meranti schuifpui

Meranti schuifpui

Wilt u een schuifpui plaatsen, maar twijfelt u nog over het materiaal waarvan de pui moet worden gemaakt? Eén van de materialen waarvan een schuifpui kan worden gemaakt is meranti. Meranti is een verzamelnaam voor verschillende houtsoorten en heeft vele voordelen. Daarnaast is het ontzettend populair in Nederland en is al zo’n 50 jaar op de Nederlandse markt te vinden. Een schuifpui van meranti zal zorgen voor een stijlvolle uitstraling in uw huis!

Wat is Meranti?

Meranti is hardhout en is vaak roodbruin/rozebruin van kleur met veel kleurvariatie. De kleur van dit hardhout is afhankelijk hoe het gedroogd wordt. Vershout is vaak rozerood en purperbruin, maar gedroogd hout heeft is donkerder van kleur. Deze houtsoorten zijn vooral afkomstig uit Zuidoost-Azië. Nederland importeert dit hout voornamelijk uit Maleisië en Indonesië. Meranti wordt veel gebruikt in Nederland en dit hout was een lange tijd bijna het enige tropische hout dat gebruikt werd in de bouw. Het is gemakkelijk bewerkbaar hout en is erg geschikt voor binnen- en buitentoepassingen zoals deuren, plinten, trappen, balkons en zo ook schuifpuien.

Voordelen

Meranti schuifpuien gaan ontzettend lang mee, want het is tropisch hardhout en dat is erg duurzaam. Daarnaast heeft het, net zoals andere houtsoorten, een hoge isolatiewaarde. Als je dit tropische hout combineert met een glassoort met een hoge isolatiewaarde dan heb je de perfect geïsoleerde schuifpui. Een meranti schuifpui heeft een stijlvolle uitstraling en kan gemakkelijk beschilderd worden, wat betekent dat je het kan aanpassen aan je eigen stijl.

Nadelen

Zoals ieder materiaalsoort heeft deze tropische houtsoort ook een aantal nadelen. Schuifpuien die gemaakt worden van dit soort hardhout hebben goed onderhoud nodig. Zo moeten ze een aantal keer per jaar gecheckt worden op beschadigingen of scheuren. Het kan namelijk zijn dat het hout kleine scheurtjes krijgt, bijvoorbeeld door bepaalde weersomstandigheden. Dit tropisch hardhout heeft, in vergelijking met kunststof of aluminium, meer onderhoud nodig. Ook kan het zo zijn dat een deze schuifpui extra maatregelen nodig heeft om het inbraakwerend te maken. Bij het plaatsen van de pui kunt u het beste uw leverancier vragen naar de inbraakveiligheid van uw schuifpui.

Prijzen

Het tropische hardhout heeft een lange levensduur, maar is dan wel vrij duur. Gemiddeld kosten zo’n schuifpui ongeveer €3.000,- tot €4.500,-. De prijs van de schuifpuien heeft te maken met de het merk, de afmetingen en het gekozen sluitsysteem. Schuifpuien met een vast en schuifkiep systeem kost ongeveer €1.300,-. Een pui met een vouw- en draai/kiepsysteem kost zo’n €2.300,- en een pui met een vast raam en een hef/schuifsysteem €2.100,-. Het duurste type is de pui met een vast onderdeel, een hef/schuifgedeelte en terug een vast onderdeel. Dit kost namelijk ongeveer €3.000,-. Al deze bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW en (standaard) glas. Houten schuifpuien van 2m bij 2,20m kosten ongeveer tussen de €1.100,- en €2.100,-. Meranti is een tropisch hardhout wat betekent dat dit een duurder houtsoort is. Het is goed om hier rekening mee te houden. Daarnaast, zoals eerder beschreven, heeft deze houtsoort goed onderhoud nodig wat wellicht ook extra kosten kan opleveren.

Interesse in een Meranti schuifpui?

Heeft u interesse in een meranti schuifpui? En wilt u graag meer weten over het plaatsen van zo’n pui ? Via het contactformulier kunt u vragen naar de mogelijkheden. Wij zullen u dan een vrijblijvende offerte sturen. De exacte prijzen zullen zo ook duidelijk worden. Schuifpui Expres levert een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Daarbij staan wij bekend om ons snelle service en leveren wij goede garantie. Schuifpui Expres is in het hele land te vinden, dus ook bij u in de buurt! Wij helpen u graag!

meranti-schuifpui-offerteOmdat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel staat hebben we alle aangesloten bedrijven uit ons netwerk met zorg uitgezocht. Hierdoor bent u verzekerd van een goede schuifpui of tegen een scherpe prijs!

Bestrating offertes aanvragen