Schuifpui Heerhugowaard

Schuifpui Heerhugowaard

Wilt u direct vanuit uw slaapkamer op het balkon kunnen stappen? Of hebt u behoefte aan een rechtstreekse doorgang naar het terras vanuit de woonkamer? Dan is wellicht een schuifpui het overwegen waard. Een schuifpui zorgt voor meer licht in een woonruimte, en biedt tevens de mogelijkheid voor ventilatie. Bent u op zoek naar een specialist die een schuifpui kan plaatsen, of het onderhoud verzorgt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De experts die zich bij ons netwerk hebben aangesloten helpen u met alle plezier bij installatie, reparatie en onderhoud, of bij het beveiligen van uw schuifdeuren.

Via het contactformulier op deze pagina vraagt u eenvoudig enkele vrijblijvende offertes aan bij experts uit de regio Heerhugowaard, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Kies zo zelf voor de expert die bij u past!

 

Netwerk van ervaren schuifpui specialisten

Alle schuifpui specialisten die zich bij het netwerk van Schuifpui Expres Heerhugowaard hebben aangesloten, zijn zeer ervaren binnen het vakgebied en bezitten de juiste diploma’s. Daarnaast vragen wij van elk schuifpuienbedrijf dat zij hun werknemers regelmatig laten bijscholen over de nieuwste technieken en gereedschappen die zij kunnen gebruiken om het werk sneller en eenvoudiger te laten verlopen. Wij garanderen dan ook dat u altijd op professionele wijze wordt geholpen. Andere voordelen van onze werkwijze zijn:

 • In één keer diverse offertes aanvragen.
 • Op uw eigen tempo prijsopgaven vergelijken.
 • Alleen zorgvuldig geselecteerde bedrijven.
 • Geheel gratis en vrijblijvend.
 • Vakwerk tegen de scherpste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat het verschil in prijzen is tussen een hef- en kiepschuifpui? Hebt u behoefte aan hulp bij het onderhoud van uw huidige schuifdeuren? Of bent u benieuwd naar de prijs voor het beveiligen van uw schuifpui met een speciaal slot of extra beslag? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van de professionals uit ons netwerk. Wij sturen u desgewenst enkele vrijblijvende offertes toe van schuifpuispecialisten uit Heerhugowaard. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies zo voor de expert die het beste aan uw wensen voldoet. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen bij het plaatsen, beveiligen en onderhouden van uw pui.

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten schuifpuien | Materialen | Merken | Beveiligen | Reparatie & Onderhoud
soorten schuifpui in Heerhugowaard

Soorten schuifpuien

Wanneer u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een schuifpui, dan zult u een heleboel keuzes moeten maken. Schuifpuien bestaan namelijk in vele soorten en maten. Welk model en materiaal voor u de beste keuze is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Eén van de eerste keuzes die u moet maken is de keuze voor het model. Hiervan verschillen de ophangmechanismes, waardoor niet ieder type geschikt is voor elke locatie. Drie veel voorkomende soorten schuifpuien zijn de hefschuifpui, kiepschuifpui en harmonica schuifpui. Deze drie systemen worden hieronder uitgebreid toegelicht. Een tweede belangrijke keuze die u moet nemen is de keuze voor het materiaal. Bij menig aanbieder uit Heerhugowaard heeft u de keuze uit onder meer kunststof, aluminium en houten schuifsystemen.


hefschuifpui Heerhugowaard

Hefschuifpui

Veel klanten in Heerhugowaard laten een hefschuifpui plaatsen. Deze is zowel verkrijgbaar in een aluminium, kunststof en houten model. Bij de hefschuifpui ligt de looprail op gelijke hoogte met de binnenvloer. Hierdoor voorkomt u hoge drempels en andere opstakels. Aan de binnenzijde van de deur is een hendel bevestigd waarmee u de deuren eenvoudig opzij schuift. De bediening is enorm licht, waardoor dit systeem erg geschikt is voor ouderen en kinderen. Aan de buitenkant van de pui is enkel een handschelp aangebracht. Hiermee is het wel mogelijk om de deur open te schuiven, maar wanneer deze gesloten is kan de pui van buiten niet opengeschoven worden. Dit systeem is eventueel extra te beveiligen met een van slot dat van buiten afgesloten kan worden.
Kiepschuifpui

Voor een kleinere schuifpui is het tevens een optie om een kiepschuifpui te laten plaatsen. Een kiepschuifpui werkt in grote lijnen hetzelfde als een hefschuifpui. In de rechte stand kunt u de deuren in dit systeem volledig naar links of rechts schuiven. Het verschil is echter, dat u een kiepschuifpui ook open kan kiepen. De pui valt dan naar binnen open. Met deze stand is het mogelijk om de schuifpui te sluiten en toch voldoende te ventileren. Zo heeft u frisse lucht in huis zonder dat u het risico loopt dat mensen of dieren naar binnen lopen. Voor een optimale veiligheid raden wij u echter wel aan om de kiepstand te sluiten indien er geen bewoners in huis aanwezig zijn.

