Schuifpui Venlo

Schuifpui Venlo

Voor het creëren van een directe doorgang naar het balkon of terras, het verbeteren van de ventilatie en een stijging van de pandwaarde is een schuifpui uitermate geschikt. Bij ons netwerk van specialisten in Venlo bent u aan het juiste adres voor hulp bij het plaatsen en beveiligen van onder meer kunststof, houten en aluminium schuifpuien. Daarnaast kunt u één van de vakmannen die zich bij ons hebben aangesloten ook inzetten voor het repareren en onderhouden.

Wilt u weten wat de prijzen worden voor een schuifpui naar uw wensen? Aarzel dan niet om een aantal vrijblijvende offertes bij ons op te vragen. Dit kan eenvoudig via het formulier op deze pagina. Vergelijk de offertes zelf op basis van prijzen en aanbod, en kies voor de vakman uit Venlo die het beste bij u past! Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp.

Netwerk van bedrijven

Zoekt u een erkend vakman uit Venlo die u kan ondersteunen bij het plaatsen van een schuifpui? Of die het onderhoud of de schuifpuibeveiliging voor u afhandelt? Dan zit u bij ons goed. Bij ons netwerk zijn enkel ervaren en uitstekend gediplomeerde experts uit het hele land aangesloten. Wij verwachten bovendien dat elke vakman zich regelmatig laat bijscholen, om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken voor installatie en reparatie. Heeft u tips ter verbetering van ons werk? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Uw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Voordelen van onze werkwijze zijn:

 • In één keer diverse offertes aanvragen.
 • Op uw eigen tempo prijsopgaven vergelijken.
 • Alleen zorgvuldig geselecteerde bedrijven.
 • Geheel gratis en vrijblijvend.
 • Vakwerk tegen de scherpste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u welke prijzen er gelden voor het plaatsen van een schuifpui bij uw bedrijfspand in Venlo? Hebt u een vraag over de kosten? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen een standaard schuifpuibeveiliging en een speciaal slot en beslag? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier. Geef hierop uw wensen aan, en wij sturen u spoedig enkele offertes toe van experts uit de regio. Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken, vindt u altijd een passende vakman uit Venlo. Of het nu gaat om een aluminium, kunststof of houten pui; u profiteert bij ons van een snelle installatie en aantrekkelijke prijzen, en wij helpen u met alle plezier verder!

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten schuifpuien | Materialen | Merken | Beveiligen | Reparatie & Onderhoud
soorten schuifpui Venlo

Soorten schuifpuien

Wie heeft besloten om een schuifpui te laten plaatsen bij een woning of bedrijfspand in Venlo, heeft vervolgens de keus uit diverse systemen. Er bestaan verscheidene systemen, maar naast het standaard model zijn in Venlo deze drie modellen het meest populair: de hefschuifpui, de kiepschuifpui en harmonica schuifdeuren. Elk model heeft zo zijn eigen voor en nadelen maar welk systeem het meest geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Behalve de keuze uit het systeem heeft u tevens de keuze uit het materiaal. Kunststof wordt steeds vaker gekozen, maar ook hout blijft populair. Daarnaast heeft u tevens de keuze uit aluminium. Bent u benieuwd naar de verschillende modellen of wilt u meer informatie over de prijzen? Een specialist uit ons netwerk kan u in dat geval voorzien van informatie.


hefschuifpui Venlo

Hefschuifpui

Een hefschuifpui is vergelijkbaar met een standaard systeem. In de vloer plaatsen de vakmannen een looprail, zodat zij geen drempels en andere obstakels hoeven te creëren. Doordat het vloeroppervlak volledig vlak blijft, is dit systeem ook erg geschikt voor mindervalide. Het verschil met een standaard schuifpuisysteem, is de manier van bedienen.

Bij een standaard systeem maakt u gebruik van een handgreep met een veiligheidscilinder. Bij een hefschuifpui maakt u echter gebruik van een hefboom. Het gebruik van de hefboom brengt een aantal voordelen met zich mee op het gebied van inbraakbeveiliging. Wanneer iemand bij u wil inbreken, zal hij de schuifpui moeten optillen voordat hij naar binnen kan komen.
Kiepschuifpui

Een tweede systeem dat u kunt laten plaatsen is de kiepschuifpui. Het voordeel van dit systeem is de uitstekende ventilatie en relatief lage kostprijs. De kiepschuifpui kunt u, behalve openschuiven, namelijk ook openkiepen. Dit vergroot uw gevoel van privacy, omdat er niet zomaar iemand bij u naar binnen kan lopen. Daarentegen profiteert u wel van frisse lucht in huis. Vanwege het mechanisme bent u bij dit systeem echter wel beperkt in uw keuze voor de breedte en het materiaal. Een kiepschuifpui is tot slechts 3 meter breed toe te passen. Wilt u liever grotere schuifdeuren in uw woning? Overweeg dan het gebruik van een hef- of harmonica schuifpui. Bovendien wordt de kiepschuifpui vaak niet van hout geproduceerd, waardoor u de keuze heeft uit alleen aluminium en kunststof.

