Schuifpui Oss
 

Schuifpui Oss

Bent u op zoek naar een manier waarop u de ruimte op uw terras en balkon optimaal kunt benutten, terwijl u tevens uw woning ventileert? Wellicht is een schuifpui wat voor u. Schuifdeuren worden namelijk in de meeste gevallen in de muur gemonteerd, of op de grens van de muur, waardoor u zowel binnenshuis als buitenshuis geen kostbare ruimte verliest. Bij de specialisten uit ons netwerk in Oss zit u op de goede plek voor schuifpuien met zowel kunststof, houten en aluminium kozijnen. Deze kunnen zij voor u plaatsen en beveiligen en ook onderhoud en reparatie valt binnen hun vakgebied. Op deze pagina vindt u meer informatie over het zelf plaatsen en beveiligen van een schuifdeur, en informeren wij u over de beschikbare merken. Wilt u weten wat de prijzen worden voor een schuifpui naar uw wensen of een aangepaste schuifpuibeveiliging? Wij sturen u met plezier enkele vrijblijvende offertes toe van experts uit de regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod.

Diverse schuifpui systemen

Als u de mogelijkheden voor schuifpui systemen gaat onderzoeken, dan zult u ontdekken dat er vele mogelijkheden bestaan. Wij begrijpen dat het lastig is om uit de vele opties de juiste keuze te maken. Daarom hebben de bij ons aangesloten specialisten uit Oss voor u de vier meest voorkomende systemen op een rijtje gezet, met de voor- en nadelen waar u rekening mee moet houden. Hopelijk helpt dit om de keuze voor het soort systeem te vergemakkelijken.

Het hefsysteem. Schuifpuien met dit systeem hebben geen deurkruk waarmee de deur geopend of gesloten wordt, maar een hefboom. Dit heeft grote voordelen, zoals een goede luchtdichtheid (voorkoming van tocht) en een goede schuifpuibeveiliging. De prijzen voor een dergelijk model liggen rond het gemiddelde, en u bespaart uit eindelijk op kosten doordat u de deur niet hoeft te beveiligen.
De schuifdeur. Dit is de meest voorkomende schuifpui variant. Professionals plaatsen een schuifdeur voor u op zowel enkele als dubbele rail, waarna u direct de deur kunt gebruiken. Het voordeel van schuifdeuren zijn de lage prijzen. Het nadeel is dat u deze nog wel extra moet beveiligen, door een slot met meerpuntssluiting, of speciaal beslag te kiezen als schuifpuibeveiliging.

 

Het kiepsysteem. Het kiepsysteem is een schuifpui variant waarbij de boven- en onderkant van de deur los van elkaar geopend kunnen worden. Dit heeft als voordeel dat u de woonruimte goed laat ventileren, terwijl kleine kinderen of huisdieren niet naar buiten zullen glippen. Het kiepsysteem vereist echter ook een additionele schuifpuibeveiliging, en kent relatief hoge kosten.
Inwerken. Het laatste systeem is met name van toepassing wanneer u zo weinig mogelijk van de ophanging van de deuren of het railsysteem wilt zien. Dit is mogelijk door de schuifdeur in de spouw te verwerken. Dit leidt tot meer ruimte binnenshuis en een verbeterd uitzicht. Het nadeel hiervan is de verhoudingsgewijs lange verbouwtijd en aanzienlijke kosten.

Offertes aanvragen


Gelieve dit veld leeg te laten.


 

Benieuwd naar de mogelijkheden bij u in Oss? Vraag meerdere prijsopgaven aan en vergelijk de prijzen voor aluminium, houten en kunststof schuifdeuren. Ook voor onderhoud en reparatie bieden wij prijsopgaven aan.

Schuifpui beveiligen Oss

Schuifpui beveiligen

Een veelgestelde vraag binnen het vakgebied heeft betrekking op de veiligheid van schuifdeuren. Vele klanten vrezen voor een daling in de inbraakveiligheid van hun pand te Oss, wanneer zij een schuifdeur installeren. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Bij zowel kunststof, als aluminium en houten deuren is het goed mogelijk om de inbraakpreventie optimaal te houden met een standaard schuifpuibeveiliging. Het meest voorkomende slot dat hiervoor gebruikt wordt is het schuifpuislot (beter bekend als het balkslot). Bij dit slot komt er een balk voor de opening van de schuifdeur, wat een inbraak zeer bemoeilijkt. U kunt de schuifpui tevens (laten) beveiligen met een slot met meerpuntssluiting, of een oplegslot. Beide vormen van beslag dragen het Politiekeurmerk Veilig Wonen wat betekent dat zij de kans op een gelegenheidsinbraak sterk verminderen. Wilt u uw deuren nog sterker beveiligen? Eén van de experts uit ons netwerk in Oss helpt u tevens graag bij het vinden van extra beslag, bewegingssensoren of zelf bewakingscamera’s. Uw schuifpuibeveiliging is bij ons in uitstekende handen.