Harmonica schuifpui

Tot slot heeft u de keuze uit het plaatsen van een harmonica schuifpui. Klanten uit Heerhugowaard noemen dit ook wel een vouwwand. De harmonica schuifdeuren kunnen zowel naar links als rechts opengeschoven worden. Bij dit systeem vouwen de zijkanten bij het openen in elkaar, waardoor het mogelijk is om een gehele wand open te zetten. Wanneer de harmonica schuifpuien opengevouwen zijn, neemt één deur aan de zijkant ongeveer 7,5 centimeter in beslag. De harmonica schuifpuien stelt u zelf samen. Afhankelijk van het formaat van de totale pui heeft u de keuze uit een aantal modellen. Voor kleinere wanden is een 3-delig model wellicht een goede keuze, terwijl een 7-delig model de hele wand in beslag kan nemen.Een schuifpui plaatsen laat u over aan de specialisten gelieerd aan Schuifpui Expres uit Heerhugowaard. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifpui! Makkelijk, snel en geheel kosteloos!kunststoffen schuifpuien Heerhugowaard

Kunststof

Zoals wij eerder al aangaven is er de keuze uit een aantal verschillende materiaalsoorten. Tegenwoordig is kunststof één van de populairste keuzes in Heerhugowaard. Kiest u dus voor kunststof als basismateriaal voor de kozijnen van uw schuifpuien? Dan hoeft u zich de komende jaren geen zorgen te maken over de kwaliteit van de kozijnen. Kunststof is, vergeleken met aluminium of houten deuren, stukken voordeliger en gaat toch jarenlang mee. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en verschillende kleuren. Om de levensduur te bevorderen hoeft u het materiaal enkel van tijd tot tijd te reinigen. Een vochtige doek is hier vaak al voldoende voor. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een kunststof schuifpui? Neem dan snel contact met ons op.

Voordelen van kunststof

Er zijn diverse redenen waarom het plaatsen van een kunststof schuifpui een goede keuze is. Allereerst is het enorm budgetvriendelijk, terwijl u niet hoeft in te leveren op kwaliteit. U hoeft het materiaal namelijk nauwelijks te onderhouden en toch is de levensduur relatief lang. Gemiddeld gaan kunststoffen kozijnen tot wel 50 jaar lang mee. Kunststof is tevens relatief milieuvriendelijk. Het materiaal is namelijk grotendeels recyclebaar en enorm duurzaam. Tot slot is kunststof een sterk materiaal dat erg geschikt is voor een inbraakwerende schuifpui.

Prijstabel kunststof

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €1.850,- tot €3.000,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €2.800,- tot €4.400,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.200,- tot €5.500,-


schuifpui van aluminium

Aluminium

Naast de keuze voor kunststof, is het ook mogelijk een schuifpui te plaatsen met een aluminium frame. Aluminium is een ijzersterk materiaal, waardoor het voornamelijk gebruikt wordt bij grote raampartijen. Het aluminium frame kan het grote gewicht van de beglazing met gemak dragen, en doordat aluminium zelf een erg licht materiaal is, is het toch nog eenvoudig te bedienen. Bijna elk systeem kan geleverd worden met aluminium schuifdeuren.
Qua prijzen ligt aluminium iets hoger dan kunststof. Voor een schuifpui van twee delen met een breedte tot 3,3 meter betaalt u ongeveer €3.000,- tot €3.100,-. Hetzelfde model in een kunststoffen uitvoering kost daarentegen slechts €1.850,- tot €3.000,-. Qua onderhoud is aluminium vergelijkbaar met kunststof.

Voordelen van aluminium

Een aluminium frame brengt vele voordelen met zich mee. Zoals wij hierboven al toelichtten is aluminium een ijzersterk materiaal en daarmee erg geschikt om het gewicht van grote ramen te kunnen dragen. Het is echter ook erg licht, waardoor het eenvoudig en soepel te bedienen is. Bovendien tast neerslag of kou het aluminium niet aan, omdat het duurzaam en vormvast is. Dit zorgt ervoor dat onderhouden haast niet nodig is! Het is ook nog eens een duurzaam materiaal, omdat de kwaliteit niet verloren gaat en daarom volledig herbruikbaar is!

