Schuifpui Middelburg

Schuifpui Middelburg

Bent u op zoek naar een manier waarbij u wel kan genieten van de buitenlucht en heerlijke temperaturen, zonder dat u uw terras moet verbreden of andere grote verbouwingen moet laten uitvoeren? Door schuifpuien te installeren profiteert u van de volledige ruimte van het terras of balkon, terwijl ook de beschikbare woonruimte gelijk blijft. De specialisten uit ons netwerk in Middelburg hebben zowel kunststof, aluminium als houten schuifdeuren in het assortiment. Deze zullen zij met alle plezier voor u plaatsen, of van onderhoud voorzien. Daarnaast helpen zij u tevens graag met de eventuele reparatie van uw huidige schuifpui. Op deze pagina geven wij u meer informatie over het plaatsen, beveiligen en onderhouden van uw hef- of kiepschuifpui, en vindt u tevens meer over prijzen en merken. Vul het contactformulier op deze pagina in en ontvang op korte termijn vrijblijvende offertes van meerdere experts uit de regio!

 

Kwaliteit gegarandeerd

Alle aangesloten bedrijven bij Schuifpui Expres Middelburg zijn zorgvuldig geselecteerd. U bent daardoor verzekerd van een goede partner voor het plaatsen van de nieuwe pui, of de reparatie van uw bestaande deur. De producten die de gelieerde leveranciers aanbieden zijn vervaardigd van duurzame materialen die lang meegaan. De communicatielijnen zijn kort, indien u na de aanschaf vragen heeft dan staat de aangesloten partner bij u uit de buurt voor u klaar. Niet alleen een prettig gevoel, het biedt ook zekerheid!

 • In één keer diverse offertes aanvragen.
 • Op uw eigen tempo prijsopgaven vergelijken.
 • Alleen zorgvuldig geselecteerde bedrijven.
 • Geheel gratis en vrijblijvend.
 • Vakwerk tegen de scherpste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Geheel vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u meer weten over de aanschaf van dergelijke dubbele beglazing bij u thuis? Hebt u behoefte aan uitgebreider advies over het kopen van een pui, de mogelijkheden voor beveiligen, onderhoud en reparatie, of de verschillen tussen een meerpunt- of standaard slot? Door via het contactformulier uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan te geven, kunnen wij uw vragen beantwoorden, en u desgewenst voorzien van prijsindicaties van specialisten uit de omgeving van Middelburg. Deze vergelijkt u geheel gratis en vrijblijvend op basis van uw eisen, waardoor u altijd kiest voor een schuifpui-leverancier die bij u past. Wist u dat u door het vergelijken van meerdere offertes tot wel 25% kan besparen op de kosten van de klus? We helpen u graag en hopen u te zien in Middelburg!

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten schuifpuien | Materialen | Merken | Beveiligen | Reparatie & Onderhoud
schuifpui soorten Middelburg

Soorten schuifpuien

Wanneer u een schuifpui aanschaft bij een leverancier uit ons netwerk, dan heeft u de keuze uit diverse schuifpuisystemen. Zo kunt u bij alle vakmannen terecht voor onder andere een hefschuifpui, kiepschuifpui of harmonica schuifpui. Al deze schuifpuien hebben hun eigen voor- en nadelen, en een vakman uit Middelburg voorziet u met plezier van alle benodigde informatie. Zo kunt u een weloverwogen keuze nemen, wat ervoor zorgt dat u optimaal van uw nieuwe schuifpui zult genieten. Wilt u een heel breed oppervlak volledig kunnen openen, om zo de tuin volledig bij uw inrichting te trekken? Dan raden wij u de harmonicadeuren aan. Wilt u juist een model met een uitstekende schuifpuibeveiliging, dan ligt de keuze voor een hef- of kiepschuifpui meer voor de hand.