Hefschuifpui Oss

Keurmerken

Om uzelf er van te verzekeren dat de kunststof, aluminium of houten schuifdeuren jarenlang meegaan, is het aan te raden navraag te doen naar de verscheidene keurmerken die op het gebied van schuifpuien bestaan. Wij helpen u hier vast een handje. Zowel voor kunststof als houten producten bestaan er gespecialiseerde keurmerken, terwijl u voor aluminium artikelen het beste kijkt naar algemene kenmerken en de keuringslabels die daar voor gelden. Het meest bekende keurmerk voor kunststoffen artikelen is het SKG label. Dit wordt toegepast op alle producten in de bouw die van dit materiaal geproduceerd worden. Een ander belangrijke kwalificering is het KOMO keurmerk. Beide keurmerken kijken met name naar de veiligheid van de producten en de kwaliteit. Voor houten kozijnen gelden tevens twee bekende keuringslabels. Beide richten zich op duurzame productie en een verantwoord bosbeheer. Vraag uw expert in Oss hiervoor naar PEFC of FSC als labels. Let wel, producten met een keurmerk hebben vaak hogere prijzen. Toch is het in de meeste gevallen de extra kosten wel waard.


 

houten schuifpui Oss

HR++ Glas

Om de isolatiewaarde van uw pand in Oss te waarborgen, raden wij aan te kiezen voor een HR++ beglazing van uw schuifdeur. Deze glassoort bestaat uit twee losse glasplaten, waartussen een ruimte van ongeveer 13 millimeter is over gelaten. Deze ruimte wordt gevuld met een speciaal isolatiegas, waardoor de convectie en daarmee het warmteverlies zal verminderen. Kiest u voor een kunststof kozijn met deze beglazing, dan zult u zelfs aan isolatiewaarde winnen, wat kan leiden tot een stijging van de verkoopwaarde van uw pand. Het is eveneens aan te raden dit te overwegen in verband met het verplichte energielabel dat tegenwoordig gevraagd wordt bij de verhuur en verkoop van uw woning.

Schuifpui prijzen Oss

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de diverse keuzemogelijkheden die aan de koop van een schuifpui verbonden zitten? Wilt u weten of u het beste voor hout, kunststof of aluminium kunt kiezen? Hebt u behoefte aan meer informatie over het beveiligen van de schuifdeur? Bent u benieuwd naar de prijsindicatie voor uitgebreid onderhoud of reparatie? Door het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, kunnen wij ervoor zorgen dat uw hulpvraag zo goed mogelijk wordt beantwoord. Desgewenst sturen wij u ook enkele prijsindicaties van leveranciers uit Oss toe, welke u zelf kunt vergelijken op basis van aanbiedingen en opties. Er is altijd een expert die de installatie of reparatie op zich kan nemen!


 

 

Kunststof

Tegenwoordig plaatsen schuifpuispecialisten de meeste schuifpuien in kunststof variant. Dit komt doordat kunststof vele voordelen met zich meebrengt, zoals een grote variatie in design en stijl, een hoge isolatiewaarde en een lange levensduur. Toch kent kunststof ook nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de hoge kosten, en een relatief kostbare reparatie bij beschadiging. In de meeste gevallen wegen deze hogere prijzen niet op tegen de voordelen, zeker ook door de besparing op stookkosten op de lange termijn. Benieuwd naar de opties bij kunststof? Vraag het één van de bij ons aangesloten experts uit Oss.

Hout

Houten producten werden met namelijk voor de opmars van kunststof als bouwmateriaal geplaatst. Toch hebben houten kozijnen nog steeds een bepaalde aantrekkingskracht. Het grootste voordeel van hout is de verhoogde sfeerwaarde en authenticiteit. Houten schuifpuien brengen een zekere warmte en rustiek in huis. Daarnaast is aan een houten schuifdeur makkelijk een reparatie uit te voeren, en kunt u deze desgewenst snel in een andere kleur of stijl schilderen. Nadeel van hout is de beperkte levensduur en het noodzakelijk onderhoud. De kosten reflecteren dit echter ook: houten schuifpuien hebben relatief lage kosten.

kunststof schuifpui

 

meranti schuifpui

Aluminium

Aluminium is een zeer duurzaam product, door de eenvoudige methode waarmee het uit de grond kan worden gehaald. Bovendien is er veel aluminium in de grond aanwezig, wat de prijzen voor het materiaal binnen de perken houdt. Het grote voordeel van aluminium voor de installatie van schuifdeuren is dat dit een zeer sterk bouwmateriaal is. Grote deuren – en dan met name de zware beglazing – zullen de kozijnen niet laten verzakken of beschadigen.

