Schuifpui Venray

Schuifpui Venray

Overweegt u de aankoop van een schuifpui? Dit biedt vele voordelen: u krijgt meer lichtinval in huis, betrekt uw tuin bij uw leefruimte en verhoogt de waarde van het pand! Twijfel daarom niet langer en vraag vandaag nog vrijblijvende offertes aan! Wij werken samen met een breed aanbod aan specialisten, werkzaam in heel Nederland.

Neem nu contact met ons op en meerfdere specialisten uit ons netwerk sturen u geheel vrijblijvend een aantal prijsopgaven toe. Vergelijk de offertes vervolgens zelf op prijs en aanbod.

De ervaring leert dat onze klanten op deze manier tot wel 30% op hun nieuwe pui besparen! Wilt u ook niet teveel betalen? Neem dan nu contact met ons op en start met vergelijken!

 

Netwerk in heel Nederland

Zoals wij hierboven al schreven werken wij samen met vele specialisten op het gebied van schuifpuien. In de afgelopen jaren hebben wij een landelijk dekkend netwerk kunnen vormen, zodat wij u ook in Venray van dienst kunnen zijn. Elke vakman die zich bij ons aansluit wordt door ons getest op prijs, kwaliteit en ervaring, zodat wij er zeker van zijn dat wij u de beste service tegen de scherpste prijzen kunnen bieden. Bent u op zoek naar een leverancier uit Venray voor de aanschaf en montage van uw nieuwe hefschuifpui? Neem gerust contact met ons op, dan sturen wij u zo spoedig mogelijk prijsvoorstellen toe. Voordelen van onze werkwijze zijn:

 • U vraagt eenvoudig tot 5 offertes aan
 • Onze service is kosteloos en geheel vrijblijvend
 • De ervaring leert dat klanten tot 30% op de kosten besparen

Gratis offertes vergelijken

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vul ons contactformulier en ontvang geheel vrijblijvend een aantal prijsopgaven. Het is dan aan u om de prijzen te vergelijken: let hierbij op prijs en aanbod, maar neem ook de voorwaarden door. Wellicht bent u op zoek naar de vakman die u van de beste service kan voorzien of wilt u juist uw schuifpuien zo voordelig mogelijk laten plaatsen. Twijfelt u tussen meerdere vakmannen? Vraag dan referenties aan, zodat u zeker weet dat de specialist in kwestie vakwerk levert.

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten schuifpuien | Materialen | Merken | Beveiligen | Reparatie & Onderhoud
soorten schuifpui Venray

Soorten schuifpuien

Oriënteert u zich op de aankoop van een schuifdeursysteem? Dan zult u ongetwijfeld merken dat er diverse modellen en systemen verkrijgbaar zijn. Klanten vragen daarom regelmatig welk systeem de beste keuze is. Hierop is echter geen één antwoord te geven. Wat het beste systeem voor u is, kan juist een slechte keuze zijn voor een ander. Het is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en wensen, evenals uw budget. Doorgaans zijn er, naast het standaard systeem, drie soorten schuifpuien die in Venray veel geplaatst worden: de hefschuifpui, de kiepschuifpui en de harmonica schuifpui. Deze drie verschillende systemen worden in de tekst hieronder kort toegelicht. Indien gewenst zal een specialist uit Venray u van aanvullende informatie of een advies op maat voorzien.


hefschuifpui Venray

Hefschuifpui

De hefschuifpui heeft z’n naam te danken aan het bedieningsmechanisme. Voor de bediening maakt men namelijk gebruik van een soort hefbui. Het openen en sluiten doet u door middel van een hendel. Door deze hendel om te draaien zet u de hefschuifpui vast. Dit biedt u verschillende voordelen op het gebied van de schuifpuibeveiliging. U kunt de deur op diverse standen vastzetten, wat een aantal mogelijkheden met zich mee brengt. U zou de deur bijvoorbeeld ook op een kier kunnen zetten om uw woonkamer goed te ventileren, zonder dat het van buitenaf mogelijk is om de schuifdeuren verder opzij te schuiven! Dit systeem maakt gebruik van een looprail dat verwerkt is in de vloer, zodat er geen drempels aanwezig zijn.
Kiepschuifpui

Heeft u een kleinere doorgang? Dan is een kiepschuifpui tevens een goede optie. Dit systeem kunt u, evenals een standaard systeem, volledig opzij schuiven. Dankzij het kiepmechanisme is het echter tevens mogelijk om de schuifdeur naar binnen te kiepen. Zo is uw huis goed afgesloten terwijl u blijft ventileren. Dit mechanisme is tevens de reden dat de kiepschuifpui enkel geschikt is voor kleinere afstanden. Wilt u een doorgang breder dan 3 meter creëren, dan raden wij u een harmonica- of kiepschuifpui aan. De bediening van de kiepschuifpui gebeurt door middel van een kruk. U kunt ervoor kiezen om de kruk enkel aan de binnenzijde te plaatsen voor een optimale schuifpuibeveiliging. Hiermee bepaalt u in hoeverre u de deur open schuift en hoever u deze wilt laten kiepen.

