Schuifpui Den Bosch

Schuifpui Den Bosch

De zomers in Nederland worden steeds warmer, waardoor de noodzaak tot het blijven ventileren en koelen van uw woning steeds belangrijker wordt. Door het plaatsen van een schuifpui behoudt u de mogelijkheid voor verduistering en klimaatbeheersing met de meeste vormen van zonwering, terwijl ook ventilatie mogelijk blijft. Het enige nadeel van een pui is dat deze een bestaande uitgang enigszins kan verkleinen. Woont u in Den Bosch en bent u op zoek naar een leverancier voor een houten, aluminium of kunststof schuifpui? Wilt u meer weten over de prijzen van het beveiligen of het laten plaatsen van schuifpuien naar uw keuze? Vul dan het contactformulier op deze pagina in, en wij sturen u een aantal vrijblijvende offertes toe van experts uit de regio Den Bosch. Het is aan u om deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en te kiezen voor de expert die bij u past. Ook voor onderhoud en reparatie zit u bij de experts uit ons netwerk op de juiste plek!

Vakmensen door heel Nederland

Als u contact opneemt met een leverancier uit Den Bosch via ons netwerk, bent u verzekerd van professionaliteit. Wij vereisen dat alle specialisten in ons netwerk zijn gediplomeerd en ruim ervaren zijn in het plaatsen, onderhouden en repareren van schuifdeuren van diverse merken. Daarnaast besteden de specialisten uit ons netwerk veel aandacht aan de schuifpuibeveiliging. Naast standaard slot en beslag, informeren de professionals u graag over extra opties voor het beveiligen van uw pand. Bovendien verwachten wij dat alle bedrijven klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Andere voordelen van onze werkwijze zijn:

 • In één keer diverse offertes aanvragen.
 • Op uw eigen tempo prijsopgaven vergelijken.
 • Alleen zorgvuldig geselecteerde bedrijven.
 • Geheel gratis en vrijblijvend.
 • Vakwerk tegen de scherpste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Direct offertes aanvragen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van een schuifpui in Den Bosch? Hebt u vragen over het beveiligen van de pui, of wilt u meer weten of de prijzen van reparatie en onderhoud? Wij helpen u graag met een antwoord op al uw vragen.

Daarnaast kunnen wij u voorzien van een overzicht van de prijzen voor een schuifpui naar uw wensen. Vul hiervoor ons webformulier in, en u ontvangt snel een prijsindicatie op maat van verschillende specialisten uit uw regio. U vergelijkt deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kiest zo voor een leverancier uit Den Bosch die aan al uw eisen voldoet.

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten schuifpuien | Materialen | Merken | Beveiligen | Reparatie & Onderhoud
schuifpui soorten Den Bosch

Soorten schuifpuien

Een schuifpui is een fantastische aanvulling op uw woning als u tuingericht wilt wonen. Natuurlijk wilt u dat de nieuwe toevoeging aan uw woning goed bij de stijl van de rest van het huis past, daarom heeft u bij de specialisten uit Den Bosch de keuze uit een aantal verschillende modellen. De hefschuifpui is wellicht het meest bekende en standaard systeem dat verkrijgbaar is, maar ook de kiepschuifpui en harmonicadeuren maken hun opmars in Den Bosch. Behalve het model heeft u ook de keuze uit een aanbod van diverse materialen, zoals kunststof, aluminium en hout. Hoewel houten deuren in het verleden het vaakst geplaatst werden, kiezen de meeste klanten uit Den Bosch tegenwoordig voor een basis van kunststof. De verschillende modellen en materialen worden op deze pagina verder toegelicht.