Meranti schuifpui

Eén van de speciale modellen schuifpuien die u kunt bestellen in Oss is de meranti schuifdeur. Deze term staat voor bepaalde tropische houtsoorten die een roodbruine kleur hebben, en daarmee een unieke sfeer geven. Het voordeel van Meranti hout is dat dit gemakkelijk te beveiligen is, zelfs met een enkel slot en beslag. De schuifpuibeveiliging kost zo weinig extra geld, en u bent zeker van een veilige woning of bedrijfspand.


 

 

Onderhoud

Om de levensduur van het product te verlengen, en de schuifdeur in perfecte conditie te houden, is regelmatig onderhoud eveneens van belang. Naast een standaard reparatie helpen onze professionals u dan ook graag bij het onderhoud van de schuifpui. Denk hierbij aan het schoonmaken van de kozijnen, het checken van de beglazing, of het verhelpen van een kleine beschadiging. Het juiste onderhoud en reparatie werk zorgt tevens voor het behoud van de fabrieksgarantie.
Schuifpui onderhoud

Prijzen

Wij kunnen voor u geen standaard of gemiddelde prijsindicatie geven voor de aanschaf van een schuifpui. De prijzen hangen namelijk van diverse factoren af, die allen een grote invloed hebben. De belangrijkste factor is het materiaal waarvan u de schuifdeur laat maken. Kiest u bijvoorbeeld voor kunststof, dan zult u meer moeten betalen, deze hogere prijzen verdient u echter op de lange termijn terug, door een verhoogde isolatiewaarde. Kiest u voor een houten kozijn? Dan zullen de prijzen relatief laag uitvallen. De isolatiewaarde van de deur gaat echter ook met sprongen achteruit. Een tweede element dat van invloed is, is de afmeting van de deur: hoe groter hoe hoger de kosten, met name door de plaatsing van de beglazing. Een derde kostenpost vormt de mate van schuifpuibeveiliging waar u voor kiest. Hoe gespecialiseerder het slot en beslag, hoe meer de prijzen stijgen. Houdt in ieder geval rekening met een minimale prijs van €800,-.


 

Reparatie en onderhoud

De kunststof, aluminium en houten schuifpuien die de bij ons netwerk aangesloten leveranciers uit Oss in hun assortiment hebben, kennen gegarandeerd een lange levensduur. Door veelvuldig gebruik, of een stom ongeluk kan het echter gebeuren dat er enige slijtage of beschadiging ontstaat aan de schuifpui. Dit kan variëren van een lek in de beglazing, tot het doorzakken van een wieltje, of scheuren in een (houten) kozijn. Wij raden af om zelf een reparatie of onderhoud uit te voeren. Een specialist uit Oss zal een dergelijke reparatie sneller en doeltreffender verzorgen. De reparatie van uw schuifdeuren is bij ons in goede handen.

Merken

Wilt u voorkomen dat u regelmatig een reparatie moet uitvoeren aan de schuifdeur, of deze met een gespecialiseerd slot of beslag extra moet beveiligen? Door te kiezen voor een schuifpui van één van de bekende merken zult u veel problemen voorkomen. Verhoudingsgewijs zullen de merkdeuren namelijk langer meegaan, en minder reparatie nodig hebben. De prijzen voor de merkproducten liggen echter aanzienlijk hoger dan die voor artikelen van een huismerk. Het is aan u om, eventueel in overleg met de leverancier uit Oss, te kiezen voor de optie die het beste bij u past. De meeste bekende merken voor schuifpuien zijn: Veka, Schüco, Finstral en Knipping.


