Schuifpuibeveiliging

Schuifpuibeveiliging

Een schuifpui is een ware aanwinst voor menig woning: extra licht, het neemt weinig ruimte in, en is handiger dan openslaande deuren. Maar een schuifpui moet van beveiliging worden voorzien, anders wordt het een wel heel handige ingang voor inbrekers. Schuifpuibeveiliging kan door een sluiting aan te schaffen. Bij het kiezen van schuifpuibeveiliging in de vorm van een slot, is het zeer verstandig om te letten op keurmerken zoals het PKVW – Politiekeurmerk Veilig Wonen – en het SKG – het keurmerk voor kwaliteit en veiligheid. Zo kiest u voor de beste beveiliging voor uw schuifdeur!

Beveiliging door middel van een balkslot

Een voorbeeld van een geschikt slot voor de schuifpui is een balkslot. Dit soort slot wordt ook wel een schuifpuislot genoemd. Dit schuifpuislot past op iedere schuifpui en geldt als een gecertificeerde schuifpuibeveiliging. Een balkslot is een soort balk – zoals de naam al doet vermoeden – die op de schuifpui kan worden bevestigd als u deze op slot wilt hebben. U kan hierbij zelfs de schuifpui een stukje open laten staan; ook dan werkt het balkslot gewoon. Ideale schuifpuibeveiliging dus voor ventilatie.

Oplegslot

Een ander type schuifpuislot is de zogenaamde opleg-variant. Dit type schuifpuislot is ook vaak te zien als slot bij voordeuren: een model met cilinders aan de binnenzijde. Maar dit kan prima als beveiliging voor de schuifdeur.

Overige optie

Schuifpuibeveiliging kan nog op meer manieren dan met een balkslot of het hierboven beschreven slot. Zo kunt u bijvoorbeeld voor stiftvergrendeling kiezen, waarbij er een gat in het midden van de pui wordt geboord, waar een pen in terechtkomt bij het sluiten van de pui. Voor meer informatie over opties voor beveiliging, raden we u aan een deskundige in te schakelen.

Schakel een vakman in

Hoe het ook zij, voor een kwalitatief goed schuifpuislot kunt u het best een expert inschakelen. Hoewel een balkslot meestal gemakkelijk zelf kan worden aangebracht, is de aanschaf bij een professional aan te raden. Vul het contactformulier in om met ons in contact te komen, dan kunnen wij u voorzien van meerdere offertes. Zo komt u uit bij de scherpste prijs voor uw schuifpuislot! Heeft u een vakman nodig voor de reparatie na een inbraak? ook dan staan wij voor u klaar.Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan voor de beveiliging van uw schuifpui. Wij sturen u op korte termijn een overzicht van de mogelijkheden!

Gratis offertes