Schuifpui Wageningen

Schuifpui Wageningen

Woont u in Wageningen en bent u op zoek naar een houten, kunststof of aluminium schuifpui voor een direct doorgang naar het terras of een balkon? Dan bent u bij Schuifpui Expres aan het juiste adres. Wij werken samen met vele specialisten bij u in de regio, die de installatie en een eventuele reparatie van de schuifpui snel en vakkundig voor u kunnen uitvoeren.

Hebt u vragen over de mogelijkheden voor het beveiligen van een schuifpui met speciaal beslag of een enkel slot? Of wilt u meer weten over de prijzen voor schuifpuibeveiliging? Vraag vrijblijvend diverse prijsopgaven aan via het contactformulier op deze pagina. Wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende prijsindicaties toe van experts uit Wageningen, die u zelf met elkaar kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij helpen u met alle plezier verder!

Experts in het vakgebied

Neemt u contact op met de medewerkers van Schuifpui Expres in Wageningen, dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundige hulp door een erkend vakman. Deze hebben veel ervaring op het gebied van de installatie van schuifdeuren. Daarnaast hebben de meeste specialisten zich verdiept in schuifpuibeveiliging. Wij garanderen dan ook dat u met alle experts uit ons netwerk, ook die uit Wageningen, naar tevredenheid zult worden geholpen. De klus wordt snel en adequaat door onze experts uitgevoerd, opdat u spoedig van een verbetert woonklimaat kunt genieten. Andere voordelen van onze werkwijze zijn:

 • In één keer diverse offertes aanvragen.
 • Op uw eigen tempo prijsopgaven vergelijken.
 • Alleen zorgvuldig geselecteerde bedrijven.
 • Geheel gratis en vrijblijvend.
 • Vakwerk tegen de scherpste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het laten beveiligen van uw huidige schuifpuien? Wilt u weten wat het verschil is in kwaliteit van een houten, kunststof of aluminium pui? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij sturen u indien gewenst enkele vrijblijvende offertes toe van verschillende specialisten uit Wageningen. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen en aanbod, en kies zo voor de professional die bij u past.

Wij garanderen dat elke specialist uit ons netwerk de plaatsing en schuifpuibeveiliging vakkundig zal afhandelen, tegen een aantrekkelijk tarief.

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten schuifpuien | Materialen | Merken | Beveiligen | Reparatie & Onderhoud
soorten schuifpui Wageningen

Soorten schuifpuien

Overweegt u een schuifpui te laten plaatsen? Dan zult u een keuze moeten maken uit diverse materialen, maar ook uit verscheidene soorten schuifpuien. Er bestaan vele soorten schuifpuien met bijbehorende systemen. In Wageningen zijn met name de harmonica-, de kiepschuifpui en de hefschuifpui populair. Alle drie systemen zijn uniek en hebben hun eigen voor- en nadelen. Qua materiaal is er onder meer de keuze uit een houten, aluminium en kunststof frame.

Net als het model, hebben ook al deze materialen hun goede en slechte eigenschappen. Om een weloverwogen keuze te maken raden wij u aan contact op te nemen met een vakman uit Wageningen. Hij kijkt met u mee en weet als geen ander wat in uw situatie de meest geschikte optie is.


hefschuifpui in Wageningen

Hefschuifpui

De hefschuifpui is het meest voorkomende model in Wageningen. Klanten zien de hefschuifpui daarom ook wel als de standaard schuifpui. Dit systeem is geschikt bij het plaatsen van zowel kleinere deuren als brede deuren. U kunt met de hefschuifpui kiezen voor een breedte van maximaal 3 meter. Daarmee vangt u ontzettend veel extra licht in huis. Het systeem maakt gebruik van een looprail. Deze bevindt zich op dezelfde hoogte als de vloer, waardoor u het gebruik van drempels of andere obstakels voorkomt. Daarom is de hefschuifpui een goede keuze voor mensen met een beperking. Kiest u voor een hefschuifpui van aluminium? Dan is het mogelijk om een duo- of tri-rail aan te leggen. Dit houdt in dat u tot 3 schuifdeuren dezelfde kant op zou kunnen schuiven!
Kiepschuifpui

De kiepschuifpui is op vele vlakken vergelijkbaar met de hefschuifpui. Het systeem laat u plaatsen in een looprail op dezelfde hoogte als uw vloerafwerking. Er zit echter één belangrijk verschil in dit systeem: u kunt deze, behalve openschuiven, ook openklappen. De kiepschuifpui valt naar binnen open, zodat u uw woning goed kunt ventileren, en toch uw privacy waarborgt. In tegenstelling tot de andere schuifpuien, is dit systeem enkel verkrijgbaar in aluminium en kunststof. In principe heeft u de keuze uit diverse glassoorten. Zowel het aluminium als het kunststof is sterk genoeg voor grote raampartijen. Heeft u vragen over de kiepschuifpui of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Harmonica schuifpui