 

 

veka schuifpui installateur

Veka

De eerste fabrikant die wij hier graag noemen is Veka. Deze specialist op het gebied van bouwproducten levert onder meer rolluiken, ramen en platen waarmee elk woonpand een geheel eigen uitstraling krijgt. De schuifpuien van Veka dragen allen bij aan een goede duurzaamheid, en zullen lange tijd meegaan. Voor deze deuren is weinig onderhoud vereist: een jaarlijkse reiniging is voldoende.

knipping hefschuifdeur

Knipping

Een tweede bedrijf dat wij bij u onder de aandacht willen brengen is Knipping. Dit duitse familiebedrijf levert al sinds de opening kunststof materialen van hoge kwaliteit. Sinds een aantal jaar kent het bedrijf ook enkele Nederlandse filialen. Dit betekent dat de artikelen niet alleen aan de Duitse, maar ook de Nederlandse kwaliteitseisen moeten voldoen. U bent dan ook verzekerd van een prima kwaliteit.

finstral schuifdeur

Finstral

Eén van de bedrijven die zich met name richt op het beperken van het verbruik van fossiele brandstoffen. Deze fabrikant biedt zowel houten als kunststoffen woononderdelen, en met name deze laatste voldoen allen ruim aan de eisen op het gebied van isolatie. Dankzij een deurprofiel van Finstral bespaart u jaarlijks tot wel honderden euro’s op de stookkosten bij uw woning of bedrijfspand in Oss.


 

schüco schuifpui Oss

Schüco

Hecht u een grote waarde aan het beveiligen van uw woning en zoekt u naar een specialist op het gebied van schuifpuibeveiliging? Kijk dan eens bij het assortiment van Schüco. Bij hen staat naast veiligheid, design, comfort en duurzaamheid centraal, waarbij de klant altijd invloed heeft op het uiteindelijke product. De kosten voor een schuifdeur van Schüco hangen van meerdere factoren af.

deceuninck schuifpui kopen

Deceuninck

Elke fabrikant staat bekend om zekere eigenschappen die de woononderdelen uniek maken. Eén van de bekendste eigenschappen van Deceuninck is het speciale kleurconcept waarmee men werkt. Dit kleurconcept, genaamd Omniral, kleurt het volledige deurprofiel, zodat de eigen kunststofkleur volledig verdwijnt. Daarnaast streeft Deceuninck duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit na.

profine schuifpui prijs

Profine

Een laatste merk waar wij graag uw aandacht op willen vestigen is Profine. Dit merk staat met name bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding waarmee men werkt. Zowel voor mensen met een beperkt als een ruim budget biedt Profine productielijnen aan. Daarnaast eist het bedrijf dat al het materiaal volledig recyclebaar is, en zorgt het voor een goede isolatiewaarde. Zo blijft de ecologische voetstap beperkt.


 

 

Schuifpui wieltjes vervangen

Het onderhoud van een schuifpui bestaat niet alleen uit het controleren van het beslag en het herstellen van een verzakt slot, ook het vervangen van de wieltjes valt hieronder. Een dergelijke reparatie wordt door veel van onze klanten uit Oss overgelaten aan een erkend vakman. Het is echter ook een optie om zelf de wieltjes te vervangen. Hiervoor dient u wel enige tijd vrij te maken. De klus duurt al snel een dag.

schuifpui reparatie Oss

 

Erkend vakman

Overweegt u om een schuifpui aan te schaffen? Dan adviseren wij om contact op te nemen met één van de professionals in Oss waar wij mee samenwerken. Deze kan u van de juiste informatie voorzien, en u adviseren op het gebied van prijzen, merken en mogelijkheden. Wij garanderen dat alle experts uit ons netwerk jarenlange ervaring hebben met het vakgebied, en zich steeds doorontwikkelen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Bovendien zal elke vakman die zich bij ons heeft aangesloten voor u binnen korte tijd de nieuwe schuifdeur plaatsen, beveiligen of onderhoud plegen. Voor een reparatie draaien zij eveneens hun hand niet om.

Gereedschap en materiaal

Voor het plaatsen van een schuifpui met railsysteem heeft u diverse materialen en gereedschappen nodig. De meeste hiervan kunt u bij de lokale bouwmarkt in Oss aanschaffen:

 • Raildragers, duorail en kap clips
 • Mdf platen en vurenhouten latten
 • Geleidings- en handgreepprofiel
 • Waterpas, zaag en boormachine
 • Schroevendraaier en schroeven


Zelf een schuifdeur plaatsen?

Veel mensen deinzen terug voor de hoge prijzen van schuifpuien. Wilt u wel nieuwe schuifdeuren, maar wilt u de prijzen iets beperken? Kies er dan voor om zelf de deuren te plaatsen. Dit is met behulp van ons stappenplan eenvoudig uit te voeren. Zorg er wel voor dat u voor het geval dit nodig is, een expert uit Oss achter de hand te hebben, die desgewenst de schuifpuien alsnog voor u kan plaatsen.