Harmonica schuifpui

Tot slot kunt u kiezen uit het harmonica systeem. Wij merken dat klanten voor dit systeem kiezen als zij optimaal willen genieten van hun tuin. De kiepschuifpui of hefschuifpui heeft als nadeel dat deze maar aan één zijde geopend kan worden. Bij harmonicadeuren is het mogelijk om deze aan beide zijden helemaal open te vouwen. Wanneer geopend, nemen de deuren aan weerszijden ongeveer 7,5 centimeter per stuk in beslag, daardoor is het mogelijk om uw tuin volledig bij uw leefruimte te betrekken. Bij een harmonica schuifpui is het mogelijk om te variëren in de uitvoering, hierdoor is het mogelijk om een pui tot wel 8 meter lang te laten plaatsen! Wel is het bij de harmonica schuifpuien belangrijk dat u deze voorziet van een goede schuifpuibeveiliging.Een schuifpui plaatsen laat u over aan de specialisten gelieerd aan Schuifpui Expres uit Venlo. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifpui! Makkelijk, snel en geheel kosteloos!kunststoffen schuifpuien

Kunststof

Wij gaven eerder al aan dat u bij de aanschaf van een schuifpui kunt kiezen uit verschillende basismaterialen. In de praktijk merken wij dat steeds meer klanten uit Venlo kiezen voor een basis van kunststof. Dit komt voornamelijk omdat kunststoffen bouwproducten een lange levensduur hebben, en daarnaast een enorm hoge isolatiewaarde bieden. Doordat kunststof geen natuurlijk product is, gaat het niet werken en is er slechts beperkt onderhoud nodig.
Wij raden u aan om uw kunststof kozijnen eens per jaar goed te reinigen. Kiest u voor een kunststof basis voor uw schuifpui? Dan hoeft u deze niet te schilderen. Wel kunt u kiezen uit een breed aanbod aan kleuren, zodat de nieuwe toevoeging goed aansluit op uw inrichting.

Voordelen van kunststof

Er zijn meerdere redenen waarom u kunststof zou moeten overwegen. Eén van de grootste voordelen is de goede prijs / kwaliteit verhouding. Kunststof is, vergelijken met de andere materialen, relatief voordelig. Daarnaast heeft kunststof een uitstekende isolatiewaarde en heeft het maar weinig onderhoud nodig voor een lange levensduur. Eén van de weinige nadelen, is het feit dat een kleine reparatie bij een beschadiging niet eenvoudig is. In de meeste gevallen zult u het hele oppervlak moeten aanpakken.

Prijstabel kunststof

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €1.850,- tot €3.000,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €2.800,- tot €4.400,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.200,- tot €5.500,-


aluminium schuifpui

Aluminium

Een tweede materiaal dat uitermate geschikt is als basis voor bouwproducten, is aluminium. Aluminium ziet u in Venlo wellicht nog niet erg veel. Het heeft namelijk een hele bijzondere en robuuste uitstraling dat niet voor ieder pand geschikt is. Woont u in een hele klassieke woning? Dan is een materiaal als hout of zelfs kunststof qua uiterlijk waarschijnlijk meer geschikt. Aluminium past daarentegen wel erg goed in nieuwe of moderne woningen. Aluminium is ook zeer populair bij onze zakelijke klanten. Omdat het relatief eenvoudig uit de grond gewonnen wordt, is het een enorm duurzaam materiaal. De prijzen van aluminium zijn vergelijkbaar met de prijzen van houten schuifdeuren. Eén van de specialisten uit Venlo voorziet u graag van meer informatie over dit materiaal.

Voordelen van aluminium

Aluminium geeft een unieke uitstraling, dat is zeker een voordeel als u hiervan houdt. Daarnaast zijn er echter nog tal van redenen waarom het geschikt is voor de productie van schuifpuien. Zo is het bijvoorbeeld enorm licht, en tegelijk heel erg sterk. Dit zorgt ervoor dat het geschikt is om hele grote raampartijen te kunnen dragen, zonder dat de bediening zwaar is. Ook kinderen en ouderen kunnen aluminium schuifdeuren daarom soepel openen en sluiten. Tot slot heeft het een enorm lange levensduur en is het bijna onderhoudsvrij.

