Schuifpui Limburg

Schuifpui Limburg

Woont u in Limburg en bent u op zoek naar een houten, kunststof of aluminium schuifpui voor een direct doorgang naar het terras of een balkon? Dan bent u bij Schuifpui Expres aan het juiste adres. Wij werken samen met vele schuifdeur specialisten bij u in de regio, die de installatie, reparatie, en het onderhoud van de schuifpui snel en vakkundig voor u kunnen uitvoeren. Hebt u vragen over de mogelijkheden voor het beveiligen van een schuifdeur met speciaal beslag of een enkel slot? Of wilt u meer weten over de prijzen voor schuifpuibeveiliging? Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het contactformulier op deze pagina. Wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe van experts uit Limburg, die u zelf met elkaar kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij helpen u met alle plezier verder!

Soorten schuifpuien

Wanneer u overweegt om een schuifpui te kopen, dan moet u een keuze maken uit diverse materialen (kunststof, aluminium, hout), maar ook uit verscheidene soorten schuifpuien. Schuifdeuren kunnen grofweg in twee categorieën worden verdeeld: hefschuifpuien en kiepschuifpuien.

  • Een schuifpui met het kiepsysteem wordt het meest gekozen voor kleinere deuren, omdat het mechanisme maar kan worden gebruikt over een breedte van maximaal 3 meter. Het kiepsysteem kan wel in twee verschillende standen worden gezet: een kiepstand en een volledig geopende stand. Het beveiligen van een kiepsysteem is eenvoudig met standaard sloten en beslag.
  • Een hefschuifpui wordt geïnstalleerd met een looprail die op gelijke hoogte komt als de binnenvloer. Dit betekent dat er geen drempels en andere obstakels komen, wat zeer handig is voor mensen met een beperking. Een hefschuifpui is bovendien gemakkelijk te openen met een handel die wij aan de binnenzijde van de deur plaatsen. Houd hierbij wel rekening met een extra schuifpuibeveiliging voor een optimale inbraakveiligheid.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het laten beveiligen van uw huidige schuifpuien? Wilt u weten wat het verschil is in kwaliteit en eventuele reparatie van een houten, kunststof of aluminium schuifdeur? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij sturen u indien gewenst enkele vrijblijvende offertes toe van verschillende specialisten uit Limburg. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen en aanbod, en kies zo voor de professional die bij u past. Wij garanderen dat elke specialist uit ons netwerk de reparatie, plaatsing en schuifpuibeveiliging vakkundig zal afhandelen, tegen een aantrekkelijk tarief.
kunststof schuifpui Limburg

Kunststof

Verschillende materialen bieden een geschikte basis voor het maken van schuifdeur kozijnen. Tegenwoordig wordt er in Limburg voornamelijk gevraagd om kozijnen van kunststof. Met kunststof profiteert u namelijk van vele voordelen zoals een hoge kwaliteit en een lange levensduur. Daarbij komt dat u hiermee ook de isolatie van uw pand kan verbeteren. Het nadeel van kunststof is dat een reparatie lastig is, en de kosten voor het materiaal relatief hoog zijn.


aluminium schuifpui Limburg

Aluminium

Een ander materiaal dat regelmatig gevraagd wordt is aluminium. Aluminium is met name geschikt voor het plaatsen van schuifpuien bij bedrijfspanden in Limburg. Dit komt doordat het basismateriaal zeer sterk is, en deuren van grote afmetingen kan dragen. Aluminium is daarnaast een zeer duurzaam product doordat het gemakkelijk uit de grond te halen is. Nadeel is dat veel mensen het minder mooi vinden dan houten kozijnen en dat de isolatiewaarde iets lager kan liggen.


houten schuifpui Limburg

Hout

Tot een aantal jaar terug werden houten kozijnen het meest geplaatst door onze specialisten uit Limburg. Een houten schuifsysteem is echter lastiger te beveiligen en daardoor gevoeliger voor inbraak. Het onderhoud van een houten kozijn is wel weer veel groter. Kies voor een goed slot en beslag om inbraak te voorkomen. Voordelen van een houten schuifpui zijn wel de authentieke uitstraling en het gemak waarmee een kleine reparatie kan worden uitgevoerd.


meranti schuifpui Limburg

Meranti schuifpui

Een houten schuifdeur is volgens velen nog steeds de beste keuze, in verband met de warme uitstraling die het biedt. Een houtsoort die door de specialisten uit Limburg veel geadviseerd wordt is Meranti. Meranti is een verzamelnaam voor verschillende tropische houtsoorten met een uitstekende hardheid. Dit maakt de schuifpuibeveiliging een stuk eenvoudiger, en ook het onderhoud van Meranti hout vereist minder tijd en moeite. De prijzen voor een houten schuifdeur beginnen bij €1.200,-.Keurmerken