Stappenplan

Stap 1: U begint met het verbinden van de kap clips aan één van de vurenhouten latten, deze lat moet u daarna waterpas op de gordingen bevestigen.

Stap 2: Hierna is het van belang dat u uw (in dit geval) duorail op maat maakt. Deze rail moet aan de onderkant van de lat worden verbonden. Plaats tevens een tweede lat aan de onderkant, maar bevestig deze nog niet.

Stap 3: Meet bovendien af hoe groot de (houten) deuren moeten worden, door een wieltje vast in de rail te plaatsen.

Stap 4: Meet de deuren af, en teken deze af op de mdf platen.

Stap 5: Zaag de platen op maat, en geef deze desgewenst nog een kleur naar keuze.

Stap 6: Bevestig de wieltjes, en hang de deuren in de rail

Stap 7: Tot slot dient u het ondergeleidingsprofiel te plaatsen.

Stap 8: Controleer of uw schuifdeur correct schuift, zo niet schakel dan een vakman in van Schuifpui Expres.


 

De door ons uitgekozen bedrijven zijn zorgvuldig geselecteerd. Wij werken louter met erkende vakmannen die al jaren ervaring hebben opgedaan in deze branche. Voor u betekent dit: een schuifpui van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs!

Kwaliteit gegarandeerd

Zoals gezegd worden alle aangesloten bedrijven bij Schuifpui Expres Oss zorgvuldig geselecteerd, waardoor u verzekerd bent van een ervaren partner voor het plaatsen van de nieuwe pui, of de reparatie van uw bestaande deur. De producten die de gelieerde leveranciers aanbieden zijn vervaardigd van duurzame materialen die lang meegaan. De communicatielijnen zijn kort, indien u na de aanschaf vragen heeft dan staat de aangesloten partner bij u uit de buurt voor u klaar. Niet alleen een prettig gevoel, het biedt ook zekerheid!

 • In één keer diverse offertes aanvragen
 • Op uw eigen tempo prijsopgaven vergelijken
 • Alleen zorgvuldig geselecteerde bedrijven
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Vakwerk tegen de scherpste prijs

Tevreden klanten

Y. Bartalia – Oss
Onlangs heb ik een offerte aangevraagd via Schuifpui Expres voor een nieuwe kunststof hefschuifpui. Al snel ontving ik offertes in huis van diverse bedrijven uit de regio. Ik kon direct contact leggen met het bedrijf welke ik had uitgekozen. Alles is zorgvuldig ingemeten en de pui is snel en naar volle tevredenheid geplaatst.

Fam. De Vries – Oss
Ik wou een schuifdeur laten plaatsen naar de tuin. Vandaar dat ik diverse offertes heb aangevraagd via Schuifpui Expres. Hier ben ik erg over te spreken, binnen enkele uren had ik de eerste offertes in huis en ik heb verder niet hoeven zoeken naar andere leveranciers. De service is gratis en ik kan het van harte aanbevelen indien u op zoek bent naar een nieuwe pui.

 

 

Wilt u een schuifpui laten plaatsen in Oss? Vergelijk kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes bij u in de buurt. Binnen enkele dagen thuis!

 

Hoe werkt het?

U overweegt een nieuwe hefschuifpui of kiepschuifpui aan te schaffen of zoekt een vakbedrijf voor de reparatie van uw huidige schuifdeur. In zo’n geval is het prettig dat u Schuifpui Expres kent. Ons team uit Oss staat voor u klaar om u een scherp voorstel te doen.

 • U vraagt via het formulier vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
 • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
 • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
 • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.


Landelijk netwerk

Wij staan bekend om onze uiterst effectieve dienstverlening. U zoekt een vakman voor het plaatsen of repareren van uw schuifdeur, wij beheren een landelijk opererend netwerk van experts. Doordat wij samenwerken met meer dan driehonderd specialisten, bevinden er zich altijd meerdere vakmannen bij u in de buurt. Wij zijn u in alle provincies van dienst! Aan het netwerk nemen alleen erkende vakmannen deel, wij hebben alvast een schifting voor u gemaakt. Aan u om een goede deal te sluiten.
schuifdeur Oss


 

MKB’ers in de regio

Schuifpui Expres werkt samen met MKB’ers bij u uit de provincie. Dit biedt u een aantal voordelen. Doordat de bedrijven bij u in de buurt gevestigd zijn voorkomt u bijvoorbeeld voorrijkosten. Ten opzichte van landelijke spelers hanteren deze bedrijven korte lijnen waardoor u ook na aankoop verzekerd bent van uitstekende service.
Hefschuifdeuren Oss

Comments are closed.