schuifdeur plaatsen

Schuifdeur plaatsen

Is uw zolder of bovenverdieping voorzien van een schuine wand? Onder het dak zit veel onbenutte ruimte. Als u binnen een houten schuifdeur laat plaatsen dan is het mogelijk om deze ruimte te gebruiken als opbergruimte. Zoekt u een vakman die binnen of onder een schuin dak, extra opbergruimte kan creëren? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. Wij zijn namelijk een netwerk van vakmannen met ervaring in het installeren van schuifdeuren. U ontvangt gratis en vrijblijvend meerdere offertes. Hierdoor heeft u de kans om de prijzen, voorwaarden en het aanbod van verscheidene vakmannen met elkaar te vergelijken. Vervolgens kiest u welke professional bij u langskomt voor het uitvoeren van de klus. We zijn u graag van dienst!

Materiaal schuifdeur

Bij de montage van een houten schuifdeur heeft u het een en ander aan materiaal nodig. Allereerst hebt u de keuze uit materiaal van de schuifdeur zelf. Het is een optie om zelf panelen te maken met behulp van planken. Zit er al een paneel beneden het schuine dak, of heeft u nog een paneeldeur? Het is eventueel mogelijk om dit te gebruiken bij de montage. Er wordt echter veelal gekozen voor het gebruik van MDF. MDF is eenvoudig om mee te werken en het is verkrijgbaar bij de bouwmarkt. U past de MDF platen aan uw smaak aan met bijvoorbeeld verf of behang.

Railsysteem schuifdeur

Daarnaast heeft u voor de montage van de schuifdeur een railsysteem nodig. Een houten schuifdeur in combinatie met een railsysteem is ideaal voor een schuine wand. U hoeft geen rekening te houden met een draaicirkel zoals dat bij normale deuren het geval is. Dankzij een railsysteem opent en sluit u de houten schuifdeur gemakkelijk en geruisloos. Een railsysteem is verkrijgbaar in uw bouwmarkt in verschillende kleuren zoals wit, zilver en zelfs beuken. Daarnaast hebt u de keuze uit verschillende afmetingen en maten. Welke soort u nodig hebt hangt af van het gewicht van de schuifdeur.

Stap 1: Meetwerk

Wilt u de montage van een schuifdeur onder een schuin dak zelf doen? Voor een ervaren klusser is het niet erg lastig om binnen zelf schuifdeuren te plaatsen wanneer u onderstaand stappenplan volgt. Als u twijfelt over de montage dan kunt u dit het beste overlaten aan een vakman. Allereerst meet u hoeveel MDF panelen u nodig hebt en hoe lang het railsysteem moet zijn. Houd er rekening mee dat de panelen circa 10 centimeter gaan overlappen. Vervolgens zaagt u, indien nodig, het railsysteem op maat evenals de lat waarop u de rails gaat plaatsen.Stap 2: Bevestiging rail en clips

Nadat u de lat op maat hebt gezaagd kunt u hierop de clips plaatsen. Vervolgens kunt u de lat op de gordingen onder het dak plaatsen. Zorg ervoor dat deze waterpas hangt. Op deze manier heeft u een vlakke basis wanneer u verdergaat met het plaatsen van de houten schuifdeur. Hierna bevestigt u aan de onderkant van de lat een rail. Er moet ook een rail op de vloer terechtkomen maar deze zult u als laatste bevestigen. Leg de rail wel alvast klaar. Hang een wieltje in de bovenste rail en meet hoe groot de deurtjes onder de schuine wand moeten worden.

Stap 3: Platen zagen

Hierna meet u dus aan de hand van de wieltjes wat de afmetingen van de platen gaan worden. Reken ze iets kleiner omdat de houten schuifdeur wel voldoende ruimte moet hebben om te bewegen. Teken dit vervolgens af op de panelen en zaag ze indien nodig op maat. In sommige gevallen kunt u dit laten doen bij de bouwmarkt. Wanneer de platen de juiste afmetingen hebben kunt u ze schilderen of beplakken naar keuze. Kiest u ervoor om de schuifdeuren van hout te schilderen? Doe dit met beide kanten. Hierdoor voorkomt u dat het hout gaat kromtrekken.

Stap 4: Bevestiging wieltjes en deurtjes

Hierna kunt u de wieltjes op de deurtjes plaatsen. Hang de houten schuifdeur in de rail en test of deze recht hangt en of er grote kieren zijn. Als dit niet het geval is kunt u de volgende wieltjes op de panelen plaatsen en de panelen vervolgens op de rails. Tot slot is het tijd voor de montage van het geleidingsprofiel op de vloer. U heeft hierbij de keuze uit een profiel over de gehele lente of één die u op een aantal plaatsen op de vloer gaat plaatsen. Plaats een stopper, eventuele grepen en klaar bent u met de montage van de houten schuifdeur.

Prijzen

Wilt u zelf een deur plaatsen onder de schuine wand op uw zolder? Voordat u begint met de montage bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen hangen af van verschillende factoren zoals de afmetingen en het materiaal wat u gebruikt. Als u zelf binnen opbergruimte onder een schuine wand gaat plaatsen moet u rekenen op prijzen rond de €60,-. Als u de montage liever overlaat aan een vakman dan komen er nog arbeidskosten overheen. Bent u benieuwd wat het laten plaatsen van een schuifdeur onder een schuine wand kost? Vraag via onze website vrijblijvend meerdere prijsindicaties aan.Hulp nodig? Offertes vergelijken!

Wilt u binnen meer opbergruimte creëren? Een houten schuifdeur onder de schuine wand is wellicht een goed idee. Als u een vakman zoekt die de montage op zich kan nemen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van vakmannen met ervaring in het plaatsen van houten schuifdeuren. Vul het offerteformulier in en ontvang meerdere (maximaal 5) offertes. U vergelijkt hiervan de prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u welke vakman bij u langskomt. Het aanvragen van prijsopgaven is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Voordat u het weet geniet u binnen van extra opbergruimte beneden uw dak.

Gratis offertes