hefschuifpui

Hefschuifpui

Heeft u de behoefte aan een groot gebruiksgemak en wenst u een uitstekende schuifpuibeveiliging? Kies dan voor een pui met een hefsysteem. In tegenstelling tot reguliere schuifdeuren heeft een hefschuifpui geen deurkruk, maar een hefboom. U hoeft niet bang te zijn dat dit esthetisch problemen oplevert, want het hefboomsysteem is voornamelijk in de deur verwerkt. Aan de buitenzijde bedient u de deur met een lange hendel, die u omhoog en omlaag kunt draaien. Hiermee zet u de hefschuifpui open of juist op slot. Staat deze open? Dan kunt u van buitenaf ook de pui openen. Dit geeft u de mogelijkheid om buiten te zitten zonder de kou binnen te laten. Uiteraard kunt u de hefschuifpui tevens op slot draaien zodat de deur van buitenaf juist niet geopend kan worden.
Kiepschuifpui

Het tweede model schuifpui waar u uit kunt kiezen, is het model dat werkt met een kiepsysteem. De kiepschuifpui is ideaal voor klanten die niet altijd de gehele deur open wil zetten, maar in huis wel graag voldoende wil ventileren. De kiepschuifpui bedient u met een speciale deurkruk waarmee u de stand van de pui bepaald. Door de deurkruk van de kiepschuifpui omhoog, naar beneden of opzij te draaien bepaalt u of u de deuren open wilt schuiven of kiepen, of dat u de deuren op slot zet. Dit levert een verhoogde schuifpuibeveiliging op. Wilt u de kiepschuifpui graag extra beveiligen?

Vraag de specialisten uit Den Bosch dan naar de mogelijkheid van een meerpuntssluiting of extra veiligheidsbeslag.

Harmonicadeuren

Populair bij moderne woningen is de harmonica schuifpui. Harmonicadeuren worden ingezet bij grote oppervlakten. Eén van de belangrijkste voordelen van harmonicadeuren, is dat u deze volledig zelf kunt samenstellen. U bepaalt zelf uit hoeveel delen de deur bestaat en of u deze naar binnen of naar buiten wilt vouwen. Opengevouwen harmonicadeuren nemen slechts een paar centimeter per deur in beslag. Afhankelijk van het aantal deuren dat u kiest neemt dit opengevouwen ongeveer een halve meter in beslag. Om te voorkomen dat de deuren een groot pakket vormen zou u ervoor kunnen kiezen op de harmonicadeuren in twee delen open te vouwen: de helft naar links en de andere helft naar rechts. Zo houdt u binnenshuis optisch meer ruimte over.Een schuifpui plaatsen laat u over aan de specialisten gelieerd aan Schuifpui Expres uit Den Bosch. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifpui! Makkelijk, snel en geheel kosteloos!kunststoffen schuifpui in Den Bosch

Kunststof

Zoals wij eerder al toelichtten, is kunststof tegenwoordig één van de populairste materialen. Dit heeft grotendeels te maken met de aantrekkelijke aanschafprijzen en het gemak in onderhoud. Een kunststoffen schuifpui heeft een mooie en moderne uitstraling en het materiaal geeft u vele mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor gekleurd kunststof, waardoor u de kozijnen kunt aanpassen aan uw raamkozijnen. Het is echter ook een optie om te kiezen voor een houtlook. In het kunststof is dan een houtnerf verwerkt, waardoor het net echt hout lijkt. Het materiaal heeft bij sommige klanten een negatieve reputatie omdat het niet milieuvriendelijk zou zijn. Toch is kunststof vele malen duurzamer dan door de meeste klanten verwacht wordt.

Voordelen van kunststof

Kunststof wordt geproduceerd van allerlei producten die gewoon uit de natuur gehaald worden. Hierdoor is het product redelijk milieuvriendelijk, maar vooral de lange levensduur en de mogelijkheid tot recyclen maakt dat kunststof juist een duurzaam product is. Daarbij is de gunstige prijs één van de belangrijkste redenen waarom onze klanten uit Den Bosch voor dit materiaal kiezen. Het is lichtgewicht en daarom gemakkelijk te bedienen. Bovendien heeft u veel keuzevrijheid op het gebied van kleur en patroon.