Naast meerdere merken bestaan er ook verscheidene keurmerken voor schuifsystemen. Een keurmerk is een soort certificaat dat men afgeeft aan een product om hiervan de kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid of levensduur te garanderen. Voor een schuifpui zijn er diverse keurmerken mogelijk. Zo bestaat er bijvoorbeeld het VKG keurmerk voor kunststoffen kozijnen, en het FSC kwaliteitslabel dat staat voor een duurzaam proces van het produceren van houten producten. Aluminium woononderdelen hebben geen eigen kenmerk. Al bestaan er wel algemene keurmerken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen die hiervoor gelden. Vergelijk altijd goed het aanbod, zodat uw houten, kunststof of aluminium schuifdeur in optimale kwaliteit geleverd worden bij u in Limburg.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van schuifpuien worden door diverse factoren bepaald. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld het soort ophangsysteem waar u voor kiest, de beglazing die u laat plaatsen, en de afmetingen van de deur. Daarnaast speelt ook het materiaal en het soort schuifpuibeveiliging mee in de uiteindelijke kosten. Het is voor ons dan ook zeer lastig om u een inzicht in de prijzen te geven, wanneer we niet meer weten over uw wensen. Wel kunnen we u enkele richtprijzen aanbieden: een schuifpui met schuif/kiepsysteem kost ongeveer op €1.300,-. Een schuifdeur met een vast raam en hef/schuifsysteem komt op ongeveer €2.100,-. De prijzen voor een reparatie beginnen bij €50,-. Wilt u een exacte prijs? Vul dan vrijblijvend en gratis meerdere offertes aan via het formulier op deze pagina.
schuifdeuren buiten Limburg

Isolatieglas

Tot een aantal jaar terug stond het plaatsen van een schuifdeur gelijk aan het verminderen van de isolatiewaarde van uw pand in Limburg. Tegenwoordig is het echter een optie om schuifpuien te installeren met een glasplaat van speciaal isolatieglas. Dit HR++ glas zorgt ervoor dat isolatiewaarde van uw woning in ieder geval niet daalt met een houten model schuifpui, en kan deze zelfs doen stijgen met een kunststoffen model. Zo wordt het mogelijk om met de installatie van een schuifpui de stookkosten te verminderen en te besparen op het verbruik van fossiele brandstoffen.


schuifdeur buiten

Erkend vakman

Neemt u contact op met de medewerkers van Schuifpui Expres in Limburg, dan bent u verzekerd van een snellen en vakkundige hulp door een erkend vakman. Deze hebben veel ervaring op het gebied van de installatie, reparatie en het onderhoud van schuifdeuren. Daarnaast hebben de meeste specialisten zich verdiept in schuifpuibeveiliging. Wij garanderen dan ook dat u met alle experts uit ons netwerk, ook die uit Limburg, naar tevredenheid zult worden geholpen. De klus zal snel en adequaat door onze experts worden uitgevoerd, opdat u spoedig van een verhoogd woonklimaat kunt genieten.Sloten en beslag

Voor het beveiligen van een schuifpui hoeft u niet perse speciale beveiligingsmaatregelen te treffen. Het is tevens mogelijk om te kiezen voor een goed slot, waarmee u het inbrekers zeer moeilijk maakt. Voor de beste schuifpuibeveiliging met enkel slot raden onze experts uit Limburg een meerpuntsslot aan. Dit is een slot waarbij u met een enkele sleutel meerdere grendels in de deur draait, zodat deze tocht- en inbraakvrij sluit. Het installeren van een meerpuntsslot kunt u het beste overlaten aan een professional.

Merken

Wanneer u een schuifpui bestelt bij één van de specialisten uit het netwerk van Schuifpui Expres in Limburg, dan hebt u de keus uit schuifpuien van een A-merk, of van een standaard huismerk. Kiest u voor één van de A-merken, dan profiteert u van hoge kwaliteitseisen en is ook de kans op een noodzakelijke reparatie een stuk kleiner. De prijzen voor de bekende merken zoals Veka, Knipping en Schüco liggen echter een stuk hoger dan die van een standaard huismerk. Laat u door een professional informeren over het verschil in kwaliteit en prijzen.


schuifpui beveiligen

Schuifpui beveiligen

Het beveiligen van schuifdeuren hoeft niet zeer ingewikkeld te zijn, in de meeste gevallen is het voldoende om de deur te beveiligen met behulp van een goed slot en beslag. Toch krijgen wij af en toe van klanten de vraag of het mogelijk is de schuifpui beter te beveiligen dan met een enkel slot. Voor extra schuifpuibeveiliging bestaan er meerdere opties. De meest doeltreffende methode is de deur te beveiligen door een latje op maat te laten maken, en deze in de bovengeleider van de deur te leggen. Zo maakt u het inbrekers onmogelijk om de schuifdeur uit de ophanging te tillen. Een tweede optie is om een dievenklauw of ander extra beslag te plaatsen bij het gedeelte dat naar buiten opent.