hefschuifpui

Hefschuifpui

De hefschuifpui is één van de meest voorkomende modellen. De hefschuifpui wordt bediend met een hendel die werkt als een hefboom. Door de hendel omhoog te draaien, haalt u de deur van het slot zodat u de pui eenvoudig open schuift. Door de hendel naar beneden te draaien zet u de deur weer op slot, zodat iemand van buitenaf de deuren niet verder kan openen. Een hefschuifpui bestaat over het algemeen uit twee delen. Een bewegende deur en een vast raam. Daardoor is het niet mogelijk om het gehele oppervlak te openen. Een belangrijk voordeel van hefschuifpuien, is dat u deze kunt laten inwerken. Dit houdt in dat de vakmannen de rail en ophanging in de spouw verwerken. Dit creëert een beter aanzicht en meer ruimte binnenshuis.
Kiepschuifpui

Wellicht bent u bekend met het draai-kiep systeem dat in ramen geregeld voor komt. Ditzelfde systeem is ook verkrijgbaar bij een schuifpui: de kiepschuifpui. Een kiepschuifpui is op twee manieren te openen, zowel door de deuren open te schuiven als door het open te laten klappen. De bediening hiervan gaat, net als bij een draai-kiepraam, eenvoudig met behulp van de hendel. Door deze in een andere stand te draaien kiest u de stand van de deur. Als u hem open wilt kiepen, dan valt deze gedeeltelijk naar binnen. Dit heeft als voordeel dat u de lucht in huis continu kan verversen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw kind of huisdier naar buiten rent.

Harmonicadeuren

De harmonicadeuren zijn erg geschikt als gebruik voor grote oppervlaktes. Daarom is de harmonica schuifpui ook een veel gemaakte keuze van bedrijven en organisaties. In tegenstelling tot standaard schuifpuien, opent u harmonicadeuren door deze te vouwen. Er is geen sprake van een vast gedeelte, waardoor u als het ware de gehele muur kunt openen. Harmonica schuifpuien zijn dus ideaal wanneer u tuingericht wilt wonen. Met mooie zomerdagen vouwt u de deuren open, zodat u ook binnen kunt genieten van de frisse lucht. Een vakman uit Middelburg voorziet u graag van meer informatie betreffende de harmonica schuifpuien. Bent u nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.Een schuifdeur plaatsen laat u over aan de specialisten gelieerd aan Schuifpui Expres uit Middelburg. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifpui! Makkelijk, snel en geheel kosteloos!schuifpui van kunststof in Middelburg

Kunststof

Wanneer u zich gaat oriënteren op de aankoop van een schuifpui, dan heeft u de keuze uit een aantal verschillende materialen. Tegenwoordig kiezen de meeste van onze klanten voor schuifpuien van kunststof. Kunststof is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, heeft een lange levensduur en heeft maar weinig onderhoud nodig. Met kunststof kunt u, wat de uitstraling betreft, dus alle kanten op! Bent u bijvoorbeeld gecharmeerd van de warme uitstraling van echt hout, maar heeft u hier het budget niet voor? Kies dan voor een kunststof met houtlook. Deze bootst de originele houtnerven na, waardoor het net op echt hout lijkt. Het uitvoeren van reparaties is op kunststof echter een stuk ingewikkelder dan op houten kozijnen.

Voordelen van kunststof

Er zijn tal van redenen waarom klanten uit Middelburg steeds vaker kiezen voor kunststoffen schuifpuien. Kunststof is allereerst een betaalbaar materiaal, waardoor het zeker geschikt is voor klanten met een beperkt budget. Een standaard schuifpui van ongeveer 3 meter is al verkrijgbaar vanaf ongeveer €1,850,-. De kwaliteit van kunststof doet echter zeker niet onder aan de kwaliteit van houten schuifpuien. Zo heeft het nauwelijks onderhoud nodig maar is de levensduur van kunststof bijna net zo lang als die van echt hout.