Prijstabel kunststof

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €1.850,- tot €3.000,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €2.800,- tot €4.400,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.200,- tot €5.500,-


aluminium schuifpui

Aluminium

Aluminium is een materiaal dat u waarschijnlijk nog niet heel veel tegenkomt, maar dat wel steeds vaker gekozen wordt. Omdat aluminium één van de meest voorkomende elementen op aarde is, zijn de prijzen gunstig vergeleken met houten schuifpuien. Wij merken dat aluminium nog vaak wordt verward met staal, maar dit is niet hetzelfde. Aluminium heeft wel een robuuste uitstraling, die niet bij alle klanten populair is. Heeft u een moderne of industriële woning? Dan past het aluminium hier juist uitstekend bij! Ook steeds meer winkeliers en andere bedrijven kiezen voor schuifpuien van aluminium. Door de stevigheid en sterkte van het materiaal is de kans op beschadigingen erg klein, en is het beveiligen van de deuren erg eenvoudig.

Voordelen van aluminium

Het uiterlijk van aluminium kan één van de belangrijkste voordelen zijn, mits u hiervan houdt. Het past goed bij industriële woningen, maar als u juist een klassieke woning heeft dan is aluminium wellicht niet de beste keuze. Andere voordelen zijn de lange levensduur, het weinige onderhoud dat vereist is en de goede beveiliging die het biedt. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer bedrijven voor aluminium schuifpuien kiezen. Vraag een specialist uit Den Bosch naar de mogelijkheden.

Prijstabel aluminium

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €3.000,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.400,- tot €3.700,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.000,- tot €4.300,-
houten schuifpui Den Bosch

Hout

Hoewel veel mensen tegenwoordig kiezen voor een kunststoffen basis, is ook een houten basis nog steeds populair. Dit heeft met name te maken met het feit dat houten producten een warme en authentieke uitstraling bieden, die niet altijd na te bootsen is. Zeker als u in een authentieke woning woont zijn houten deuren een onmisbaar product. Daarnaast zijn de houten kozijnen erg eenvoudig te bewerken, wat betekent dat u zelf de kleur gemakkelijk kunt aanpassen. Ook is een reparatie uitvoeren een stuk eenvoudiger dan bij een aluminium of kunststoffen product. Zoals u waarschijnlijk bekend is, liggen de prijzen van houten producten relatief hoog. Voor een standaard schuifpui van 3 meter betaalt u ongeveer €2.850,- tot €3.100,-. Het is aan u om te besluiten of de vele voordelen opwegen tegen de hogere kosten.


meranti schuifpui in Den Bosch

Houtsoorten voor een schuifpui

Voor de productie van houten schuifpuien maken de specialisten gebruik van diverse houtsoorten. Het is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en uw budget voor welke houtsoort u het beste kunt kiezen. Wij merken dat vooral Meranti hout een populaire keuze is. Meranti staat bekend om haar roodbruine kleuren, en wordt geproduceerd van diverse soorten tropisch hardhout. Meranti is ook erg geschikt voor het gebruik buitenshuis omdat het, als het hout goed gedroogd is, nog nauwelijks zal werken. Heeft u een iets hoger budget, dan zou u ook een houten schuifpui van Merbau hout kunnen overwegen. Merbau is een kostbaar product dat qua uiterlijk vergelijkbaar is met Meranti. Wel biedt dit een betere isolatie en heeft het een langere levensduur.


Prijstabel hout

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €2.850,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.000,- tot €3.900,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €3.800,- tot €4.500,-


keurmerken schuifpui Den Bosch

Keurmerken

Bent u op zoek naar een kunststof of houten schuifpui? Dan raden wij aan rekening te houden met de keurmerken die hiervoor gelden. Om zeker te weten dat de kwaliteit van het kunststof goed is en uw terras- of balkondeur een minimale levensduur heeft van tien jaar, raden wij aan producten te kopen met een KOMO keurmerk, of een SKG kwalificatie. Deze keurmerken worden uitgegeven door een onafhankelijk testbureau en staan niet alleen voor kwaliteit, maar omvatten tevens specifieke eisen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Houten producten kunnen geleverd worden met ofwel het FSC dan wel PEFC keurmerk. Aluminium artikelen kennen geen eigen keurlabel. Wij raden aan hiervoor te kijken naar de algemene kwaliteitseisen, of de aanbieder uit Den Bosch om advies te vragen.


