal ontwikkeld voor schuifpuien en past op vrijwel elke schuifdeur. Het balkslot plaatst u op het slot, waardoor openen onmogelijk is. Andere opties zijn stiftvergrendeling met een pen in het midden van de deur. Let ook op het Politie Keurmerk Veilig Wonen voor hefschuifbeslag dat voldoen aan de strenge eisen op het gebied van inbraakbeveiliging van de politie.Bekende merken

Er zijn een aantal bekende merken, zoals Belisol, Aliplast en Alku. Met een schuifpui van Belisol haalt u gegarandeerd kwaliteit in huis. Dit merk staat bekendom de hoogwaardige schuifpuien in verschillende materialen en kleuren. De puien van Aliplast worden gemaakt met duurzaam materiaal en gaan jarenlang mee. Ze staan vooral bekend om de uitstekende aluminium schuifpuien. Alku maakt zeer goede hefschuifpuien van kunststof en heeft veel innovatieve snufjes zoals zachte rubber afdichtingen. De schuifpuien van Alku zijn geheel wind- en waterdicht en zeer duurzaam.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u graag uw muur met ramen vervangen voor een praktische hefschuifdeur? Of is uw oude aan vervanging toe? Indien u het offerteformulier invult, krijgt u vrijblijvend diverse offertes toegestuurd. Door deze goed te vergelijken bespaart u op de prijzen. Het is aan u om een schuifdeur te kiezen die aansluit bij uw wensen en budget. Indien u uw akkoord geeft wordt er vervolgens een mooie hefschuifpui bij u geïnstalleerd, waar u nog jarenlang plezier aan beleeft. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend!

Gratis offertes