Harmonica schuifpui

Harmonica schuifpuien hebben verschillende voordelen, en komen met name van pas als u graag uw tuin bij uw interieur betrekt. Bij het openschuiven van een kiep- of hefschuifpui kunt u deze altijd maar voor de helft openen. Bij harmonicadeuren is het dankzij het mechanisme mogelijk om het gehele oppervlakte te openen. Doordat u bovendien kunt variëren in de structuur, is het mogelijk om harmonica schuifpuien tot wel 8 meter breed te plaatsen! Dit biedt vele voordelen. Zo vangt u extra veel licht in huis, is het ventileren van de woonkamer heel eenvoudig en lijkt uw woning een stuk lichter en ruimtelijker. Bij dit systeem heeft u ruime keuze uit verschillende materiaalsoorten, maar voornamelijk kunststof, houten en aluminium schuifpuien worden geplaatst.Besparen op uw nieuwe schuifpui van hout aluminium of kunststof? Vraag dan vrijblijvend offertes aan, vergelijk en bespaar tot 30% op de kosten!kunststoffen schuifpuien in Venray

Kunststof

Kunststof is op dit moment waarschijnlijk het meest populaire materiaal in Venray. Kunststof heeft doorgaans iets minder karakter dan echte houten schuifpuien, maar in sommige gevallen is het mogelijk om te kiezen voor een kunststof dat de uitstraling van een houten frame nabootst. Kunststof is praktisch onderhoudsvrij en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een kleur die goed bij uw interieur past!
De prijzen van kunststof schuifpuien liggen bovendien een stuk lager dan houten kozijnen, en is daarom een goede keuze als u een beperkt budget heeft. Voor een breedte van ongeveer 3 meter betaalt u gemiddeld €1.850,- tot €3.000,-. Wilt u liever een breder exemplaar? Een kunststof hefschuifpui van 5 tot 6 meter kost ongeveer €4,200,- tot €5.500,-.

Voordelen van kunststof

Kunststof heeft een hele gunstige prijs en is daarom een uitstekende keuze in het geval van een beperkt budget. Voor een scherpe prijs profiteert u namelijk van een uitstekende kwaliteit! Zo heeft kunststof doorgaans een hogere isolatiewaarde dan een houten basis en vereist het maar weinig onderhoud. Zonder dat u er veel tijd aan kwijt bent profiteert u van een hele lange levensduur. Kunststof gaat tot maar liefst 50 jaar lang mee! Tot slot is het volledig recyclebaar en is het tevens verkrijgbaar met een houtlook.

Prijstabel kunststof

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €1.850,- tot €3.000,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €2.800,- tot €4.400,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.200,- tot €5.500,-


aluminium schuifpui in Venray

Aluminium

Aluminium is een metaal dat relatief eenvoudig gewonnen wordt. Van bauxiet maakt men aluinaarde, wat vervolgens in een bad van fluoridezout met behulp van elektriciteit tot aluminium wordt gevormd. Aluminium heeft vele doeleinden, waaronder schuifpuien en kozijnen. Het heeft een hele bijzondere uitstraling, waar u van moet houden. Het robuuste uiterlijk is bijvoorbeeld erg geschikt voor modernere woningen. Aluminium is een erg licht metaal, terwijl het ook heel erg sterk is. Het is dan ook geen verrassing dat aluminium erg populair is bij zakelijke klanten. Het is namelijk geschikt om hele grote raampartijen te dragen, zonder dat de bediening te zwaar wordt. De prijs van aluminium is vergelijkbaar met die van een houten basis: voor een schuifpui van ongeveer 3 meter ligt de prijs tussen de €3.000,- tot €3.100,-.

Voordelen van aluminium

Eén van de redenen waarom onze klanten uit Venray kiezen voor aluminium, zijn de sterke profielen. Wat echter ook belangrijk is om te weten, is dat aluminium enorm onderhoudsvriendelijk is. Het gaat niet werken en wordt niet aangetast door de weersomstandigheden. Daar komt bij dat het, net als kunststof, volledig te recyclen is. Doordat aluminium nooit z’n goede kwaliteit verliest is het bovendien goed te hergebruiken. Eén van de grootste voordelen is echter de hoge isolatiewaarde. Doordat u een optimale besparing op uw stookkosten behaalt, verdient u de investering op termijn ruim terug.

