schuifpui keurmerken

Schuifpui keurmerken

De aanschaf van een schuifpui is een redelijk grote investering. Het is daarom van groot belang dat u voor de aankoop navraag doet naar de keurmerken waar de leverancier gebruik van maakt. Een keurmerk wordt aangegeven met een label op het aan te schaffen product. Hiermee wordt aangetoond dat het artikel over een bepaalde kwaliteit beschikt. Denk aan veiligheid, betrouwbaarheid, verantwoord hout, of lange levensduur. Deze kwaliteit wordt getest en gegarandeerd door externe testbureaus. Door te kijken naar de diverse keurmerken die aan uw schuifpui zijn verbonden, krijgt u inzicht in de kwaliteiten van het product. Vraag eventueel u leverancier naar extra uitleg.

FSC/PEFC

FSC PEFCVoor artikelen van hout, zijn er diverse keurmerken in omloop. Hoewel een schuifpui in de meeste gevallen van kunststof wordt geproduceerd, zijn er ook verschillende houten varianten. De twee bekendste keurmerken voor houten producten zijn het Forest Steward Council (FSC) en Program for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). Beide staan voor verantwoord bosbeheer, en een duurzame chain of custody. Dit betekent dat het hout op een verantwoorde wijze wordt gerooid, en dat er zoveel mogelijk van het product verwerkt wordt. Wat beter is voor het milieu.

SKG

Stichting Kwaliteit GevelbouwDe Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) staat voor de waarde van producten en processen. Het bedrijf bevestigt onafhankelijk de kwaliteit, duurzaamheid, en veiligheid van diverse producten en werkprocessen die te maken hebben met gevelbouw. Denk hierbij aan de productie van kozijnen en gevelisolatie, maar ook voor de schuifdeur productie kan het SKG haar keurmerk leveren. Om deze eigenschappen te kunnen garanderen, wordt door het SKG geïnspecteerd bij fabrikanten en op bouwplaatsen, zowel aangekondigd als onverwachts.

Politiekeurmerk

Politiekeurmerk Veilig WonenHet Politiekeurmerk Veilig Wonen is een bekend keurmerk dat aan diverse artikelen verbonden kan worden. Het keurmerk wordt uitgegeven wanneer een bepaald product een goede veiligheid tegen inbraak biedt. Wanneer uw woning, of bepaalde onderdelen van uw pand voldoen aan de eisen van het PKVW, dan is de kans dat gelegenheidsinbrekers uw huis links laten liggen twee keer zo groot. Het gaat hierbij dan met name om het hang- en sluitwerk van uw ramen, kozijnen en (schuif)deuren. Daarnaast dient u de preventietips van het PKVW zo nauwkeurig mogelijk op te volgen. Dat is belangrijk voor het beveiliging van uw huis!

BouwGarant

BouwGarant keurmerkWanneer u een schuifpui heeft gekocht, dan moet deze tevens worden geïnstalleerd. Klusbedrijven met een BouwGarant keurmerk, worden periodiek getoetst op onder meer vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Hiermee wordt gericht gewerkt naar vertrouwen tussen de aannemer en de klant. Door vooraf goede afspraken te maken met een contract, zal u nooit de dupe worden van bijvoorbeeld een failliet bedrijf, of slecht uitgevoerde werkzaamheden. Bij BouwGarant wordt hiervoor gebruik gemaakt van een onafhankelijke geschillencommissie gespecialiseerd in verbouwingen en verbouwklachten.

Vrijblijvende offerte

Heeft u vragen over de diverse schuifpui keurmerken? Wilt u weten welke keurmerken er aan een bepaalde schuifdeur verbonden zijn? Of heeft u behoefte aan een prijsindicatie? Vraag dan via het contactformulier een geheel gratis en vrijblijvende offerte aan voor een schuifpui. Wij zijn u graag van dienst!Gratis offertes