Een derde systeem dat in Wageningen erg populair is, is de harmonica schuifpui. Dit systeem heeft z’n naam te danken aan de manier waarop de deuren openen. De harmonica schuifdeuren beschikken over het algemeen over iets kleinere deuren, die u helemaal opzij kunt vouwen. Eenmaal geopend bedragen de deuren aan de zijkant slechts 7,5 centimeter. Hiermee is het harmonica systeem een erg goede keuze voor grote oppervlakken. In de zomer vouwt u de deuren eenvoudig open om uw tuin bij uw woonkamer te betrekken. De harmonica deuren zijn eveneens verkrijgbaar in zowel een aluminium, kunststof als houten profiel. Welke materiaalkeuze de meest geschikte is, is grotendeels afhankelijk van uw budget.Een schuifpui plaatsen laat u over aan de specialisten gelieerd aan Schuifpui Expres uit Wageningen. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifpui! Makkelijk, snel en geheel kosteloos!kunststoffen schuifpuien

Kunststof

Zoals eerder benoemd werd, bieden verschillende materialen een geschikte basis voor het maken van schuifpui kozijnen. Tegenwoordig wordt er in Wageningen echter steeds vaker gevraagd naar kunststoffen schuifpuien. Kunststof is een materiaal dat de laatste paar jaar veel populariteit gewonnen heeft. Dat is niet gek, want het is een voordelig materiaal, met een lange levensduur zonder dat er veel onderhoud vereist is! Heeft u een beperkt budget maar wilt u toch graag schuifdeuren in uw gevel laten plaatsen? Vraag een vakman uit Wageningen dan eens naar de mogelijkheden van kunststof. Dit is verreweg de voordeligste optie. Een deur van 2 delen heeft al gauw een breedte van 3 tot 3,3 meter. Dit kost ongeveer €1.850,- tot €3.000,-.

Voordelen van kunststof

Zoals wij hierboven al schreven is de enorm goede prijs / kwaliteit verhouding een erg groot voordeel van kunststof. Dit is dan ook de voornaamste reden dat klanten kunststoffen schuifpuien laten plaatsen. Kunststof heeft echter nog een aantal belangrijke voordelen. Zo verbetert het de isolatiewaarde van uw woning in Wageningen! U profiteert dus niet alleen van de klassieke schuifdeuren, maar ook van een goede isolatie. Hiermee zult u ieder jaar op uw stookkosten besparen. Het nadeel is echter dat een eventuele reparatie een lastige klus is.

Prijstabel kunststof

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €1.850,- tot €3.000,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €2.800,- tot €4.400,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.200,- tot €5.500,-


aluminium schuifpui in Wageningen

Aluminium

Een tweede materiaal dat steeds meer klanten kiezen bij het plaatsen van schuifpuien, is aluminium. Aluminium heeft een robuuste uitstraling die erg goed past bij moderne, strakke woningen. Als u in een klassieke woning woont dan is dit qua stijl wellicht niet de beste keuze. Aluminium is erg populair onder bedrijven. Aluminium is namelijk erg sterk, waardoor het in staat is om deuren van grote afmetingen te dragen. Daarnaast is aluminium relatief eenvoudig uit de grond te halen, waardoor het een duurzaam materiaal betreft. Wanneer u kiest voor een aluminium profiel is het mogelijk om een dubbele looprail te monteren. Zo kunt u alle onderdelen van de schuifpui dezelfde kant op schuiven. Dit komt vooral van pas bij een grotere pui.

Voordelen van aluminium

Klanten uit Wageningen laten aluminium vooral plaatsen voor de unieke, robuuste uitstraling. Toch biedt aluminium ook tal van andere voordelen. Zo is het een duurzaam materiaal dat z’n waarde niet verliest. Dit betekent dat uw schuifpui gemakkelijk opnieuw gebruikt kan worden. De levensduur bedraagt tientallen jaren zonder dat u veel aandacht aan onderhoud hoeft te besteden. Een nadeel van aluminium is echter de hogere aanschafprijs. Als u slechts een beperkt budget heeft, dan is kunststof wellicht een betere keuze.

