meranti schuifpui

Meranti schuifpui

Wilt u een nieuwe schuifpui platen plaatsen? Kies dan voor een houten schuifdeur van meranti. Meranti is een verzamelnaam voor diverse houtsoorten die afkomstig zijn uit Zuidoost-Azië. Dit materiaal is al jarenlang populair in Nederland. Dit komt door de warme en stijlvolle uitstraling die het geeft, maar ook door de hoge duurzaamheid en goede isolatie. Lees snel verder als u meer wilt weten over wat merantihout is en wat de voordelen en zijn. Benieuwd naar de kosten van een schuifpui van meranti? Vul uw gegevens in op het contactformulier en u ontvangt op korte termijn vrijblijvend diverse offertes. Vergelijk deze onderling en vindt de specialist die u helpt bij deze klus!

Wat is Meranti hout?

Meranti is een verzamelnaam voor allerlei tropische houtsoorten. Het is een type hardhout en heeft vaak, net als een merbau, een dark red of light red kleur veel kleurvariatie. De kleur van dit hardhout is afhankelijk van de manier waarop het gedroogd wordt. Vershout is vaak rozerood en purperbruin, maar gedroogd hout is vaak donkerder van kleur en heeft een grove nerfstructuur. Meranti is veelal afkomstig uit Zuidoost-Azië en heeft, net als merbau, een donkere of lichte kleur. Merantihout wordt veel gebruikt in Nederland wordt het geïmporteerd uit Maleisië en Indonesië. Bovendien is dit hout een lange tijd nagenoeg het enige tropische hout geweest dat gebruikt werd in de bouw. Het is namelijk eenvoudig te bewerken, hierdoor is het zeer geschikt voor binnen- en buitentoepassingen zoals deuren, plinten, trappen, balkons en zo ook schuifpuien.

Gratis offertes vergelijken

Voordelen

Houten schuifpuien van meranti hebben een aantal voordelen ten opzichte van kunststof of aluminium. Zo heeft meranti een hoge duurzaamheid, wat betekent dat het materiaal lang meegaat. Dit komt omdat het bestaat uit verschillende soorten tropisch hardhout. Het is ook mogelijk om meranti in allerlei kleuren te schilderen, zo past de schuifdeur bij iedere stijl en bij iedere woning. Bovendien is het een gemakkelijk te bewerken houtsoort, waarbij beschadigingen eenvoudig te repareren zijn. Meranti vergrijst niet, in tegenstelling tot andere houtsoorten. Tot slot heeft het een uitstekende isolatiewaarde. De voordelen van een meranti schuifdeur:

  • Hoge duurzaamheid
  • Schilderen in allerlei kleuren
  • Eenvoudig te bewerken
  • Vergrijst niet
  • Uitstekende isolatiewaarde

Nadelen

Zoals iedere materiaalsoort heeft deze tropische houtsoort ook een aantal nadelen. Houten schuifpuien die gemaakt worden van dit type hout hebben veel onderhoud nodig. Zo moeten ze een aantal keer per jaar gecheckt worden op beschadigingen of scheuren. Het kan namelijk zijn dat het hout kleine scheurtjes krijgt, bijvoorbeeld door bepaalde weersomstandigheden. Dit tropisch hardhout heeft dus, in vergelijking met kunststof of aluminium, meer onderhoud nodig. Ook kan het zo zijn dat een deze schuifpui extra maatregelen nodig heeft om het inbraakwerend te maken. Bij het plaatsen van de pui kunt u het beste de expert vragen naar de inbraakveiligheid van uw schuifpui.

Duurzaamheidsklasse

Als het op duurzaamheid aankomt zijn er verschillende klassen te onderscheiden. Er zijn 5 duurzaamheidsklassen voor de natuurlijke duurzaamheid van kernhout. Hierbij is 1 erg duurzaam en heeft dit nauwelijks onderhoud nodig. 5 is een stuk fragieler en vergt regelmatig onderhoud. Aangezien merantihout er in 2 soorten is, namelijk dark red en light red, verschilt ook de duurzaamheidsklasse. Dark red heeft een duurzaamheidsklasse van 2 tot 4. Light red valt in de duurzaamheidsklasse 3 en 4. De donkere variant is dus over het algemeen duurzamer dan de lichte variant.
schuifpui hardhout

Prijzen

Tropisch hardhout zoals meranti heeft een lange levensduur en hoge duurzaamheid, maar is wel vrij duur. De gemiddelde prijs van een dergelijke schuifpui ligt tussen de €3.000,- en €4.500,-. Een aantal factoren beïnvloeden de prijs van de schuifpuien. Bijvoorbeeld het type merk, de afmetingen en het gekozen sluitsysteem. Schuifpuien met een vast en schuifkiep systeem kosten ongeveer €1.300,-. Een houten pui met een vouw- en draai/kiepsysteem kost zo’n €2.300,- en een pui met een vast raam en een hef/schuifsysteem €2.100,-. Het duurste type is de pui met een vast onderdeel, met een hef/schuifgedeelte en terug een vast onderdeel. Dit kost namelijk ongeveer €3.000,-. Al deze bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW en (standaard) glas.

Meranti is een tropisch hardhout, wat betekent dat dit een duurdere houtsoort is. Het is goed om hier rekening mee te houden. Daarnaast heeft deze houtsoort veel onderhoud nodig, wat wellicht ook extra kosten kan opleveren. Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor een houten schuifdeur van meranti? Vraag gratis offertes aan en vindt de expert bij u in de buurt.


meranti schuifdeur

Keurmerken

FSC is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer betekent bescherming van het leefgebied van planten en dieren, respect voor rechten van lokale bevolking en bosarbeiders en het oogsten van hout mét behoud van bos. Het is dus van belang wanneer u overweegt om een meranti schuifpui te nemen, te checken of het hout een FSC-keurmerk heeft. Merantihout met een FSC-keurmerk is afkomstig uit goed beheerde bossen. Voor meer informatie hierover neemt u een kijkje op de website van het FSC.

Interesse in een Meranti schuifpui?

Een meranti schuifdeur heeft verschillende voordelen, zoals de duurzaamheid en de goede isolatiewaarde. Bovendien is het eenvoudig te bewerken en is het materiaal verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Let wel dat meranti redelijk wat onderhoud vergt. Heeft u interesse in het laten plaatsen van een meranti schuifpui door een expert? Dankzij de hoge kwaliteit en scherpe prijzen bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes onderling op prijs en bespaar geld!Meranti schuifpui laten plaatsen door een expert? Vraag gratis offertes aan en vindt een specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes