Schuifpui Steenwijk

Schuifpui Steenwijk

Bent u op zoek naar een balkondeur of uitgang naar het terras, waarbij u zowel binnenshuis als buitenshuis geen ruimte verliest? Wellicht is een schuifpui dan iets voor u. Schuifdeuren brengen veel licht in huis. Daarmee creert u een ruimtelijk gevoel en betrekt u uw tuin veel meer bij uw woning. Enig klein nadeel is dat schuifdeuren de uitgang enigszins kunnen verkleinen. Bij ons netwerk van specialisten in Steenwijk zit u op de goede plek voor verscheidene kunststoffen, houten en aluminium schuifdeuren. Bent u benieuwd hoe u uw schuifdeur het beste kunt beveiligen, of wilt u meer weten over de prijzen voor een houten of aluminium product? Vul dan vandaag nog het contactformulier op deze pagina in. Wij sturen u geheel vrijblijvend een aantal offertes toe van experts uit Steenwijk, die u zelf met elkaar kunt vergelijken.

Daarnaast helpen onze experts u graag met de reparatie en het onderhoud van uw huidige schuifpui.

 

Netwerk in heel Nederland

Bij Schuifpui Expres hebben verschillende bedrijven in heel Nederland zich aangesloten. Zij werken allen met gediplomeerde en erkende vakmannen, die veel ervaring hebben op het gebied van de installatie, reparatie en het onderhoud van schuifdeuren. De experts uit ons netwerk voeren de klus snel en adequaat uit, zodat u spoedig van een verbetert woonklimaat geniet.
Schuifpui-Expres kort samengevat:

 • Veel ervaring op het gebied van de installatie, reparatie en onderhoud van schuifdeuren;
 • De vakmannen hebben zich verdiept in schuifpuibeveiliging;
 • De vakmannen garanderen tevredenheid over de verrichte werkzaamheden;
 • Snelle en adequate uitvoering van de klus.

Gratis offertes vergelijken

Geheel vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u interesse in de aanschaf van een houten, aluminium of kunststoffen schuifpui? Bent u benieuwd welke exacte prijzen men rekent voor het herstellen van een kapot onderdeel? Hebt u vragen over een schuifpuibeveiliging, of wilt u weten hoe u het onderhoud bij uw woning in Steenwijk het beste uitvoert? Vul het contactformulier in en we sturen u gratis enkele vrijblijvende offertes toe. Deze vergelijkt uzelf op prijs en geboden diensten. U kiest zelf het bedrijf uit Steenwijk dat aan uw wensen voldoet. Zij helpen u met alle plezier verder!

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten schuifpuien | Materialen | Merken | Beveiligen | Reparatie & Onderhoud
schuifpui soorten Steenwijk

Soorten schuifpuien

Een schuifpui is een waardevolle toevoeging aan uw woning. Hiermee realiseert u een hoop extra licht in huis en kunt u bovendien van binnen genieten van uw tuin. Omdat elke klant z’n eigen persoonlijke voorkeuren heeft, is het fijn dat een schuifpui in verschillende soorten te leveren is. De meest bekende soort is de hefschuifui. Hierbij zal één van de bij ons aangesloten specialisten de deur op een looprail plaatsen, waarbij deze schuifdeur toegang geeft aan uw balkon of terras. De looprail is verwerkt in de vloer, waardoor er geen drempels ontstaan. Hierdoor is het een geschikte keuze voor klanten die minder mobiel zijn. Twee andere modellen zijn de kiep- en de harmonica schuifpui. Deze modellen worden hieronder uitgebreid toegelicht.


hefschuifpui Steenwijk

Hefschuifpui

Een hefschuifpui is waarschijnlijk het meest voorkomende model in Steenwijk. Hierbij is er sprake van een looprail in de vloer en in het plafond, en de deuren bestaan uit één vast raam en één deur die u openschuift. De hefschuifpui maakt gebruik van een hefsysteem: in plaats van een standaard deurkruk, is dit een soort hefboom. Hiermee kunt u de deur eenvoudig op slot zetten, waardoor het van buitenaf niet mogelijk is om hem open te draaien. Zo is het mogelijk om de hefschuifpui tevens op slot te zetten terwijl hij toch open staat. Veel klanten uit Steenwijk vinden dit een fijne mogelijkheid, vanwege het grote gevoel van veiligheid dat het geeft. Ook als u de hefschuifpui gedeeltelijk open heeft staan kan er niet zomaar iemand bij u naar binnen wandelen.