Prijstabel aluminium

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €3.000,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.400,- tot €3.700,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.000,- tot €4.300,-
houten schuifpui

Hout

Tot slechts een aantal jaren terug werden houten kozijnen het meest geplaatst door de specialisten uit Wageningen. Tegenwoordig wint kunststof steeds meer aan populariteit, maar de keuze voor een houten frame wordt ook nog steeds veel gemaakt. Het nadeel van een houten schuifsysteem, is dat deze over het algemeen lastiger te beveiligen zijn. Daardoor bent u met een houten schuifpui gevoeliger voor inbraak. Daarnaast vraagt een houten deur om veel meer onderhoud dan kunststof of aluminium. U zult het houtwerk eens of tweemaal per jaar moeten reinigen en controleren op beschadigingen. Daarnaast moet het schilderwerk om de 5 tot 7 jaar opnieuw gedaan worden. Het schilderwerk fungeert als bescherming tegen de weerselementen van buitenaf. Daarentegen heeft een houten deur een warme uitstraling die met kunststof niet makkelijk na te bootsen is.


meranti schuifpui Wageningen

Houtsoorten voor een schuifpui

Een houten schuifpui is volgens vele klanten nog steeds de beste keuze, voornamelijk vanwege de warme uitstraling die het biedt. Een houtsoort die door de specialisten uit Wageningen veel geadviseerd wordt is Meranti. Dit is direct één van de meest gebruikte houtsoorten. Meranti is een verzamelnaam voor verschillende tropische houtsoorten, met allen een uitstekende hardheid. Klanten vragen regelmatig naar het gebruik van eikenhout, maar dit wordt in principe niet gebruikt voor een schuifpui. Eikenhout staat onder veel spanning, waardoor uw schuifdeuren op termijn krom gaan trekken. Bovendien is eikenhout relatief duur en de voornaamste reden om voor eikenhout te kiezen is de bijzondere uitstraling. Deze verdwijnt echter als u het houten frame in een dekkende verf schildert, waardoor het verstandiger is te kiezen voor Meranti of Merbau.


Prijstabel hout

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €2.850,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.000,- tot €3.900,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €3.800,- tot €4.500,-


keurmerken schuifpui

Keurmerken

Naast meerdere merken bestaan er ook verscheidene keurmerken voor schuifsystemen. Een keurmerk is een soort certificaat dat men afgeeft aan een product om hiervan de kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid of levensduur te garanderen. Voor een schuifpui zijn er diverse keurmerken mogelijk. Zo bestaat er bijvoorbeeld het VKG keurmerk voor kunststoffen kozijnen, en het FSC kwaliteitslabel dat staat voor een duurzaam proces van het produceren van houten producten. Aluminium woononderdelen hebben geen eigen kenmerk. Al bestaan er wel algemene keurmerken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen die hiervoor gelden. Vergelijk altijd goed het aanbod, zodat uw houten, kunststof of aluminium pui in optimale kwaliteit geleverd wordt bij u in Wageningen.


HR++glas in schuifdeur

Isolatieglas

Tot een aantal jaar terug stond het plaatsen van een hefschuifpui gelijk aan het verminderen van de isolatiewaarde van uw pand in Wageningen.

Tegenwoordig is het echter een optie om schuifpuien te installeren met een glasplaat van speciaal isolatieglas. Dit HR++ glas zorgt ervoor dat isolatiewaarde van uw woning in ieder geval niet daalt met een houten model schuifpui, en kan deze zelfs doen stijgen met een kunststoffen model. Zo wordt het mogelijk om met de installatie van een schuifpui de stookkosten te verminderen en te besparen op het verbruik van fossiele brandstoffen.Merken

Veel klanten weten niet welk merk schuifpui zij moeten kiezen. Wanneer u een schuifpui bestelt bij één van de specialisten uit ons netwerk in Wageningen, dan heeft u de keuze uit schuifpuien van verschillende A-merken of een standaard huismerk.

Kiest u voor één van de A-merken, dan profiteert u van hoge kwaliteitseisen en is ook de kans op een noodzakelijke reparatie een stuk kleiner. De prijzen voor de bekende merken, zoals Veka, Knipping en Schüco, liggen echter een stuk hoger dan de kosten van een pui van een standaard huismerk. Laat u door een professional uit Wageningen informeren over het verschil in kwaliteit en prijzen.schuifpuibeveiliging in Wageningen