Prijstabel kunststof

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €1.850,- tot €3.000,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €2.800,- tot €4.400,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.200,- tot €5.500,-


aluminium schuifpui

Aluminium

Aluminium is een materiaal dat vaak vergeten lijkt. Toch raken steeds meer klanten gecharmeerd van de charme van aluminium kozijnen. Aluminium heeft namelijk een hele bijzondere uitstraling, waar u van moet houden. Zeker in moderne of robuuste woningen is aluminium een waardevolle aanvulling. Aluminium is tevens een materiaal dat door veel bedrijven in Middelburg gekozen wordt. Dat komt omdat aluminium bij uitstek geschikt is voor grote afmetingen. Hoe groter het deuroppervlak, hoe meer gewicht er op de kozijnen zal drukken vanuit de beglazing. Aluminium is vele malen sterker dan kunststoffen of houten kozijnen, en zal daarom niet meebuigen. Vele industriële harmonica schuifpuien worden daarom ook wel gemaakt van aluminium.

Voordelen van aluminium

Steeds meer klanten zijn zich bewust van de voordelen van echt aluminium. Een voordeel dat vaak doorslaggevend is, is de mate van onderhoud. Het wordt niet aangetast door de weersomstandigheden en gaat niet roesten of werken. Hierdoor is de kans op beschadigingen erg klein. Bovendien hoeft u als woningeigenaar nauwelijks onderhoud uit te voeren. Het enige wat u hoeft te doen is het reinigen van het materiaal, hiervoor is een vochtige doek voldoende. Tot slot is het enorm sterk en erg licht tegelijk, waardoor het eenvoudig te bedienen is.

Prijstabel aluminium

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €3.000,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.400,- tot €3.700,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.000,- tot €4.300,-
houten schuifpui in Middelburg

Hout

Het grootste voordeel van hout is dat het een hoge sfeerwaarde heeft. Dit betekent dat u met houten producten veel warmte in huis haalt en dat u een rustieke uitstraling creëert. Een ander belangrijk voordeel van houten schuifpuien, is dat eventuele reparaties hieraan snel een eenvoudig uitgevoerd worden. Het schilderen van de houten kozijnen kan zowel gezien worden als voordeel en als nadeel. U kunt de kleur van de deuren bijvoorbeeld geheel eenvoudig wijzigen door de schilderen. Tegelijkertijd vraagt het bijhouden van schilderwerk enige energie waardoor het onderhoud van hout een stuk arbeidsintensiever is. Een nadeel van de houten kozijnen, is dat de prijzen gemiddeld aardig hoog liggen. Dat heeft te maken met het feit dat het een natuurlijk materiaal is.


schuifpui in Middelburg van meranti

Houtsoorten voor een schuifpui

Wanneer u kiest voor een houten schuifpui, dan heeft u alsnog de keuze uit verschillende houtsoorten. Dit is een belangrijke keuze, omdat dit de uitstraling en sfeer van de schuifpui bepaalt. Twee veelvoorkomende houtsoorten zijn Meranti en Merbau. Merbau is, wat ons betreft, de meest kwalitatieve houtsoort voor schuifpuien. Het isoleert uitstekend, werkt nauwelijks (uitzetten door vocht) en heeft een prachtige uitstraling. Het nadeel van Merbau is dat de prijs aardig hoog ligt. Daarom kiezen de meeste klanten voor een Meranti schuifpui. De term Meranti is een verzamelnaam voor diverse tropische hardhout soorten, allen met een roodbruine kleur. Dit tropisch hardhout is duurzaam en eenvoudig te beveiligen. Wel is er bij Meranti hout regelmatig onderhoud nodig om de duurzaamheid van het hout te waarborgen.