schuifpui reparatie Limburg

Reparatie en onderhoud

Naast het installeren van schuifpuien, kunnen onze specialisten u tevens ondersteunen met de reparatie en het onderhoud van uw huidige schuifdeur. Een deel van dit onderhoud is gemakkelijk zelf af te handelen. Zo kunt u onder andere de wieltjes smeren en schoonmaken, en de (kunststof) kozijnen onderhouden door deze met een vochtige doek af te nemen. Wat betreft de reparatie bestaan er diverse onderdelen die wij kunnen herstellen, tegen lage kosten. Loopt bijvoorbeeld uw deur niet meer gesmeerd over de rails? Of is er een beschadiging ontstaan aan een houten kozijn? Dan zorgen wij met een snelle en vakkundige reparatie dat dit voor u wordt opgelost, de reparatie is bij ons in goede handen.Schuifpui wieltjes vervangen

Wij begrijpen dat u graag zoveel mogelijk op de kosten voor onderhoud en reparatie wilt besparen. Het is dan ook een optie om een deel van het onderhoudswerk zelf uit te voeren. Een voorbeeld va n kluswerk dat u eigenhandig zou kunnen uitvoeren is het vervangen van de wieltjes. Het vervangen van de wieltjes zorgt voor een groter gebruiksgemak en een betere schuifpuibeveiliging. Ook het aanpassen van slot en beslag is een optie.


schuifpui wieltjes vervangenZelf een schuifpui plaatsen?

Om op de kosten voor het plaatsen van een schuifpui te besparen kan u ervoor kiezen om de schuifdeur zelf te installeren. U moet echter wel goed beseffen wat u zich hiermee op de hals haalt: het monteren van schuifpuien is een klus die vrij ingewikkeld is, en waarvoor wel zekere handigheid vereist is. Zo moet u onder andere rekening houden met het verhogen van de vloer, en het inbedden van een rail in het plafond of de vloer. Hebt u ervaring met het monteren van kozijnen of deuren, dan kunt u zeker overwegen om de schuifpui zelf te plaatsen. Hebt u dit nog nooit eerder gedaan? Laat dan een vakman uit Limburg langskomen om de schuifdeuren te plaatsen. Zo weet u zeker dat u het materiaal niet verbuigt, of dat u het op een dergelijke wijze installeert dat er in de toekomst al gauw een reparatie vereist is.

Stappenplan

Het onderstaande stappenplan is dus geschikt voor het plaatsen van schuifdeurtjes op een kleinere schaal. Hebt u vragen over de stappen, of wilt u weten hoe u een schuifpui van grote afmetingen moet plaatsen? Neem dan contact met onze vakmannen op via het webformulier. Ook voor praktische ondersteuning bij de installatie zit u bij ons goed. Wij komen spoedig naar u toe.
Stap 1: Prepareer eerst de lat waaraan de rails wordt opgehangen. Plaats schuine kapjes aan beide uiteinden, en installeer de lat vervolgens waterpas op de gordingen.

Stap 2: Vervolgens dient u de geleider op maat te maken. Wilt u meerdere deurtjes achter elkaar langs laten lopen? Dan moet u een duorail kiezen. Voor een eenvoudiger installatieproces raden wij een solorail aan.

Stap 3: Maak de rails als deze op maat is aan de onderzijde van de lat vast. Kijk daarna met een proefwieltje hoe hoog de deurtjes moeten worden. Maak ze niet te groot, ze moeten natuurlijk wel in de rails kunnen schuiven.

Stap 4: Teken daarna de deuren af op de MDF-platen, en zaag het materiaal in de juiste afmetingen. Voor een afgewerkt resultaat moet u deze dan verven of behangen.

Stap 5: Monteer de wieltjes op de schuifdeuren, en hang deze daarna in de al opgehangen rails.

Stap 6: Maak het geleidingsprofiel vast, en hang de schuifdeurtjes ook in dit gedeelte.

Stap 7: De laatste stap is om de handgrepen aan de deurtjes te bevestigen.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Limburg en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!

Een schuifdeur plaatsen laat u over aan de specialisten gelieerd aan Schuifpui Expres uit Limburg. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifdeur! Makkelijk, snel en geheel kosteloos.Hoe werkt het?

Wanneer u via het contactformulier uw wensen doorgeeft voor het plaatsen van een schuifpui, of de reparatie van uw huidige schuifdeuren, dan zetten wij deze daarna door naar een aantal professionals uit de regio. Deze maken voor u een offerte op maat, welke wij vervolgens aan u doorsturen. U kunt deze dan zelf vergelijken, en contact opnemen met de gekozen expert.

  • U vraagt via het formulier vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
  • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
  • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
  • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Landelijk netwerk

Bij Schuifpui Expres zijn we begonnen met een lokaal netwerk van schuifpui specialisten, die diensten aanboden op het gebied van installatie, onderhoud en reparatie. Doordat het concept goed is aangeslagen, hebben wij ons netwerk nu uitgebreid over het hele land. Dit betekent dat u altijd een schuifdeur specialist kunt inschakelen via onze service.
hefschuifpui Limburg

Bestrating offertes aanvragen