HR++glas schuifdeur

HR++ Glas

Een schuifpui kan ervoor zorgen dat de isolatiewaarde van uw pand in Den Bosch vermindert. Dit is met name het geval dankzij houten systemen, of een aluminium variant zonder koudebrug.

Daarentegen staat dat een kunststof schuifpui de isolatiewaarde juist kan verhogen. Hierbij is het wel van belang dat u naast het kunststof kozijn zorgt voor een beglazing met een goede isolatie. De beste optie hiervoor is HR++ glas. Hierbij is tussen de twee glasplaten een speciaal isolatiegas gespoten, dat de convectie vermindert. De kosten voor een dergelijke beglazing vallen zeer acceptabel uit, en u verdient deze deels terug dankzij de verbeterde isolatie.Merken

Gaat u op zoek naar een schuifpui voor uw pand in Den Bosch? Dan zult u ongetwijfeld merken dat er verschillende soorten merken op de markt zijn. Deze merken zullen verschillen in kwaliteit, levensduur, mate van onderhoud en reparatie, en natuurlijk de prijzen die hiervoor worden gevraagd. Natuurlijk kunt u bij uw lokale bouwmarkt een schuifpui van het huismerk aanschaffen, maar u zou ook kunnen kiezen voor een hoog kwalitatief A-merk bij één van de particuliere leveranciers uit Den Bosch.

Wilt u graag een kwalitatief goede schuifpui? Dan raden wij u ten zeerste aan om te kiezen voor één van de bekendere merken zoals Finstral, Knipping, Veka of Schüco. Voor deze merken betaalt u hogere prijzen, maar u bent tevens verzekerd van een uitmuntende kwaliteit.schuifpuibeveiliging in Den Bosch

Schuifpui beveiligen

In de zomer horen we regelmatig verslagen van mensen bij wie inbrekers via de balkon- of terrasdeuren binnen konden komen. Dit zorgt voor veel vragen over de veiligheid van schuifdeuren. Wij kunnen u hier echter gemakkelijk over geruststellen: wanneer u ’s nachts de deuren op de juiste wijze afsluit, en kiest voor de standaard schuifpuibeveiliging, dan is de kans op een inbraak even groot als bij gewone buitendeuren. Om de houten, aluminium of kunststof deuren extra te beveiligen leveren onze experts menig slot en beslag waar uit u kunt kiezen. Daarnaast bestaan er verschillende andere vormen van schuifpuibeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van extra grendels, een camera, of bewegingssensor.

Wilt u uw deuren nog sterker beveiligen?
Eén van de experts uit ons netwerk in Den Bosch helpt u tevens graag bij het vinden van extra beslag, bewegingssensoren of zelf bewakingscamera’s. Uw schuifpuibeveiliging is bij ons in uitstekende handen.


schuifpui reparatie Den Bosch

Reparatie en onderhoud

Zoals elk ander voorwerp in huis, moet ook de schuifdeur op de juiste wijze van onderhoud worden voorzien. Het meest standaard onderhoud is periodiek reinigen van de deuren aan zowel de buiten- als binnenkant. Daarnaast bestaan er nog andere vormen van onderhoud die u gemakkelijk zelf uit kunt voeren. Zo komt het regelmatig voor dat na verloop van tijd een schuifpui niet zo gemakkelijk meer schuift. Dit is te verhelpen door de pui uit de rails te tillen, deze schoon te maken en in te spuiten met siliconenspray.