Prijstabel aluminium

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €3.000,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.400,- tot €3.700,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.000,- tot €4.300,-
schuifpui van hout in Venlo

Hout

Tot een aantal jaren geleden, was hout de meest gekozen basis voor kozijnen, ramen en deuren. Tegenwoordig zijn houten producten minder populair en biedt het te weinig voordelen voor het milieu. Toch zijn er voldoende redenen om te kiezen voor echt hout. Allereerst heeft het houten profiel een warme uitstraling. Het is lastig om dit met kunststof of aluminium na te maken. Zeker als u in een klassieke woning woont is het aan te raden om voor hout te kiezen, omdat dit de stijl van uw woning niet teveel verandert. Hoewel houten schuifpuien iets meer onderhoud vereisen, staat daar tegenover dat ze heel eenvoudig in een andere kleur te schilderen zijn. Het is afhankelijk van de houtsoort die u kiest hoeveel extra geld u kwijt bent aan het beveiligen van de schuifpui.


meranti schuifpui

Houtsoorten voor een schuifpui

Bent u geïnteresseerd in een houten model? Dan heeft u de keuze uit een aantal verschillende houtsoorten. De specialisten uit ons netwerk maken voornamelijk gebruik van Meranti of Merbau. Meranti staat voor diverse soorten tropisch hardhout, en staat bekend om z’n roodbruine kleur. Het voordeel van Meranti, is dat het een hele goede hardheid heeft. Hierdoor is het relatief eenvoudig om een deur van deze houtsoort te beveiligen en hoeft u geen extra geld te spenderen aan veiligheidsbeslag. Merbau is tevens een houtsoort dat veel wordt toegepast. Merbau is van hele goede kwaliteit, maar hier hangt ook een groter prijskaartje aan. Staat milieu hoog bij u in het vaandel? Kijk dan of de houtsoorten beschikken over een FSC of PEFC label, dit biedt garantie over de herkomst van het hout.


Prijstabel hout

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €2.850,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.000,- tot €3.900,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €3.800,- tot €4.500,-


keurmerken schuifpui

Keurmerken

Om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van een bouwproduct te kunnen garanderen, bestaan er verschillende keurmerken. Een keurmerk wordt door een onafhankelijk testbureau uitgegeven, wat betekent dat ze zeer betrouwbaar zijn. Een kwaliteitslabel dat geldt voor kunststoffen deurprofielen is het VKG keurmerk. Voor houten woononderdelen bestaan er het FSC en het PEFC keurmerk. Deze staan voor een duurzaam rooiproces. Aluminium bouwproducten hebben helaas geen eigen kwaliteitslabel. Bij deze artikelen kunt u het beste letten op algemene keurmerken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit certificaat geeft aan dat met een standaard schuifpuibeveiliging de kans op een gelegenheidsinbraak met 50 procent wordt verlaagd.


HR++glas in schuifdeur

Isolatieglas

Wij gaven al aan de het plaatsen van een schuifpui bij uw woning in [å] bijdraagt aan een betere isolatiewaarde. Voorwaarde is dan wel dat u kiest voor een kunststof of aluminium kozijn, en deze combineert met hoog isolerende beglazing. Dit zogeheten HR++ glas zorgt ervoor dat het warmteverlies vermindert. De kosten voor HR++ beglazing liggen vrij hoog, maar u draagt hierdoor wel bij aan een beter milieu.

In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de plaatsing van isolerende glazen. Ook de combinatie van een houten kozijn met isolerend glas levert soms een verbetering van de isolatiewaarde op.Merken

Wie overweegt om een aluminium, kunststof of houten schuifpui te laten plaatsen bij zijn woning in Venlo, doet er altijd goed aan om de beschikbare merken met elkaar te vergelijken. De leveranciers uit ons netwerk bieden zowel A-merken als huismerken aan. Dit betekent dat het aan u is om te besluiten in hoeverre u kiest voor kwaliteit en levensduur of voor budget. Over het algemeen raden onze experts aan om te kiezen voor één van de A-merken, omdat deze langer meegaan.

Bovendien verdient u deze investering op de lange termijn terug, omdat u de isolatiewaarde van uw pand vergroot. Hierdoor zal u jaarlijks flink besparen op uw energiekosten. Het verschil tussen de merken kan klein zijn, daarom raden wij u aan u goed te laten informeren.schuifpuibeveiliging in Venlo