Schuifpui beveiligen

Het beveiligen van schuifdeuren hoeft niet zeer ingewikkeld te zijn, in de meeste gevallen is het voldoende om de deur te beveiligen met behulp van een goed slot en beslag. Toch krijgen wij af en toe van klanten de vraag of het mogelijk is de schuifpui beter te beveiligen dan met een enkel slot. Voor extra schuifpuibeveiliging bestaan er meerdere opties. De meest doeltreffende methode is de deur te beveiligen door een latje op maat te laten maken, en deze in de bovengeleider van de deur te leggen. Zo maakt u het inbrekers onmogelijk om de deur uit de ophanging te tillen. Een tweede optie is om een dievenklauw of ander extra beslag te plaatsen bij het gedeelte dat naar buiten opent.


schuifpui reparatie

Reparatie & onderhoud

Naast het installeren van schuifpuien, kunnen onze specialisten u tevens ondersteunen met de reparatie en het onderhoud van uw huidige schuifpui. U kunt de pui gedeeltelijk zelf onderhouden. Zo kunt u onder andere de wieltjes smeren en schoonmaken, en de (kunststof) kozijnen onderhouden door deze met een vochtige doek af te nemen. Wat betreft repareren bestaan er diverse onderdelen die wij kunnen herstellen, tegen lage kosten. Loopt bijvoorbeeld uw deur niet meer gesmeerd over de rails? Of is er een beschadiging ontstaan aan een houten kozijn? Dan zorgen wij met een snelle en vakkundige reparatie dat dit voor u wordt opgelost.
sloten en beslag schuifpui

Sloten en beslag

Voor het beveiligen van een schuifpui hoeft u niet perse speciale beveiligingsmaatregelen te treffen. Het is tevens mogelijk om te kiezen voor een goed slot, waarmee u het inbrekers zeer moeilijk maakt. Voor de beste schuifpuibeveiliging met enkel slot raden onze experts uit Wageningen een meerpuntsslot aan. Dit is een slot waarbij u met een enkele sleutel meerdere grendels in de deur draait, zodat deze tocht- en inbraakvrij sluit. Het installeren van een meerpuntsslot kunt u het beste overlaten aan een professional.


schuifpui wieltjes Wageningen

Schuifpui wieltjes vervangen

Wij begrijpen dat u graag zoveel mogelijk op de kosten voor onderhoud en reparatie wilt besparen. Het is dan ook een optie om een deel van het onderhoudswerk zelf uit te voeren. Een voorbeeld va n kluswerk dat u eigenhandig zou kunnen uitvoeren is het vervangen van de wieltjes. Het vervangen van de wieltjes zorgt voor een groter gebruiksgemak en een betere schuifpuibeveiliging. Ook het aanpassen van slot en beslag is een optie.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Wageningen en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!Hoe werkt het?

Wanneer u via het contactformulier uw wensen doorgeeft voor het plaatsen van een schuifpui, of de reparatie van uw huidige schuifdeuren, dan zetten wij deze daarna door naar een aantal professionals uit de regio. Deze maken voor u een offerte op maat, welke wij vervolgens aan u doorsturen. U kunt deze dan zelf vergelijken, en contact opnemen met de gekozen expert.

 • U vraagt via het formulier op deze pagina vrijblijvend meerdere prijsopgaven aan voor de te verrichten werkzaamheden.
 • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
 • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
 • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Landelijk netwerk

Bij Schuifpui Expres zijn we begonnen met een lokaal netwerk van schuifpui specialisten, die diensten aanboden op het gebied van installatie, onderhoud en reparatie.

Doordat het concept goed is aangeslagen, hebben wij ons netwerk nu uitgebreid over het hele land. Dit betekent dat u altijd een schuifdeur specialist kunt inschakelen via onze service.
hefschuifpui WageningenKlanten over onze dienstverlening

Op basis van 96 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes83%

 • Prijzen87%

 • Snelheid78%

 • Algemene beoordeling83%

Tevreden klanten

klantervaring van de JongJ. de Jong – Wageningen
Wij hebben een grote tuin, en zaten ons al jarenlang af te vragen of een schuifpui iets voor ons was. Wij dachten altijd dat het veel te duur was, maar toen we de offertes hadden aangevraagd bleek dat een schuifpui prima binnen ons budget te regelen was. De vakmannen hebben hem inmiddels geplaatst. Ze waren vriendelijk en vakkundig.

klantervaring van Laanstra
R. Laanstra – Wageningen
Toen wij ons huis in Wageningen kochten wisten wij direct dat we een schuifpui wilden laten plaatsen, zodat we optimaal van onze tuin konden genieten. Na het vergelijken van de offertes kozen we voor een vakman uit onze regio, die harmonica schuifdeuren adviseerde. Deze zijn inmiddels naar volle tevredenheid geplaatst!

Gratis offertes