Prijstabel aluminium

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €3.000,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.400,- tot €3.700,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.000,- tot €4.300,-
houten schuifpui

Hout

Heeft u een iets groter budget voor de aanschaf van uw nieuwe schuifpui? In dat geval is ook een houten frame een optie. De prijzen van houten deuren lopen iets meer uiteen dan de prijzen van aluminium. Voor een model van twee delen tot bijna 3,5 meter breed betaalt u in Heerhugowaard ongeveer €2.850,- tot €3.100,-. Hierdoor kan het aangetast worden door de verschillende weersomstandigheden in Nederland. Daaropvolgend heeft het meer onderhoud nodig dan de overige materialen.

Naast het reinigen is het verstandig om het frame één of tweemaal per jaar te controleren op beschadigingen, zoals blaasjes of scheurtjes. Dit wijst erop dat de verflaag niet meer voldoende is om het houten frame te beschermen tegen vocht en kou.


meranti schuifpui in Heerhugowaard

Houtsoorten voor een schuifpui

Hoewel steeds meer klanten uit Heerhugowaard kiezen voor een schuifdeursysteem van kunststof, kennen ook de houten modellen nog steeds een hoge populariteit. De houten schuifdeuren worden gemaakt van een aantal verschillende houtsoorten. Voorbeelden zijn Merbau, Meranti, Mahonie. Veel klanten vragen specifiek naar eikenhout, maar deze houtsoort is niet de meest geschikte keuze. Eikenhout bevat namelijk veel spanning, waardoor het houten frame zal kromtrekken. Kwalitatief gezien is Merbau absoluut de beste houtsoort. Merbau is ontzettend duurzaam en gedroogd werkt het nauwelijks. Voor klanten met een beperkt budget is Meranti een goede keuze. Meranti is een stuk lichter dan Merbau, waardoor het geschikt is voor grotere schuifdeuren. Het beveiligen van uw houten schuifpui is relatief eenvoudig, waardoor een extra slot of beslag vrijwel onnodig is.


Prijstabel hout

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €2.850,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.000,- tot €3.900,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €3.800,- tot €4.500,-


keurmerken schuifpui

Keurmerken

Een ander voordeel waarvan u profiteert wanneer u kiest voor schuifpuien van één van de bekendere keurmerken, is dat deze vaak één of meerdere keurmerken dragen. Keurmerken staan voor een bepaalde eigenschap van het product, en garanderen hierin een hoge kwalitatieve waarde. Dit kan onder andere gaan om de duurzaamheid, veiligheid of levensduur van het product. Keurmerken die men regelmatig toepast voor een schuifpui zijn bijvoorbeeld het VKG keurmerk voor kunststof kozijnen of het FSC keurmerk, voor de duurzaamheid van houten producten. In tegenstelling tot de kunststoffen en houten variant heeft aluminium geen eigen keurmerk, het is dan verstandig om naar keurmerken te kijken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen.


HR++glas in schuifdeur in Heerhugowaard

Isolatieglas

Regelmatig krijgen experts uit ons netwerk in Heerhugowaard de vraag of het installeren van een schuifpui niet zorgt voor een verminderde isolatie van hun pand. Vroeger was dit zeker het geval, omdat men schuifpuien destijds alleen maakte met enkel glas.

Tegenwoordig bestaan er echter stevigere modellen, onder andere door het toepassen van kunststof of aluminium als materiaal voor het kozijn. In deze stevigere modellen is het mogelijk om dubbelglas en zelfs speciaal isolatieglas te installeren. U hoeft dus met het plaatsen van schuifpuien niet te vrezen dat de isolatie van uw woning vermindert, u kunt deze zelfs verbeteren met de schuifpui.Merken

Door een lokale installateur kan u een schuifpui in Heerhugowaard laten plaatsen. Zij kunnen u op voorhand adviseren over de verschillende merken in hun assortiment. Het voordeel van een A-merk is dat u profiteert van een hoge kwaliteit en een langere levensduur. Bovendien is de kans op beschadigingen kleiner, waardoor een reparatie vaak overbodig is.

Het nadeel van A-merken is dat deze veelal hogere prijzen kennen dan de standaard huismerken die de verkopers aanbieden. Kijk daarom goed naar uw budget en persoonlijke eisen. Dit helpt u met het maken van een weloverwogen keuze waar u geen spijt van zult krijgen. Voorbeelden van enkele bekende merken zijn: Finstral, Knipping, Rehau, Veka en Schüco.schuifpuibeveiliging