Kiepschuifpui

Een tweede model waar u uit kunt kiezen is de kiepschuifpui. De kiepschuifpui kan op twee verschillende manieren geopend worden: door de deuren opzij te schuiven en door ze naar binnen open te klappen. Het bedienen van de kiepschuifpui is erg eenvoudig. U draait de deurkruk in een andere stand, waardoor u zelf bepaalt hoe u de pui opent. Dit biedt tevens voordelen op het gebied van veiligheid. U kunt de woning in Steenwijk nu voldoende luchten, zonder dat u bang hoeft te zijn dat er zomaar iemand naar binnen stapt. Ook als u kleine kinderen of huisdieren heeft is dit een fijn systeem: u geniet van frisse lucht maar hoeft zich geen zorgen te maken dat uw kinderen naar buiten lopen.

Harmonicadeuren

Tot slot is er de keuze uit harmonicadeuren. Dit model heeft z’n naam te danken aan de deuren, die bij het openen als een harmonica in elkaar vouwen. Waar er bij een standaard hef- of kiepschuifpui altijd een vast raam aanwezig is, hoeft dit bij harmonicadeuren niet het geval te zijn. Hierdoor is het harmonica systeem uitermate geschikt voor grotere oppervlakken. U zou in principe de gehele breedte van uw woning met harmonicadeuren kunnen openen! Elke deur neemt bij het openvouwen ongeveer 7 centimeter in beslag. Afhankelijk van de breedte van uw harmonica schuifpui neemt dit ongeveer 50 centimeter in beslag aan de zijkanten. Harmonicadeuren zijn vooral populair bij bedrijven uit Steenwijk.Benieuwd naar de kosten voor het laten plaatsen van een schuifpui door een specialist uit Steenwijk? Vraag vrijblijvend offertes aan voor een aluminium, kunststof of houten schuifpui! Makkelijk, snel en geheel kosteloos!kunststof schuifpui Steenwijk

Kunststof

De leveranciers uit ons netwerk in Steenwijk hebben verschillende schuifpuien van kunststof in het assortiment. Kunststof is een populaire keuze onder de klanten van Steenwijk. Het is één van de meest voordelige materialen en vereist weinig onderhoud, terwijl het toch jarenlang mee gaat. Bovendien is kunststof verkrijgbaar in diverse patronen en kleuren zodat uw nieuwe schuifpui een unieke uitstraling krijgt. Als u bijvoorbeeld gecharmeerd bent van echt hout maar niet geïnteresseerd bent in de prijs hiervan, is het mogelijk om voor kunststof met een houtlook te kiezen. Met kunststof kozijnen kunt u bovendien kiezen voor diverse soorten veiligheids- of isolatieglas. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een kunststof schuifpui? Twijfel dan niet om met ons in contact te komen.

Voordelen van kunststof

Zoals wij hierboven al hebben vermeld, is kunststof een hele voordelige optie. Mede hierdoor is het één van de populairste opties in Steenwijk. Maar kunststof biedt nog meerdere voordelen. Zo is het bijna onderhoudsvrij, hoeft u het niet te schilderen en zorgt het voor een uitstekende isolatiewaarde. Zeker in combinatie met isolatieglas zal het de isolatiewaarde van uw gevel aanzienlijk verbeteren. Voor een kunststoffen schuifpui van ongeveer 3 meter betaalt u ongeveer €1.850,- tot €3.000,-.