Prijstabel aluminium

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €3.000,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.400,- tot €3.700,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.000,- tot €4.300,-
schuifpui van hout

Hout

Zoals wij hierboven al omschreven wint kunststof in Venray steeds meer aan populariteit. Voor sommige klanten gaat er echter niets boven hout. Wellicht bent u gecharmeerd van de warme houten uitstraling, of misschien heeft u enkel houten kozijnen in huis en wilt u daarom iets dat hier goed bij past: er zijn voldoende redenen waarom een houten schuifpui voor u de beste keuze is! Het houten frame gaat, mits goed onderhouden, tot maar liefst 75 jaar mee! Wel raden wij u aan het schilderwerk eens in de 5 tot 7 jaar te laten herstellen, zodat de kans op beschadigingen zo klein mogelijk is. Wilt u graag een kiepschuifpui? Dan is een houten frame vanwege het ingewikkelde mechanisme helaas geen optie.


meranti schuifpui

Houtsoorten voor een schuifpui

De uitstraling van uw schuifpui wordt voor een groot deel beïnvloed door de keuze voor het hout. Wij maken gebruik van diverse houtsoorten, maar in Venray zijn Merbau en Meranti verreweg de populairste keuzes. Merbau biedt absoluut de beste kwaliteit. Wanneer Merbau is gedroogd, wordt het nauwelijks nog aangetast door de weersomstandigheden. Zo profiteert u bij merbau van een hele langs levensduur. Omdat deze houtsoort daarnaast enorm hard is, is een schuifpui van merbau hout bovendien inbraakwerend. Het nadeel van Merbau is dat de prijs van deze houtsoort aardig hoog ligt. Meranti is een stuk voordeliger. Deze heeft een iets minder lange levensduur, maar biedt veel van dezelfde voordelen als merbau. Meranti staat bekend om z’n roodbruine kleur.


Prijstabel hout

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €2.850,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.000,- tot €3.900,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €3.800,- tot €4.500,-


keurmerken schuifpui

Keurmerken

Keurmerken werden in het leven geroepen, om het de consument wat makkelijker te maken. Wilt u zeker weten dat u te maken heeft met hoogwaardige kwaliteit? Dan hoeft u enkel te letten op de verschillende keurmerken. Kiest u voor een kunststof schuifpui? Let dan op de volgende keurmerken: VKG, KOMO en SKG. Dan bent u er zeker van dat uw kunststof schuifdeuren voldoen aan strenge eisen op het gebied van onder meer duurzaamheid en veiligheid. Als u kiest voor hout, let dan op het FSC en PEFC keurmerk. Op deze manier bent u verzekerd van hout afkomstig uit een duurzaam bosbeheer.


HR++glas in schuifpui Venray

Beglazing

De keuze voor het materiaal van uw pui is van grote invloed op de isolatiewaarde. De keuze voor de beglazing speelt echter een nog grotere rol! U kunt kiezen voor een materiaal met een hoge isolatiewaarde, maar als u vervolgens kiest voor enkel glas dan zijn uw deuren nog steeds een groot warmtelek. Om dit te voorkomen doet u er verstandig aan om te kiezen voor isolatieglas. Wanneer u kiest voor een aluminium frame dan is het zelfs mogelijk te kiezen voor driedubbel hoogrendementsglas, waardoor u profiteert van de hoogst mogelijk isolatiewaarde.Merken

Wanneer u een schuifpui wilt laten plaatsen, dan heeft u niet alleen te maken met diverse systemen, modellen en materialen, maar zult u tevens voor een merk moeten kiezen. Wanneer u via ons service in contact wordt gebracht met een specialist uit Venray, dan weet u zeker dat u een ruimte keuze heeft uit diverse merken.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor diverse A-merken van hoge kwaliteit, of juist voor de scherpste prijzen van een huismerk. Hoewel de producten van diverse merken op elkaar kunnen lijken, zitten er kleine verschillen in. Een vakman uit uw regio kan u informeren over de verschillende merken.schuifpuibeveiliging Venray

Schuifpuibeveiliging

In de meeste gevallen is het beveiligen van de schuifpui niet ingewikkeld. Vaak is een simpel slot voldoende op de schuifpuibeveiling te waarborgen. In sommige situaties wensen klanten echter een betere schuifpuibeveiliging. Natuurlijk kan u in dat geval de schuifpui extra beveiligen. Een eenvoudige manier om de schuifpui beter te beveiligen, is door middel van een speciaal latje in de bovengeleider. Dit latje zorgt ervoor dat het voor inbrekers nagenoeg onmogelijk is om de deur uit de geleiders te tillen. Natuurlijk zou u ook extra veiligheidsbeslag kunnen laten plaatsen, dit zal uw schuifpui tevens beter beveiligen.