Schuifpui beveiligen

Tot een aantal jaar geleden was de kans op een inbraak door de schuifpui relatief groot, vandaag de dag bestaan er echter vele mogelijkheden voor het beveiligen van schuifpuien. Zo kunt u voor de schuifpuibeveiliging bijvoorbeeld kiezen voor een slot met meerpuntssluiting, een dievenklauw of ander beslag dat de kans op een inbraak aanzienlijk verkleint. Naast deze zaken bestaan er tevens sensoren en camera’s die de inbraakveiligheid volledig optimaliseren. Het beveiligen van een kunststof pui is over het algemeen het eenvoudigst, aluminium en houten oplossingen vragen meer aandacht. De kosten voor het beveiligen hangen af van de mate van schuifpuibeveiliging die u wenst. Kies het liefst voor producten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, deze verkleinen de kans op een gelegenheidsinbraak met 50 procent.


schuifpui reparatie in Venlo

Reparatie & onderhoud

Naast het plaatsen en beveiligen van schuifpuien, is menig expert uit ons netwerk gespecialiseerd in de reparatie of het nodige onderhoud. Wie zorgt voor het juiste onderhoud van de diverse woononderdelen voorkomt dat er een reparatie nodig is, en verlengt bovendien de levensduur. Zelfs bij goed onderhoud komt het echter af en toe voor dat er een reparatie nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de noodzaak voor het vervangen van de beglazing, het herstellen van de rails of het aanpassen van de schuifpuibeveiliging. Wij raden onze klanten uit Venlo over het algemeen aan om voor de reparatie de hulp van een erkend vakman in te schakelen. Deze zal de reparatie snel en vakkundig afhandelen, zodat u spoedig weer geniet van een optimaal wooncomfort.
sloten en beslag schuifpui

Sloten en beslag

Voor de schuifpuibeveiliging zijn goede sloten en beslag van groot belang. Eén soort slot die wij regelmatig aanraden is het slot met een meerpuntssluiting. Bij een dergelijk slot draait u met één sleutel meerdere grendels in de kozijnen, waardoor deze luchtdicht en inbraakveilig wordt afgesloten. Naast een slot met meerpuntssluiting, bestaan er ook simpelere sloten, zoals een penslot. Beslag dat naast een grendel gebruikelijk is, is de dievenklauw of een speciaal latje dat u in de bovengeleider kunt leggen. Hierdoor voorkomt u dat inbrekers de deur uit de ophanging kunnen tillen.


schuifpui wieltjes

Schuifpui wieltjes vervangen

Heeft u maar weinig budget voor een reparatie en bent u enigszins handig ingesteld? Dan is het mogelijk om een reparatie zelf uit te voeren. Eén van de klussen waarvoor u niet perse de hulp van een schuifpuispecialist uit Venlo nodig heeft, is het vervangen van de wieltjes. Een schuifdeur loopt over het algemeen over enkele wieltjes, welke door veelvuldig gebruik kunnen slijten of beschadigen. Het vervangen van deze wieltjes is niet heel ingewikkeld, maar zal wel enige tijd kosten.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Venlo en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!Hoe werkt het?

Hebt u interesse in de plaatsing van een schuifdeur? Geef dan via het contactformulier uw wensen door. Wij zetten uw aanvraag door naar enkele professionals uit de regio. Deze voorzien u vervolgens van een offerte op maat. Het is aan u om deze prijsopgaven te vergelijken en contact op te nemen met de expert naar wens.

 • U vraagt via het formulier op deze pagina vrijblijvend meerdere prijsopgaven aan voor de te verrichten werkzaamheden.
 • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
 • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
 • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Landelijk netwerk

Zoals eerder al aangegeven werken wij bij Schuifpui Expres met een landelijk netwerk van specialisten. Dit betekent dat er altijd een specialist in de regio beschikbaar is, om u te helpen bij het installeren, beveiligen en onderhouden van uw schuifdeuren. De effectiviteit van deze methode is bewezen tijdens een eerste kleine pilot. Wegens groot succes hebben wij onze service daarna uitgebreid over heel Nederland.
hefschuifpui in VenloKlanten over onze dienstverlening

Op basis van 96 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes83%

 • Prijzen87%

 • Snelheid78%

 • Algemene beoordeling83%

Tevreden klanten

klantervaring van de JongJ. de Jong – Venlo
Wij hebben een grote tuin, en zaten ons al jarenlang af te vragen of een schuifpui iets voor ons was. Wij dachten altijd dat het veel te duur was, maar toen we de offertes hadden aangevraagd bleek dat een schuifpui prima binnen ons budget te regelen was. De vakmannen hebben hem inmiddels geplaatst. Ze waren vriendelijk en vakkundig.

klantervaring van Laanstra
R. Laanstra – Venlo
Toen wij ons huis in Venlo kochten wisten wij direct dat we een schuifpui wilden laten plaatsen, zodat we optimaal van onze tuin konden genieten. Na het vergelijken van de offertes kozen we voor een vakman uit onze regio, die harmonica schuifdeuren adviseerde. Deze zijn inmiddels naar volle tevredenheid geplaatst!

Gratis offertes