Prijstabel hout

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €2.850,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.000,- tot €3.900,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €3.800,- tot €4.500,-


keurmerken schuifpui Middelburg

Keurmerken

Voor veel producten in de bouwsector bestaan vandaag de dag verschillende keurmerken. Onafhankelijke testbureaus testen de producten op diverse kenmerken, zoals kwaliteit en duurzaamheid, of de veiligheid van het productieproces. Hieronder vindt u een lijstje met de meest bekende certificatielabels, per materiaalsoort.
Kunststof: een kunststof schuifpui zal een Komo Keurmerk, of SKG label meekrijgen. Beide labels richten zich specifiek op kunststof (gevel)bouwproducten en testen met name de kwaliteit van het materiaal.
Hout: houten producten kennen twee keurmerken, die beide eisten stellen aan verantwoord bosbeheer en een duurzaam productieproces. Vraag hiervoor naar een deur met het keuringslabel FSC of PEFC.
Aluminium: voor een aluminium product bestaat niet echt een eigen keuringslabel. Kijk vooral naar de algemene keurlabels, met name voor veiligheid en kwaliteit.


HR++glas schuifdeur

HR++ Glas

Met het installeren van een schuifpui is het mogelijk dat de isolatie van uw woning in Middelburg erop achteruitgaat. Zeker nu elke woning verplicht een energielabel moet hebben bij verhuur of verkoop is een dergelijke achteruitgang in isolatiewaarde ongewenst. Met name houten deuren of een schuifpui van aluminium zonder koudebrug brengen lagere isolatiewaarden met zich mee.

Door te kiezen voor een kunststof kozijn met HR++ beglazing is het echter ook mogelijk de isolatiewaarde, en daarmee de verkoopwaarde van uw pand te verhogen. HR++ glas is een glassoort waarbij tussen twee glaspanelen een ruimte bestaat, waartussen isolatiegas is gespoten.Merken

Voor vrijwel alle bouwproducten zijn zowel huismerken als A-merken op de markt. Schuifdeuren van een B-merk, koopt u het beste bij de plaatselijke bouwmarkt. Voor de meer bekende merken, raden wij aan contact op te nemen met meer gespecialiseerde leveranciers. Het voordeel van schuifpuien van een A-merk is dat deze een langere levensduur kent, gemakkelijker te plaatsen en te beveiligen is, en dat reparatie vaak niet nodig blijkt. Het gevolg van deze voordelen is natuurlijk dat de prijzen voor de bekende merken zeer veel hoger liggen.

Bij menig leverancier in Middelburg bent u aan het juiste adres voor zowel kunststof als aluminium en houten schuifdeuren van onder meer Knipping, Finstral, Veka en Schüco. Vraag naar de voordelen om zo een duidelijk beeld te krijgen van deze A-merken.schuifpui beveiligen in Middelburg

Schuifpui beveiligen

Hebt u een kunststof, aluminium of houten schuifpui aangeschaft? Dan is het tevens van belang deze goed te (laten) beveiligen. De meest voorkomende vorm van schuifpuibeveiliging is de installatie van een slot met meerpuntssluiting. Bij dit slot draait u met één sleutel verschillende grendels naar buiten, waarmee de deur stevig tegen de tochtstrip aan wordt getrokken en goed beveiligd is. Daarnaast is het mogelijk om uw deur extra te beveiligen met dievenklauwen, speciale balken, of zelfs lichtsensoren. Bovendien bestaat er een groot assortiment aan sloten en beslag, waaruit u vrij mag kiezen. Onze professionals uit Middelburg geven u hierover graag meer informatie. Wij verzekeren dat vrijwel alle topsloten en beslag voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Door een dergelijk slot te kopen zult u dan ook de kans op een gelegenheidsinbraak met de helft verkleinen.


schuifpui reparatie

Reparatie en onderhoud

Onze kunststof, aluminium en houten schuifdeuren gaan gegarandeerd jarenlang mee. Toch is het mogelijk dat er door een hoge gebruiksmate enige slijtage of beschadiging ontstaat. Het is dan aan te raden de reparatie door één van de bij ons aangesloten specialisten uit Middelburg te laten uitvoeren. Is er een wieltje vastgelopen? Een lek ontstaan in de beglazing? Of vertoont het houten kozijn enige scheuren? Zij helpen u graag om de reparatie snel en vakkundig uit te voeren. In de meeste gevallen is voor een reparatie maar een uurtje nodig, opdat u snel weer van een optimale schuifpui geniet.