schuifpui reparatie

Reparatie en onderhoud

Behalve het plaatsen is het ook mogelijk om een specialist uit uw regio in Venray in te schakelen voor het repareren van uw schuifpui. Er zijn diverse oorzaken waarvoor een reparatie noodzakelijk is. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat er een defect aan de geleider is. Gaat uw schuifpui moeizaam open? Misschien dat er na verloop van tijd vuil in de geleiders is opgehoopt. Een specialist uit Venray zal in dit geval een reparatie aan de geleiders uitvoeren. Het is echter ook goed mogelijk dat u het slachtoffer bent geworden van een inbraak waarna er een reparatie nodig heeft aan het slot. Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
sloten en beslag schuifpui

Sloten en beslag

Zoals wij eerder al omschreven is het niet altijd noodzakelijk om uw schuifpui extra te beveiligen. Wilt u dit toch graag? Dan is het mogelijk om speciaal veiligheidsbeslag voor uw schuifdeur aan te schaffen. De experts uit ons netwerk raden u aan om te kiezen voor een meerpuntsslot. Met een meerpuntsslot draait u uw schuifpui op meerdere locaties op slot, waardoor de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner is. Laat de installatie van uw nieuwe slot over aan een professional, zodat u verzekerd bent van de beste schuifpuibeveiliging.


schuifpui wieltjes vervangen in [var]

Schuifpui wieltjes vervangen

Een schuifpui wordt waarschijnlijk veel gebruikt, dus het is niet raar dat bepaalde onderdelen op den duur gaan slijten. Eén van de onderdelen die onze experts uit Venray regelmatig vervangen zijn de wieltjes. Door deze op tijd te vernieuwen voorkomt u grotere problemen en zorgt u ervoor dat de schuifpui weer soepel geopend kan worden. Het is mogelijk om zelf deze wieltjes te vervangen, maar u kunt uiteraard ook contact opnemen met een vakman uit Venray.
Kwalitatieve schuifpuien tegen de scherpste prijzen! Laat uw nieuwe schuifpui plaatsen door ervaren vakmannen uit ons netwerk in Venray. Neem vandaag nog contact op via ons contactformulier!Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van onze service kunt u eenvoudig offertes vergelijken, om zo tot wel 30% op de totale kosten te besparen. Vele klanten vragen ons regelmatig hoe onze service precies in z’n werk gaat. Wij gaan als volgt te werk:

 • U bent geïnteresseerd in het plaatsen van een schuifdeur? Vul het contactformulier zo uitgebreid mogelijk in, zodat wij een duidelijk beeld hebben van uw wensen.
 • Na het achterlaten van uw contactgegevens nemen wij contact op met een aantal specialisten uit uw regio.
 • U ontvangt zo spoedig mogelijk maximaal 5 offertes, gratis en geheel vrijblijvend. U kunt deze offertes vergelijken op prijs en aanbod.
 • Heeft u een aanbod gekregen dat u bevalt? Neem dan contact op met de betreffende vakman. Als dit niet het geval is, dan bent u in geen geval verplicht om op een offerte in te gaan.

Landelijk netwerk

In de afgelopen jaren hebben wij een landelijk dekkend netwerk van specialisten kunnen opbouwen, en daar zijn we trots op! Als u contact met ons opneemt stellen wij u in verbinding met maximaal 5 vakmannen uit Venray. Zo is er altijd een specialist beschikbaar om op uw hulpvraag te reageren! Bovendien zijn alle vakmannen uitstekend gediplomeerd en beschikken zij over jarenlange ervaring, waardoor u verzekerd bent van de beste service tegen de scherpste prijzen
hefschuifpui in VenrayKlanten over onze dienstverlening

Op basis van 96 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes83%

 • Prijzen87%

 • Snelheid78%

 • Algemene beoordeling83%

Tevreden klanten

klantervaring van de JongJ. de Jong – Venray
Wij hebben een grote tuin, en zaten ons al jarenlang af te vragen of een schuifpui iets voor ons was. Wij dachten altijd dat het veel te duur was, maar toen we de offertes hadden aangevraagd bleek dat een schuifpui prima binnen ons budget te regelen was. De vakmannen hebben hem inmiddels geplaatst. Ze waren vriendelijk en vakkundig.

klantervaring van Laanstra
R. Laanstra – Venray
Toen wij ons huis in Venray kochten wisten wij direct dat we een schuifpui wilden laten plaatsen, zodat we optimaal van onze tuin konden genieten. Na het vergelijken van de offertes kozen we voor een vakman uit onze regio, die harmonica schuifdeuren adviseerde. Deze zijn inmiddels naar volle tevredenheid geplaatst!

Gratis offertes