Schuifpui beveiligen

Wanneer u uw schuifpui wilt beveiligen, dan hebt u de keus uit een ruim assortiment aan artikelen voor schuifpuibeveiliging. Hebt u een hefschuifpui die aan de buitenzijde schuift? Dan is het mogelijk om een latje in de bovenrail te schroeven, waarmee wordt voorkomen dat de deur op te tillen is. Dit is tevens mogelijk bij deuren die aan de binnenzijde schuiven. Een andere optie is om een dievenklauw te plaatsen op het naar buiten draaiende gedeelte. De kosten voor het plaatsen van een slot met meerpuntssluiting, standaard beslag of extra beveiligingsmaatregelen zoals een beveiligingscamera hangen af van de kwaliteit en productielijn. Het is daarom verstandig om de verschillende opties voor schuifpuibeveiliging nauwkeurig met elkaar te vergelijken.


schuifpui reparatie in Heerhugowaard

Reparatie & onderhoud

Wanneer u een schuifpui laat monteren door een specialist uit ons netwerk, dan bent u ervan verzekerd dat dit op een juiste wijze gebeurt, en dat de deur goed zal werken. Het kan echter op termijn voorkomen dat er een probleem ontstaat met het schuifgedeelte, of dat door veelvuldig gebruik een deel van de deur enigszins verbuigt. Dergelijke zaken kunnen leiden tot beschadigingen en slijtage. Het is dan ook belangrijk om uw schuifdeur goed te controleren op mogelijke problemen, en desnoods een erkend vakman langs te laten komen voor een reparatie. Onze professionals uit Heerhugowaard helpen u snel en vakkundig met de reparatie, opdat u snel weer van een optimaal wooncomfort geniet. De reparatie is bij ons in goede handen.
sloten & beslag schuifpui

Sloten en beslag

Voor de beveiliging van een schuifpui kunt u gebruik maken van diverse soorten sloten en beslag. Hierboven spraken we al over de dievenklauw, en andere extra beveiligende methoden. Een goede beveiliging begint echter natuurlijk bij het juiste slot. Over het algemeen raden wij onze klanten uit Heerhugowaard aan om te kiezen voor een meerpuntsslot. Dit is een slot waarbij u met één sleutel meerdere grendels in de deur draait, waardoor deze hermetisch en tochtvrij wordt gesloten. Het nadeel van een slot met meerpuntssluiting is dat u deze niet zelf kunt aanleggen, hierdoor liggen de prijzen gemiddeld iets hoger.


schuifpui wieltjes in Heerhugowaard

Schuifpui wieltjes vervangen

Ondanks een uitstekend onderhoud van alle onderdelen van het schuifsysteem, bestaat de kans dat er een probleem ontstaat met de wieltjes. Het is in sommige gevallen dan ook noodzakelijk om deze wieltjes te vervangen. Dit is niet heel ingewikkeld, maar u moet hiervoor wel een dag tijd inruimen.

Bent u met de reparatie begonnen, maar wil het niet lukken? Schakel dan alsnog de hulp van een vakman in. Zo voorkomt u verdere beschadiging.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Heerhugowaard en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!Hoe werkt het?

Als u op het contactformulier uw wensen aangeeft voor de installatie of reparatie van een schuifpui, dan zullen wij deze vervolgens doorzetten naar een aantal van onze specialisten die bij u in de regio werken. Zij zullen vervolgens een offerte op maat maken, welke wij weer naar u toesturen.

 • U vraagt via het formulier op deze pagina vrijblijvend meerdere prijsopgaven aan voor de te verrichten werkzaamheden.
 • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
 • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
 • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Landelijk netwerk

Bij Schuifpui Expres werken we met een landelijk netwerk van professionals die allen gespecialiseerd zijn op het gebied van schuifdeuren en schuifpuien.

Waar wij eerst begonnen met een lokaal netwerk hebben wij ons de laatste jaren steeds verder uitgebreid, zodat wij nu in heel Nederland onze diensten aan kunnen bieden.
hefschuifpui in HeerhugowaardKlanten over onze dienstverlening

Op basis van 96 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes83%

 • Prijzen87%

 • Snelheid78%

 • Algemene beoordeling83%

Tevreden klanten

klantervaring van de JongJ. de Jong – Heerhugowaard
Wij hebben een grote tuin, en zaten ons al jarenlang af te vragen of een schuifpui iets voor ons was. Wij dachten altijd dat het veel te duur was, maar toen we de offertes hadden aangevraagd bleek dat een schuifpui prima binnen ons budget te regelen was. De vakmannen hebben hem inmiddels geplaatst. Ze waren vriendelijk en vakkundig.

klantervaring van Laanstra
R. Laanstra – Heerhugowaard
Toen wij ons huis in Heerhugowaard kochten wisten wij direct dat we een schuifpui wilden laten plaatsen, zodat we optimaal van onze tuin konden genieten. Na het vergelijken van de offertes kozen we voor een vakman uit onze regio, die harmonica schuifdeuren adviseerde. Deze zijn inmiddels naar volle tevredenheid geplaatst!

Gratis offertes