Prijstabel kunststof

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €1.850,- tot €3.000,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €2.800,- tot €4.400,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.200,- tot €5.500,-


aluminium schuifpui Steenwijk

Aluminium

Hoewel vele klanten bekend zijn met de keuzemogelijkheid van hout en kunststof, zijn maar weinig mensen bekend met het feit dat ook aluminium zeer geschikt is als materiaal voor de schuifsystemen. Aluminium is kostbaarder dan kunststof en daarom valt aluminium voor vele klanten al af. Zonde, want ook aluminium kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw woning. In de praktijk merken wij dat met name bedrijven voor aluminium schuifpuien kiezen. Dat komt onder meer omdat het materiaal ontzettend licht is, maar ook enorm sterk. Aluminium is dus geschikt voor hele grote raampartijen, die bij bedrijvenpanden in Steenwijk veel voorkomen. U hoeft zich met aluminium dan ook niet druk te maken over een verzakking of beschadigingen van uw deuren.

Voordelen van aluminium

Aluminium wordt in Steenwijk steeds vaker toegepast voor diverse materialen, en dat is niet heel verrassend. Zoals wij hierboven al kort toelichtten, is aluminium een heel licht materiaal dat ontzettend sterk is. De bediening van aluminium schuifpuien is dan ook enorm licht, waardoor dit zeker een geschikte keuze is voor senioren. Net als kunststoffen schuifpuien is ook aluminium praktisch onderhoudsvrij. Het wordt namelijk niet aangetast door het weer, waardoor het een lange levensduur kent.

Prijstabel aluminium

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €3.000,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.400,- tot €3.700,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €4.000,- tot €4.300,-
houten schuifpui Steenwijk

Hout

Houten kozijnen bevatten een bepaalde charme die altijd tijdloos zal blijven. Hoewel houten schuifpuien doorgaans een duurdere optie zijn, blijven deze bij klanten in Steenwijk populair. Wanneer klanten al beschikken over houten kozijnen is de kans groot dat zij ook een houten schuifpui zullen laten installeren. Dit creëert eenheid. Bovendien voelt het voor veel mensen niet goed om een kunststoffen schuifpui te plaatsen in een authentieke woning met veel houten elementen. Hout vereist iets meer onderhoud, zo zult u het schilderwerk goed moeten blijven controleren en bijhouden. Daar staat tegenover dat vakmannen houten producten relatief eenvoudig kan plaatsen, dat u het hout gemakkelijk van kleur verandert en dat een reparatie snel en eenvoudig uit te voeren is.


meranti schuifpui Steenwijk

Houtsoorten voor een schuifpui

Bent u op zoek naar een eenvoudig te beveiligen en repareren schuifpui die aansluit bij uw interieur? Dan is hout zeker een goede keuze! Voor de productie van houten schuifpuien kunt u kiezen uit diverse houtsoorten, waardoor u zelf bepaalt welke uitstraling uw deuren krijgen. Twee houtsoorten die wij veelal toepassen zijn Meranti en Merbau. Meranti is een verzamelnaam voor diverse tropische houtsoorten en staat bekend om z’n warme roodbruine kleur. Meranti is duurzaam hardhout, waardoor u jarenlang gegarandeerd bent van een hoge kwaliteit. Een andere mogelijkheid is het gebruik van Merbau hout. Dit wordt door veel vakmannen beschouwd als kwalitatief de beste keuze, maar doordat de aanschafprijzen aardig hoog liggen, kiezen de meeste klanten voor Meranti.


Prijstabel hout

Aantal delen: Breedte: Gemiddelde richtprijzen:
2 Van 3 tot 3,3 meter Van €2.850,- tot €3.100,-
3 Van 4 tot 4,3 meter Van €3.000,- tot €3.900,-
4 Van 5 tot 6 meter Van €3.800,- tot €4.500,-


keurmerken schuifpui

Keurmerken

Wanneer u overweegt om een schuifpui te kopen, dan zal u opvallen dat er diverse merken, en tevens keurmerken bestaan. Het voordeel van schuifsystemen van één van de bekende merken is dat deze vaak een langere levensduur kennen, en tevens enkele keurmerken dragen. Een keurmerk geeft aan dat er door een onafhankelijk testbureau is geconstateerd dat de schuifdeur voldoet aan specifieke eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid of kwaliteit. De meest bekende keurmerken voor kunststof woononderdelen zijn het Komo Keurmerk en SKG. Voor houten artikelen bestaan in Nederland twee keurmerken: FSC en PEFC. Voor een aluminium schuifdeur kijkt u het beste naar algemene kwaliteitseisen.