Het is tevens mogelijk om de rail te smeren met (paraffine) kaarsvet. Zelfs met goed onderhoud kan het voorkomen dat de plastic of metalen rollen kapot gaan. Deze kunt u bijbestellen via internet, waarna u eigenhandig de reparatie kan afhandelen. Het is tot slot een optie dat de beglazing lek raakt, of niet meer afdoende isoleert. In dergelijke gevallen is het handiger om de hulp van een vakman in te schakelen voor de reparatie. Deze weet meer over de isolatiewaarde van glas, en de draagkracht van de verschillende houten, kunststof en aluminium profielen.
beslag en sloten schuifpui

Sloten en beslag

Natuurlijk is het beveiligen van uw hef- of kiepschuifpui niet alleen mogelijk door het installeren van een slot met meerpuntsloten, of een ander slot. Wij kunnen uw schuifpui tevens beveiligen met verschillende soorten beslag zoals: dievenklauwen, grendels, of een bewegingssensor. Alle leveranciers uit ons netwerk beschikken over een groot aantal vormen van schuifpuibeveiliging, die uw woning snel optimaal beveiligen. Voor elke soort slot en beslag voor het beveiligen van uw bedrijfspand in Den Bosch zit u bij ons goed


schuifpui wieltjes Den Bosch

Schuifpui wieltjes vervangen

Om te besparen op de prijzen voor het onderhoud van verscheidene woononderdelen is het aan te raden om deel van het werk zelf uit te voeren. Een voorbeeld van onderhoud dat u zelf zou kunnen doen, is het vervangen van de wieltjes van een schuifsysteem. Dit is niet heel ingewikkeld, maar vereist wel enige tijd en moeite. Door de wieltjes te vervangen verbetert u de werking van het systeem en daarmee het woongemak.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Den Bosch en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!Hoe werkt het?

U overweegt een nieuwe hefschuifpui of kiepschuifpui aan te schaffen of zoekt een vakbedrijf voor de reparatie van uw huidige schuifdeur. In zo’n geval is het prettig dat u Schuifpui Expres kent. Ons team uit Den Bosch staat voor u klaar om u een scherp voorstel te doen.

 • U vraagt via het formulier op deze pagina vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
 • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
 • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
 • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Landelijk netwerk

Wij staan bekend om onze uiterst effectieve dienstverlening. U zoekt een vakman voor het plaatsen of repareren van uw schuifdeur, wij beheren een landelijk opererend netwerk van experts. Doordat wij samenwerken met meer dan driehonderd specialisten, bevinden er zich altijd meerdere vakmannen bij u in de buurt. Wij zijn u in alle provincies van dienst! Aan het netwerk nemen alleen erkende vakmannen deel, wij hebben alvast een schifting voor u gemaakt. Aan u om een goede deal te sluiten.
hefschuifpui Den BoschKlanten over onze dienstverlening

Op basis van 96 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes83%

 • Prijzen87%

 • Snelheid78%

 • Algemene beoordeling83%

Tevreden klanten

klantervaring BartaliaY. Bartalia – Den Bosch
Onlangs heb ik een offerte aangevraagd via Schuifpui Expres voor een nieuwe kunststof hefschuifpui. Al snel ontving ik offertes in huis van diverse bedrijven uit de regio. De prijzen vielen mij erg mee en ik kon direct contact leggen met het bedrijf welke ik had uitgekozen. Alles is zorgvuldig ingemeten en de pui is snel en naar volle tevredenheid geplaatst. Fijne service!

klantervaring van de Vries
J. de Vries – Den Bosch
Ik wou een schuifdeur laten plaatsen naar de tuin. Vandaar dat ik diverse offertes heb aangevraagd via Schuifpui Expres. Hier ben ik erg over te spreken, binnen enkele uren had ik de eerste offertes in huis en ik heb verder niet hoeven zoeken naar andere leveranciers. De service is gratis en ik kan het van harte aanbevelen indien u op zoek bent naar een nieuwe pui.

Gratis offertes