De experts ondersteunen u niet alleen bij een standaard reparatie, ook voor het onderhoud of het beveiligen van uw pui bent u bij hen aan het juiste adres.
sloten en beslag schuifpui in Middelburg

Sloten en beslag

Natuurlijk is het beveiligen van uw schuifdeur niet alleen mogelijk door het installeren van een slot met meerpuntsloten, of een ander slot. Wij kunnen uw schuifpui tevens beveiligen met verschillende soorten beslag zoals: dievenklauwen, grendels, of een bewegingssensor. Alle leveranciers uit ons netwerk beschikken over een groot aantal vormen van schuifpuibeveiliging, die uw woning snel optimaal beveiligen. Voor elke soort slot en beslag voor het beveiligen van uw bedrijfspand in Middelburg zit u bij ons goed.


schuifpui wieltjes vervangen in Middelburg

Schuifpui wieltjes vervangen

Wilt u voorkomen dat u een vakman uit Middelburg moet inschakelen voor een reparatie of onderhoud? Overweeg dan om op tijd zelf de wieltjes van een schuifpui te vervangen. Het vervangen van de wieltjes is geen ingewikkelde klus, maar u moet hier wel de tijd voor nemen. De materialen schaft u bij de lokale bouwmarkt aan. Controleer tijdens het werk direct sloten en beslag, zo weet u zeker dat de schuifpuibeveiliging optimaal blijft.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Middelburg en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!Hoe werkt het?

U overweegt een nieuwe hefschuifpui of kiepschuifpui aan te schaffen of zoekt een vakbedrijf voor de reparatie van uw huidige schuifdeur. In zo’n geval is het prettig dat u Schuifpui Expres kent. Ons team uit Middelburg staat voor u klaar om u een scherp voorstel te doen.

 • U vraagt via het formulier op deze pagina vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
 • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
 • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
 • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Ruim 25 jaar ervaring

Voordat u een schuifpui aanschaft, is het van belang om goed de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan de verschillen in isolatiewaarde tussen kunststof en houten kozijnen, of de kwaliteitsverschillen tussen A- en huismerken. Daarnaast is het ook belangrijk om uw schuifpui goed te beveiligen. De bedrijven in ons netwerk hebben allen jarenlange ervaring met schuifpuibeveiliging, het plaatsen van schuifpuien, en het uitvoeren van een eventuele reparatie. Zij zullen elke klus snel en vakkundig uitvoeren, waarbij de klanttevredenheid hoog in het vaandel staat. U zult dankzij ons binnen korte tijd van een verhoogd wooncomfort genieten.
hefschuifpuiKlanten over onze dienstverlening

Op basis van 96 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes83%

 • Prijzen87%

 • Snelheid78%

 • Algemene beoordeling83%

Tevreden klanten

klantervaring BartaliaY. Bartalia – Middelburg
Onlangs heb ik een offerte aangevraagd via Schuifpui Expres voor een nieuwe kunststof hefschuifpui. Al snel ontving ik offertes in huis van diverse bedrijven uit de regio. De prijzen vielen mij erg mee en ik kon direct contact leggen met het bedrijf welke ik had uitgekozen. Alles is zorgvuldig ingemeten en de pui is snel en naar volle tevredenheid geplaatst. Fijne service!

klantervaring van de Vries
J. de Vries – Middelburg
Ik wou een schuifdeur laten plaatsen naar de tuin. Vandaar dat ik diverse offertes heb aangevraagd via Schuifpui Expres. Hier ben ik erg over te spreken, binnen enkele uren had ik de eerste offertes in huis en ik heb verder niet hoeven zoeken naar andere leveranciers. De service is gratis en ik kan het van harte aanbevelen indien u op zoek bent naar een nieuwe pui.

Gratis offertes