HR++glas schuifdeur Steenwijk

HR++ Glas

Een schuifpui kan ervoor zorgen dat de isolatiewaarde van uw pand in Steenwijk vermindert. Dit is met name het geval dankzij houten systemen, of een aluminium variant zonder koudebrug. Daarentegen staat dat een kunststof schuifdeur de isolatiewaarde juist kan verhogen. Hierbij is het wel van belang dat u naast het kunststof kozijn zorgt voor een beglazing met een goede isolatie. De beste optie hiervoor is HR++ glas. Hierbij is tussen de twee glasplaten een speciaal isolatiegas gespoten, dat de convectie vermindert. De kosten voor een dergelijke beglazing vallen zeer acceptabel uit, en u verdient deze deels terug dankzij de verbeterde isolatie.

Merken

Veel klanten vragen zich af of zij beperkt worden in hun keuze als zij kiezen voor een vakman uit ons netwerk. Het antwoord hierop is nee: bij elke specialist uit ons netwerk bent u verzekerd van een uitgebreide keuze als het gaat om merken en modellen. Bij menig plaatselijke bouwmarkt is het mogelijk om te kiezen voor schuifpuien van het huismerk, maar de vakmannen met wie wij samenwerken bieden daarnaast een breed aanbod aan A-merken aan.

De prijs van bekende A-merken liggen vaak iets hoger, maar dat is vaak terug te merken in de kwaliteit. Wanneer u geen beperkt budget heeft, dan raden wij u ook aan om voor een A-merk te gaan. U profiteert dan van een hogere kwaliteitsgarantie en een langere levensduur.schuifpui beveiligen

Schuifpui beveiligen

Veel van onze klanten uit Steenwijk hebben aangegeven dat zij vrezen voor een verhoogde kans op inbraak, door het laten plaatsen van een schuifpui. Hier hoeft u echter geen angst voor te hebben. Zowel bij kunststof, aluminium als houten schuifdeuren is het mogelijk verschillende vormen van schuifpuibeveiliging te installeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een balkslot, ook wel een schuifpuislot genoemd. Bij deze vorm van schuifpuibeveiliging plaatst een vakman uit Steenwijk een soort balk voor de opening van de schuifdeur. Het is eveneens mogelijk om te kiezen voor een slot met meerpuntssluiting, of een oplegslot. Beide zijn gecertificeerd door het Politiekeurmerk Veilig Wonen, wat betekent dat u hierdoor de kans op een gelegenheidsinbraak met vijftig procent vermindert.


schuifpui reparatie Steenwijk

Reparatie en onderhoud

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw huidige schuifdeur aan grondig onderhoud of een reparatie toe is. Hoewel wij de lange levensduur van met name onze kunststof en aluminium producten garanderen, is het mogelijk dat een wieltje loskomt, er een lek in de beglazing ontstaat, of een onverwachte beschadiging optreedt. De vakmannen van het bij ons betrokken bedrijf uit Steenwijk komen graag naar u toe om de benodigde reparatie uit te voeren. Dit geldt niet alleen voor een reparatie aan de schuifpui zelf, ook wanneer het slot of beslag kapot is, of de schuifpuibeveiliging niet up to date, dan helpen zij u met alle plezier. Probeert u een reparatie eerst zelf uit te voeren, maar wil dit niet lukken? Laat de reparatie dan direct over aan de expert. Zo voorkomt u verdere beschadiging.
sloten en beslag schuifpui

Sloten en beslag

Natuurlijk is het beveiligen van uw schuifdeur niet alleen mogelijk door het installeren van een slot met meerpuntsloten, of een ander slot. Wij kunnen uw schuifpui tevens beveiligen met verschillende soorten beslag zoals: dievenklauwen, grendels, of een bewegingssensor. Alle leveranciers uit ons netwerk beschikken over een groot aantal vormen van schuifpuibeveiliging, die uw woning snel optimaal beveiligen. Voor elke soort slot en beslag voor het beveiligen van uw bedrijfspand in Steenwijk zit u bij ons goed.


schuifpui wieltjes vervangen

Schuifpui wieltjes vervangen

Wij spraken eerder al over de diverse soorten reparaties die een vakman uit ons netwerk op de schuifdeuren kan toepassen. Het is echter ook een optie om zelf de werking van de schuifpui te verbeteren, bijvoorbeeld door de wieltjes te vervangen. Een dergelijke reparatie vraagt enige tijd en moeite, maar is niet heel ingewikkeld. Door de reparatie eigenhandig af te handelen zult u aanzienlijk besparen op de prijs voor het kluswerk.
Omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat zijn alle aangesloten bedrijven uit Steenwijk en omgeving zorgvuldig door ons geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit. Altijd een goede schuifpui of schuifdeur tegen een scherpe prijs!Hoe werkt het?

U overweegt een nieuwe hefschuifpui of kiepschuifpui aan te schaffen of zoekt een vakbedrijf voor de reparatie van uw huidige schuifdeur. In zo’n geval is het prettig dat u Schuifpui Expres kent. Ons team uit Steenwijk staat voor u klaar om u een scherp voorstel te doen.

 • U vraagt via het formulier op deze pagina vrijblijvend meerdere offertes aan voor de te verrichten werkzaamheden.
 • Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en zetten deze door naar diverse (maximaal 5) specialisten uit ons netwerk.
 • U ontvangt op korte termijn meerdere prijsopgaven per e-mail of telefoon toegestuurd. Aan u om de aanbiedingen te vergelijken.
 • Indien een voorstel u bevalt dan neemt u contact op met het bedrijf om uw akkoord te geven. Indien de aanbiedingen u niet bevallen dan verplicht u dit tot niets. Bovendien is de service geheel kosteloos.

Landelijk netwerk

Wij staan bekend om onze uiterst effectieve dienstverlening. U zoekt een vakman voor het plaatsen of repareren van uw schuifdeur, wij beheren een landelijk opererend netwerk van experts. Doordat wij samenwerken met meer dan driehonderd specialisten, bevinden er zich altijd meerdere vakmannen bij u in de buurt. Wij zijn u in alle provincies van dienst! Aan het netwerk nemen alleen erkende vakmannen deel, wij hebben alvast een schifting voor u gemaakt. Aan u om een goede deal te sluiten.
hefschuifpui SteenwijkKlanten over onze dienstverlening

Op basis van 96 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes83%

 • Prijzen87%

 • Snelheid78%

 • Algemene beoordeling83%

Tevreden klanten

klantervaring BartaliaY. Bartalia – Steenwijk
Onlangs heb ik een offerte aangevraagd via Schuifpui Expres voor een nieuwe kunststof hefschuifpui. Al snel ontving ik offertes in huis van diverse bedrijven uit de regio. De prijzen vielen mij erg mee en ik kon direct contact leggen met het bedrijf welke ik had uitgekozen. Alles is zorgvuldig ingemeten en de pui is snel en naar volle tevredenheid geplaatst. Fijne service!

klantervaring van de Vries
J. de Vries – Steenwijk
Ik wou een schuifdeur laten plaatsen naar de tuin. Vandaar dat ik diverse offertes heb aangevraagd via Schuifpui Expres. Hier ben ik erg over te spreken, binnen enkele uren had ik de eerste offertes in huis en ik heb verder niet hoeven zoeken naar andere leveranciers. De service is gratis en ik kan het van harte aanbevelen indien u op zoek bent naar een nieuwe pui.

Gratis offertes